Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Lapras'ı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 8wy6ie.png]

İlk Görüldüğü Bölüm: The Lost Lapras

Yakalandığı Yer: Tangelo Adası

Cinsiyet: Bilinmiyor

Yetenek: Bilinmiyor

Serbest Bırakıldığı Bölüm: Viva Las Lapras

Şu an bulunduğu yer: Bilinmiyor

Japonca ve İngilizce Seslendirme: Rikako Aikawa 


Lapras Ash’in Portakal Adalarında elde ettiği ilk pokemon’dur. O ailesinden uzak kalmış ve kaybolmuş bir haldeyken Ash ile karşılaştı ve Ash o nu ailesine kavuşturacağına dair söz verdi. O ailesine kavuşana kadar adalara yapılan yolculuklarda Lapras taşımacılık görevi üstlendi.

Portakal Adaları


Ash Lapras ile ilk karşılaştığında Misty ile birlikte Tangelo Adasında’ydılar ve üç kişi Lapras’ı Portakal Grubu’na karşı o na kötü bir şekilde zarar vererek dövüşe hazırlarken gördüler. Sonra ise Pikachu’nun Elektrik Şoku ile üçü birden oradan koşarak uzaklaştı. Tracey Lapras’ı inceledi ve yardıma ihtiyacı olduğunu anladı ve ve Ash’e ilaç verip Lapras’a içirmesini söyleyerek Hemşire Joy’u çağırmaya gitti. Ash her ne kadar denese de Lapras ilacı reddetti. O nu Pokemon Merkezi’ne götürdüler ve Hemşire Joy Lapras’ın insanlardan korktuğunu anlattı. Daha sonra Ash Lapras’ı Roket Takımı’ndan korudu ve Lapras Ash’e güvenmeye başladı ve Lapras Ash’in takımı’na katılmayı kabul etti.

[Resim: 2ekitu8.jpg]
[Resim: 11r68tk.png]

Laspras yolculuk boyunca yaygın olarak taşımacılık yaptı. Ash, Misty ve Tracey Lapras’ın sırtında Portakal Adaları boyunca yolculuk etti.
“Fit to be Tide” bölümünde Ash Lapras’ı ilk kez Cissy’i ile olan maçında Blastois’e karşı kullandı ve Ash yarışı kazanarak ilk Portakal Ligi Rozeti’ni kazanmış oldu.


[Resim: 2hgtqtj.jpg]

Ash daha sonra ikinci Portakal Ligi Rozeti için Danny’ye karşı Lapras’ı kullandı ve gayzerleri Buz Işını ile dondurma yarışında Nidoquenn’e yenildi.

[Resim: 33crd6v.png]

Son olarak Lapras Portakal Ligi’nde “Hello, Pummelo!” bölümünde Drake’in Gengar’ına karşı savaştı ikisinin saldırıları çarpıştı ve devamında “Enter the Dragonite” bölümünde berabere kaldılar.

[Resim: 1606aub.png]


“Viva Las Lapras” bölümünde Ash ve arkadaşları Lapras’ın uzak kaldığı sürüyü buldular. Ancak sürü Lapras ile ilgilenmek istemedi çünkü Lapras insanlarla birlikteydi. İnsanlara karşı kin beslemişlerdi ve nedeni Lapras’ları avlayan Kaptan Crook’tu. Ash ve Lapras Kaptan’ın büyük Tentacruel sürüsünün dikkatini dağıtıp sürüyü korumak istedi ancak Lapras’ın etrafını sardılar ve onlar saldırmadan son anda Lapras sürüsü geldi ve Tentacruel’ları yendiler. Böylece Lapras sürüsü insanlara güvenmeye başladı ve Lapras’ta hem sürüye katıldı hem de annesiyle beraber oldu. Ash ve Lapras bu noktadan sonra ayrı yönlere doğru yol aldılar.

[Resim: 10dwm6d.gif]
[Resim: r9kd42.png]


Johto


Ash “Lapras of Luxury” bölümünde Lapras ile tekrar bir araya geldi. Lapras artık olgunlaşmış ve büyümüş bir haldeydi. Sürünün lideri artık Lapras’tı çünkü önceki lider Lapras’ın sürüyü Roket Takımı’ndan kurtardığını görünce bu işi Ash’in Lapras’ına devretti. O zamandan sonra da hiç görülmedi.


[Resim: 2vrvcdt.png]

Kişiliği ve Karakteristik Özellikleri
İlk başlarda onunla uğraşan üç serseri yüzünden insanlardan korkuyordu. Hatta Ash Lapras’ı o üç serseriden kurtardıktan sonra bile korkmaya devam etti. Roket Takımı Lapras’ı çalmaya çalışırken Ash onu kurtardıktan sonra insanlara güvenmeye başladı. Lapras Portakal Adaları yolculuğu boyunca Ash ile birlikte olduğundan sürüye dönme vakti geldiğinde üzüldü ve Ash’in yanından ayrılıp sürüye katılmak istemedi.

Daha sonra Lapras Johto’da büyüyüp olgunlaşmış bir şekilde görüldü ve Roket Takımı’na karşı olgun ve cesur davranışı ile sürüyü kurtarması sürü liderini etkiledi ve görevini o na devretti.



Kullandığı Hareketler

[Resim: 14c9p4o.png]

Bulbapedia'dan çevrilmiştir, bazı kısımlarda kendim eklemeler yaptım.


İlk görsel bulbapedia'dan, gif görseli başka siteden, diğerleri benim eklemem'dir.


Hatalarımı belirtirseniz düzeltebilirim.
Yanlış anlama da karakteristik özelliklerinde hep aynı hatayı yapıyorsun.Karakterini yazmıyorsun.Gible'da da aynı şeyi yapmıştın.Lapras'ın karakterinde korkmak yok.Örnek vermek gerekirse ;"Lapras oldukça nazik bir pokemondur ancak üç serseri yüzünden insanlardan korkmuştur.Bu yüzden ilk başlarda Ash'i zorlamasına rağmen ekibe katılınca kimseyle arası bozulmamıştır." ya da "Viva Las Lapras bölümünde Tentacruelleri oyalamaya çalışacak kadar cesurdu." gibi özellikleri karakteristiktir.
(01-09-2014, 04:33 AM)Çisem Ekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yanlış anlama da karakteristik özelliklerinde hep aynı hatayı yapıyorsun.Karakterini yazmıyorsun.Gible'da da aynı şeyi yapmıştın.Lapras'ın karakterinde korkmak yok.Örnek vermek gerekirse ;"Lapras oldukça nazik bir pokemondur ancak üç serseri yüzünden insanlardan korkmuştur.Bu yüzden ilk başlarda Ash'i zorlamasına rağmen ekibe katılınca kimseyle arası bozulmamıştır." ya da "Viva Las Lapras bölümünde Tentacruelleri oyalamaya çalışacak kadar cesurdu." gibi özellikleri karakteristiktir.
Yanlız birebir Bulbapedia çevirisinde de aynısı yazıyor. Bu tür makalelere çok fazla öznel öge katılmaması daha doğru olur. Mesela Tentacruelları oyalamasının nedeni cesaret değil de sürüsüne ve Ash'e olan sevgisi olabilir. En korkak kişiler bile sevdikleri zarar görünce bir şeyler yapma gereği hissederler. Demek istediğim animede anlatılan ve vurgulananların dışında fazla kişisel görüş olmaması daha doğal olur. Lapras'ın o anki ruh hali izleyiciye tamamen aktarılsaydı orada yer alabilirdi.