Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Factory Head Noland
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son zamanlarda açılan makale konularından sonra ben de açayım dedim. Onion021

[Resim: tfALhiq.png]

Savaş Sınırları'nda yer alan Savaş Fabrikası'ndan sorumludur.

Oyunda

Fabrika patronu olması sebebiyle herhangi bir eğitmenler hakkında bilgilere ulaşabilir. Pokémonlar hakkında bir şeyler bilmek için okumanın yeterli olmadığını, eğitmenin deneyim kazanması gerektiğini düşünür.

Kullandığı Pokémonlar çoğunlukla geçici Pokémonlardır. Altın ve gümüş semboller için rastgele her Pokémonu kullanabilir. (Savaş Sınırları'nda izin verilmeyen Mewtwo, Mew, Lugia, Ho-Oh, Celebi, Kyogre, Groudon, Rayquaza, Jirachi, ve Deoxys hariç)

Replikler

Savaştan Önce:
  • "Hey, hey! Çabuk ol!"
  • "Hey, benim adım Noland! Buranın sorumlusuyum. Savaş verilerine şöyle bir göz attım, iyi fikirlere sahip olduğun görünüyor ama kafan karışık gibi. Dinle beni, tamam mı? Bilgelik, kitap okuyarak ya da masa başında kazanılmaz. Bunları yapmanın bir faydası yok. Kalbini ve bedenini kullanarak deneyim kazanman lazım. Anladın mı? Seninle aynı şartlar altında savaşacağım."

Kaybederken:
  • "Aferin, işi biliyorsun!"

Kaybettikten sonra:
  • "Sınırlar Kabı'nı görelim!"
  • "Heh... Zekisin... Bir dahaki sefer seni daha sıkı takip edeceğim. Hiçbir kısıtlama olmadan, tamam mı? Çalışmaya devam et!"

Noland'ın sprite görünümleri:
[Resim: oyYdpNa.png]



Animede

[Resim: 9BxR6PH.jpg]

Noland, iki bölümde görünmüştür. Bu bölümler "Numero Uno Articuno" ve "The Symbol Life" isimli bölümlerdir. Ayrıca, "A Pyramiding Rage!" bölümünde geçmişe dönüldüğünde görünmüştür.

Ash ve arkadaşları Savaş Fabrikası'na ilk geldiklerinde, Noland'ı ürettiği araçlardan biriyle sorun yaşarken görürler. Ash, Noland'a yardım ettikten sonra Noland'a kendini tanıtır. Daha sonra Noland, sahip olduğu bir sürü Pokémonu Ash'e gösterir. Sahip olduğu çeşitli Pokémonlar sayesinde farklı savaşlar yaptığını söyleyen Noland, Ash'e bu Pokémonlardan birini seçmesini ve onunla savaşacağını söyler. Ash seçim yapmakta zorlanır bu yüzden bir şey diyemez. Daha sonra Ash ve arkadaşları Noland'ın bir Articuno ile arkadaş olduğunu öğrenirler. Noland bir gece uçağıyla test sürüşü yaparken Articuno'yu görmüştür, Articuno'nun kanadı iyi görünmediği için onun yere inmesine yardım etmiştir. Böylece arkadaş olmuşlardır. Noland, Max ve Pikachu ile uçağında test sürüşü yaparken, Roket Takımı fabrikadaki Pokémonları çalmaya çalışır ama Noland Articuno'yu gönderir ve Articuno Pokémonları kurtararak Roket Takımı'nı uçurur.

Ertesi akşam, Ash Articuno ile savaşmak istediğini Noland'a söyler. Noland bunu kabul eder, Ash bu savaşta Charizard'ı kullanacaktır. Savaş zamanı gelir, tip avantajı olmasına rağmen Charizard Articuno karşısında zorlanır. Savaşın sonunda, Ash'in Charizard'ı Sismik Çarpma ile kazanan taraf olur. Savaştan sonra Noland Ash'i tebrik eder ve ona ilk sembolünü verir.

Noland bir şeyler icat etmeyi, icat ettiği uçağıyla gezmeyi sever. Diğer eğitmenlerden farklı olarak, rakibine savaşmak istediği Pokémonu seçme olanağı verir.

Noland'ın Pokémonları:

[Resim: XwODxtP.png]


Önemsiz Bilgiler:
  • New York'taki Pokémon Merkezi'nde satılan tişörtlerden birinde Typhlosion, Steelix, Electabuzz ile Noland'ın resmi vardı.
  • İngilizce'de isminin ilk harfi verdiği sembolle uyuşmayan tek Savaş Sınırları beynidir. (Brandon - "B"rave Symbol, Anabel - "A"bility Symbol gibi)
  • İngilizce versiyonda aynı ünvana sahip iki beyinden biridir. (Diğeri Factory Head Thorton)
  • 9. sezondan önce görünen ilk beyindir. Bu yüzden "4Kids Entertainment" tarafından seslendirilmiştir.

İsimleri:
[Resim: gb11BIF.png]

Kaynak: Bulbapedia
Güzel paylaşım olmuş eline sağlık ;D