Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 418 - Hail To The Chef
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Hail To The Chef
Japonca Adı: Sneasel & Mr. Mime! Which Restaurant?!
Türkçe Adı: Şefe Sapın!

[Resim: genizet.png]
Ash'in Savaş Sınırları'nı fethetme macerası, May'in Pokémon Yarışması'na katılması için, Saffron Şehri'ne sapmaları nedeniyle ikinci plana atıldı!

Dostlarımızı yol üstünde buluruz. May'in ilk Kanto Kurdelesi'ni kazanma ile ilgili hayalleri, Munchlax'ın Pokétopu'ndan fırlayıp kendi kendine gitmesi üzerine yarım kalır. Dostlarımız, Munchlax'ın peşinden giderler. Diğer yandan da Roket Takımı açlıkla mücadele ediyordur. Önlerine çıkan bir lokantaya hevesle gittikleri yolda, paralarının hiç kalmamış olması sebebiyle hevesleri kursaklarında kalır. Adı Rhoda olan bu lokanta, Rhodo adlı bir kız tarafından işletilmekle beraber, yiyecekleri ücretsizdir. Bunu öğrenen Roket Takımı, talihlerinin döndüğünün farkındadır.

Munchlax, dostlarımızı, Roket Takımı'nın bulduğuna benzeyen bir lokantaya getirir. Mekanın ve mekanın sahibinin adı Rhonda'dır. Rhonda, Rhoda'ya çok benzer. Dostlarımızı lokantasına davet eder. Diğer yandan Rhoda, Roket Takımı'na menüyü sunar. Rhoda'nın lokantasının aşçısı bir Sneasel, Rhonda'nınkisi ise bir Mr. Mime'dır. Rhoda'nın lokantasında Meowth ile Sneasel arasında gerginlik vardır. Rhonda'nın Lokantası'nda ise Mr. Mime, yemeklerle güzel bir şov yapar. Rhoda'nın lokantasındaki yemeklerin görüntüsü kötü olmasına rağmen tatları çok güzeldir. Rhonda'nın lokantasında ise durum tam tersidir. Mr. Mime, gösterişli bir masa hazırlamış, güzel görünümlü yemekler yapmıştır. Ancak yemeklerin tatları kötüdür. Rhoda'nın lokantasında işler karışmıştır. Sneasel'ın, bile bile Meowth'ın yemeklerini kötü yapması üzerine Meowth ile kavgaya girerler. Kavga, Rhonda'nın lokantasına da sıçrar. Duvarı yıkan ikili kavgalarına devam ederken dostlarımız Rhoda ile Rhonda'nın ikiz olduklarını öğrenirler. Bir zamanlar babalarının olan bu restoran ikiye bölünmüştür. Dostlarımızın Roket Takımı'nı görmesiyle işler daha da karışır. Bu sırada ikizler bir birlerine meydan okurlar. Ertesi gün yarış yapmaya ve kazananın bütün lokantaya sahip olacağına dair bir karar verirler. Ash, May, Max ve Meowth da jüri olacaktır. Yarışamda üç esas dikkate alınacaktır: Lezzet, sunum, performans.

Akşam olur. Herkes kendi lokantasında ertesi gün için pratik yapar. Rhoda, sunum konusunda Roket Takımı'ndan yardım isterken Rhonda da tat konusunda Brock'tan yardım ister. Brock seve seve teklfi kabul eder. Roket Takımı da Rhoda'ya yardım ederler. Ancak onların asıl amaçları ertesi gün Pokémonları çalmaktır.

Ertesi gün gelir ve yarışma başlar. İki Pokémon da olağan üstü performans sergilerler. Sneasel, kendi geliştirdiği tekniklerini kullanırken, Mr. Mime da Brock'un öğrettiği tekniklerden yararlanır. Tam yemekler hazırlandığı sırada üç tane ağ, Sneasel, Mr. Mime ve Pikachu'yu alıp bir kafese kapatır. Bunu yapan Roket Takımı'dır. Sloganlarının ardından kaçarlar. Rhonda, Roket Takımı'nın kardeşini kandırmasına sinirlenir. Onu savunur. Pikachu, Yıldırım Oku kullanır. Ancak kafes saldırının geçmesine izin vermez. May, Combusken'i, Brock da Mudkip'i seçer. Mudkip ile Combusken, Su Silahı ve Ateş Çemberi ile kombinasyon yaparak balona saldırılar. Ancak balon çok uzakta olduğu için saldırı yetişmez. Rhonda'nın aklına bir fikir gelir. Mr. Mime,
Hile'yi kullanarak Jessie'nin elindeki anahtar ile kendi elindeki kepçeyi yer değiştirtir. Ardından Psişik kullanarak anahtarla kafesleri açar. Üçlü balondan inerler. Sneasel'ın inmeden önce balonu patlatması ile Roket Takımı, kendisini gök yüzünde bulur. Bu vesileyle iki kardeşin arası düzelir. Rhoda, kardeşinin performansından etkilendiğini ve çekilmek istediğini söyler. Lokantayı kardeşine bırakır. Ancak Rhonda'nın içi buruktur. Kararını verir ve kardeşi ile Sneasel'ı geri çağırır. Hep beraber çalışma teklifinde bulunur. Onlar da kabul ederler.

Sneasel ile Mr. Mime birlikte çalışarak dostlarımıza; hem sunum açısından, hem lezzet açısından, hem de performans açısından güzel bir yemek hazırlarlar.

Kızların, Sneasel'ın ve Mr. Mime'ın bir takım olmasıyla restoran kısa zamanda kesinlikle büyük bir başarı kazanacak. İnsanların ve Pokémonların beraber çalıştığında neler yapabileceklerinin basit bir hatırlatması daha. Ve şimdi, karınları lezzetli yemeklerle tamamen doymuş olarak, Ash ve arkadaşları bir kez daha yola koyuldular.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Rhoda
Rhonda




[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: rsiconani258.gif]


May: [Resim: rsiconani256.gif] [Resim: dpiconani446_zpss5mxyq0e.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani358.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Rhoda: [Resim: rsiconani215.gif]


Rhonda:
[Resim: rsiconani122.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay yaşanmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
_Erdi_