Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 396 - The Ribbon Cup Caper
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Ribbon Cup Caper
Japonca Adı: Mysterious Thief Brody & The Ribbon Cup
Türkçe Adı: Kurdele Kupası Suçluları


[Resim: genizet.png]
May ve arkadaşları Büyük Festival'de mücadele etmek için Slateport Şehri'ne giderken kendilerini lüks bir seyahatte bulurlar.

Slateport Şehri'ne olan yolculuklarına lüks bir gemiyle devam eden kahramanlarımız, gemide bir Pokémon Merkezi olduğunu öğrenip oraya giderler. May, Hemşire Joy'a Pokémonlarını bırakmak ister, Hemşire Joy Pokémonlarının dinlenmesini mi yoksa egzersiz yapmasını mı istediğini sorunca May şaşırır. Gemideki Pokémon Merkezi'nde Pokémonlara özel yapılmış büyük bir oyun odası bulunmaktadır. May, önce dinlenmelerini sonra eğlenmelerini ister ve Pokémonlarını Hemşire Joy'a bıraktıktan sonra gemiyi dolaşmaya giderler. Gemide dolaşırken, Memur Jenny'yi görürler ve herhangi bir suçun işlendiğini düşünürler. Jenny, Hayalet Hırsız Brody olarak bilinen bir düzenbazın izini takip ettiklerini söyler. Ayrıca Brody'nin kılık değiştirme yeteneğiyle tanınan Magma Takımı üyesi olduğunu söyleyince, Ash kimi kastettiğini anlar. Brock onu daha önce Hava Enstitüsü'nde gördükleri ve kendini Milli adındaki bir kadın olarak tanıtan adamın ta kendisi olduğunu söyler. Daha sonra Jenny, Magma ve Aqua takımlarının dağıldığını söyler ve herkes çok şaşırır. Brody'nin ise bu gemide bir yerde olduğunu, gemide olmasının sebebinin de bu olduğunu söyledikten sonra görevinin başına döner. Bu arada Roket Takımı gemiye temizlikçi olarak girmiştir ve onları dinliyordur. Her zamanki gibi Pikachu'yu çalma planı yaparlar.

Daha sonra Büyük Festival'i kazanan kişiye verilecek olan kupanın yanına gelirler. May'in kupayı yakından görmesi kazanma isteğini arttırır. Kupaya hayranlıkla bakarlarken, Munchlax koşarak içeri girer. Karnı acıktığından kontrolden çıkmıştır, en sonunda kupanın bulunduğu platforma çarpıp yere düşer. Max hemen May'in Pembe Sürprizi isimli Pokébloklardan bir tane verir ve Munchlax uykuya dalar. Munchlax uyuduktan sonra kupanın sapının kırıldığını fark ederler. May, Contesta'ya durumu anlatıp özür diler. Contesta, bu kupanın kırılmasının imkanı olmadığını söyleyip kupayı inceler ve kupanın sahte olduğunu anlar. Kupanın altından çıkan nottan Brody'nin çaldığını anlarlar. Contesta, kupa olmadığından dolayı yarışmanın yapılamayacağını söyleyince May hayal kırıklığına uğrar. Jenny ise şu an gemide olduklarından dolayı hırsızın kaçacak bir yeri olmadığı için onu bulabileceklerini söyler. Ash ve arkadaşları da Jenny'ye yardımcı olmak isterler.

İlk olarak müzenin girişindeki güvenlik görevlileriyle konuşurlar ve Brody'nin güvenlik görevlilerinden birinin kılığına girip kupayı çaldığını anlarlar. Gemide yüzlerce insan vardır ve hangisinin Brody olduğunu anlamaları zor olacağından Jenny bir plan yapar. Bir Pokétopunu altın rengine boyayıp, bunun kupadan sonraki ikinci ödül olarak sergileneceğini, böylece hırsızı bulabileceklerini söyler. Herkes geminin çeşitli taraflarına dağılıp, altın Pokétopundan bahseder. Sonra müzeye girerler ve saklanıp hırsızı beklemeye başlarlar. Odaya Roket Takımı girince, Pikachu hemen Yıldırım Oku'nu kullanarak onları denize uçurur. Geminin kaptanı Jenny'nin yanına gelerek, hırsızın Pokémon Merkezi'ndeki Pokémonlarını çaldığını söyler ve herkes oraya doğru koşar; fakat geminin kaptanı görünümlü adam Brody'nin ta kendisidir.

Pokémon Merkezi'ne doğru koşarlarken yolda kaptanı görürler, kaptan Pokémon Merkezi'nden geldiğini ve her şeyin normal olduğunu söyleyince kandırıldıklarını anlarlar. Hemen müzeye dönerler ve Brody iş başındayken onu görürler. Jenny, onu tutuklamak ister ama Brody Golbat'ı seçerek Sis saldırısıyla görmelerini engeller. Gözlerini açtıklarında Brody ve Pokétopu oradan kaybolmuştur. Umutlarını kaybettikleri sırada, Jenny Pokétopuna bir verici gizlediğini, böylece onu takip edebileceklerini söyler. Sinyalleri takip ederek restorana gelirler, Brody'nin kadın kılığına girdiğini anlarlar ve onu kovalamaya başlarlar. Brody gözden kaybolur, bir kez daha kılık değiştirmiştir. Bu sefer sinyaller geminin mutfağından gelmektedir, mutfağa girdiklerinde bir sürü aşçı ile karşılaşırlar ve burada Brody'yi bulmak çok zor olduğundan herkesi izlemeye karar verirler. Brody'nin baş aşçı kılığına girdiğini anlayıp tekrar peşinden giderler. Sinyallerin kaynak noktasına geldiklerinde, yerde altın Pokétopunu görürler. Pokétopunun içinden Brody'nin bıraktığı notlardan biri çıkar. Max, Brody'nin Hava Enstitüsü'nden nasıl kaçtığını hatırlatır ve tekrar bu yolu kullanabileceğini düşünür. Bu nedenle güverteye giderler, güvertede beklerlerken karşılarına iki tane Memur Jenny çıkar. Bunlardan biri Brody'dir ama hangisinin olduğunu bir türlü anlayamazlar. İşte burada Brock devreye girerek gerçek Jenny'yi bulur. Brody kupayı tekrar incelediğinde, o kadar da değerli olmadığını anlayıp kupayı onlara atar. Jenny kupayı yakalayacakken Roket Takımı kupayı çalar. Bu sırada Brody bu karmaşayı fırsat bilerek gemiden kaçar.

Jenny Growlithe'ı, Jessie Seviper'ı seçer. Growlithe, Alev Püskürtücü ile saldırır ama Seviper atlatıp Zehirli Kuyruk saldırısını kullanır. Pikachu, Yıldırım Oku ile yardım eder ve James de Cacnea'yı seçer. Pikachu ve Growlithe ikilisi Roket Takımı'nı uzaya doğru uçurur ve kupayı geri almayı başarırlar.

Memur Jenny'ye Kurdele Kupası'nı geri almasındaki yardımlarından sonra kahramanlarımız Büyük Festival'e katılmak için Slateport Şehri'ne tam zamanında vardılar.






[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Contesta
Brodie





[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


May: [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani256.gif] [Resim: rsiconani267.gif] [Resim: rsiconani300.gif] [Resim: dpiconani446_zpss5mxyq0e.gif]


Memur Jenny: [Resim: rsiconani058.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani336.gif]


James:[Resim: rsiconani331.gif] [Resim: rsiconani358.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Brodie: [Resim: rsiconani042.gif] [Resim: rsiconani132.gif]


Diğer Eğitmenler / Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani051.gif] [Resim: rsiconani069.gif] [Resim: rsiconani183.gif] 
[Resim: rsiconani252.gif] [Resim: rsiconani258.gif] [Resim: rsiconani265.gif][Resim: rsiconani270.gif] [Resim: rsiconani274.gif] [Resim: rsiconani276.gif][Resim: rsiconani285.gif] [Resim: rsiconani287.gif] [Resim: rsiconani293.gif] [Resim: rsiconani300.gif] [Resim: rsiconani372.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani278.gif]



[Resim: olaylar.png]
- May ve arkadaşları Büyük Festival'e bir adım daha yaklaşırlar ve Brodie ile tanışırlar.





[Resim: EmeiGeenler.png]
tlhGS