Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 419 - Caterpie's Big Dilemma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Caterpie's Big Dilemma
Japonca Adı: Evolution! That Mystery & Marvel!!
Türkçe Adı: Caterpie Çıkmazı

[Resim: genizet.png]
Savaş Sınırları'nı fethetmeyi dört gözle bekleyen Ash ve arkadaşları, Savaş Meydanı'na doğru ilerliyorlar. Ama ilk önce, May'in Pokémon Yarışması için Saffron Şehri'ne uğrayacaklar.

Dostlarımızı yorgun bir şekilde yolculuklarına devam ederken buluyoruz. Bir radyo kulesi gören dostlarımız, yakınlarda bir kasaba olduğunu anlarlar. Tam o sırada çalılıklardan bir Caterpie çıkar. May, Pokédex'ten Caterpie'ye bakar.

Caterpie: Solucan Pokémon'u. Caterpie, ağaçlara tırmanıp sevdiği yaprakları yiyebilmek için vakumlu ayaklarını kullanır.

Caterpie, bir sebepten ötürü kızgındır. Caterpie'nin eğitmeni de belirir. Dostlarımızı hırsız zannettikleri için Ağ Vuruşu ile yakalarlar. Planörlü yaşlı bir adam gelir. Adı, Gordon olan ve bir çeşit profesör olan bir adam gelir. Dostlarımız, Saffron Şehri'ne gittiklerini ve ormanda kaybolduklarını söyleyince inanırlar. Adam, dostlarımızı laboratuvarına davet eder. Adı Zander olan Caterpie'nin eğitmeni, küçük çocuk, dostlarımızdan özür diler. Profesör, aynı zamanda bir mucittir. O, dostlarımıza icatlarını gösterirken Roket Takımı da dışarıdan onları izler. Geçen gece, hırsızlık yapmaya çalışan da onlardır. Laboratuvardaki icatların tasarımlarının peşlerindedir. Profesör ile Zander, dostlarımızla vedalaşırken Caterpie'nin bir şeyler algılaması üzerine herkes onu takip eder. Caterpie dostlarımızı, hırsızlık yapmaya çalışan Roket Takımı'na getirir. Zander, Caterpie'sini kullanır. Jessie de Seviper'ı seçer. Bu sırada James de profesörün en iyi icadının olduğu çantayı alır. Caterpie, Ağ Atışı ile çantayı yakalar. Tam kendine doğru çekecekken Seviper, ısırarak çantayı geri alır. Pikachu'nun Hızlı Saldırısı üzerine çanta yere düşer. İçindeki mavi renkteki küçük toplar ise yere dağılır. Caterpie'nin o toplardan yemesi sonucu boyu kat ve kat artar. Çarpma ile Roket Takımı'nı havaya fırlatıp tasarımları kurtarır. Caterpie, büyümeye devam eder. Zander ile Caterpie iyi arkadaşlardır. Ancak Zander daha önce hiç Caterpie'yi yakalamamıştır. Bu yüzden onu Pokétopu'na çağıramaz. Catepie, çatıyı delecek kadar büyür. Ardından sürünerek kurtulup şehre doğru gider. Dostlarımız da peşinden giderler.


İstemeyerek de olsa şehre zarar veren Dev Caterpie, radyo kulesine çıkar. Dev Caterpie, gözleri kamaştıran bir ışıltıyla parlamaya başlar. Evrim geçirerek bir Metapod olur. May, Pokédex'ten Metapod'a bakar.

Metapod: Koza Pokémon'u. Metapod, Caterpie'nin gelişmiş halidir. Kendini koruyan sert kabuğu ile bir sonraki evrimi için hazırlanır.

Caterpie'nin amacı biran evvel Buterfree'ye evrimleşip uçarak kasabadan ayrılmaktır. Diğer yandan Roket Takımı olanları izler. O şekerlerden isterler. Wobbuffet'in elinde birkaç tane vardır. Bunu gören Roket Takımı, o şekerleri kullanarak doktoru almayı planlamaktadırlar. Her zamanki sloganlarını söyleyerek ortaya çıkarlar. Ardından Doktoru yakalarlar. Ash, Pikachu'yu kullanır. James ise Cacnea'yı seçer. Cacnea, Pokétopu'ndan çıkar çıkmaz tam güç İğne Füzesi ile saldırır. Pikachu, saldırıyı atlatamaz ve yaralanır. Jessie, Dustox'ı çıkartır. Ardından mavi şekerleri ona yedirir. Şekerleri paylaşan Dustox ile Cacnea, kat ve kat büyüyerek devasa bir boyuta ulaşırlar. Dustox'ın üzerine atlayan Roket Takımı doktorla birlikte kaçar. Metapod, yeniden göz kamaştırıcı şekilde parlar. Butterfree olur. May, Pokédex'ten Butterfree'ye bakar.

Butterfree: Kelebek Pokémon'u. Butterfree, Metapod'un gelişmiş halidir. Kanatlarındaki pullar, süzülmesine yardımcı olur.

Metapod, tam zamanında evrim geçirmiştir. Dostlarımızın,
kendisine en çok ihtiyaç duyduğu anda. Ash ile Zander, Butterfree'nin üstüne binip Roket Takımı'nın peşinden giderler. Çok geçmeden de onları bulurlar. Dustox, dostlarımızı atlatmaya çalışır. Ancak Butterfree, buna izin vermez. Dustox, yükselerek Zehirli İğne kullanır. Zehirli İğneler hem yukarıdaki Butterfree, Ash ve Zander'a, hem de aşağıdan onları takip eden dostlarımıza zor anlar yaşatır. Ancak saldırı, kimse yara almadan atlatılır. Pikachu, Yıldırım Oku kullanır. Ancak Dustox, ustalıkla saldırıyı atlatır. Pikachu, bu sefer de önlerindeki metal kulelere Yıldırım Oku kullanır. İplere yansıyan elektrik, Dustox'ın kafasının karışmasına ve bunun sonucunda da yavaşlamasına neden olur. Butterfree, Süper Sonik kullanır. Saldırı sonrası kafası karışan Dustox, küçülmeye başlar. Dostlarımız, doktoru kurtarırlar. Suya düşen Roket Takımı, daha saldırıya geçemeden Pikachu'nun Yıldırım Oku'na maruz kalırlar. Butterfree, Hortum'u kullanarak onları uçurur.

Gün batımına yakın bir zamanda Butterfree, küçülerek eski haline döner. Zander, bir gün eğitmen olduğunda Butterree'ye, birlikte yolculuğa çıkmak istediğini söyler. Butterfree de kabul eder.

Ve böylece, kahramanlarımız Doktor Gordon ve Zander'dan çok şey öğrendiler: Şeker her zaman senin için iyi değildir. Daha büyük daha iyi değil. Ve elinden gelenin en iyisini yapmak, başarıya ulaşmak kadar önemlidir.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Memur Jenny
Xander
Dr. Gordon




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani269.gif] [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif] [Resim: rsiconani358.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Xander: [Resim: rsiconani010.gif] [Resim: rsiconani011.gif] [Resim: rsiconani012.gif]



[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_