Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Gible'ı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 2wpuozr.png]

İlk görüldüğü bölüm: “A Meteoric Rise to Excellence!”

Yakalandığı bölüm: “Gotta Get a Gible!”

Yakalandığı Yer: Sinnoh

Cinsiyet: Erkek

Yetenek: Bilinmiyor

Şu an bulunduğu yer: Prof. Oak’ın laboratuarı

İngilizce Seslendirenler: Tom Wayland


Diamond & Pearl Series

Yaban Pokemon İken ve
Ash İle Birlikte


Ash’in Sinnoh’ta yakaladığı beşinci pokemon'dur. Ash Gible ile ilk olarak “A Meteoric Rise to Excellence!” bölümünde tanıştı. Wilma Gible’a Draco Meteor’u en iyi şekilde nasıl kullanacağını göstermeyi deniyordu. Ama bir nedenle hep başarısız oluyor, bir meteor gökyüzünde patlayıp yere veya Piplup’ın üstüne düşüyordu. Ash’in hedefi Gible’a Draco Meteor’u nasıl kullanacağını öğretmekti. Roket Takımı’na karşı bu hareket başarılı oldu ancak daha sonra yine başarısız olmaya devam etti. Bölüm sonunda ise Gible Ash’i takip etmeye karar verdi. Gible Ash’in yardımıyla bu hareketi öğrenmeyi denedi. Çoğu zaman hareket başarısız oldu ve yinelenen bir şekilde tesadüfen hep Piplup’ı vurdu.

[Resim: 2mrgnyd.jpg]

Bir keresinde bir Ditto Piplup’a dönüşmüştü ve Draco Meteor yine de Dawn’ın Piplup’ını hedef aldı ve vurdu. Ayrıca Togekiss Dawn’ın takımına katıldıktan sonra Gible’ın Draco Meteor’u kullandıktan sonra Piplup’ı hedef aldığını görür ve Piplup’ı korur. Aynı zamanda Draco Meteor’u Ash ve Gible’a gönderir ve onlar vurulmuş olur. “Working on a Right Move!” bölümünde nihayet Draco Meteor’u kullanmayı başarır.

[Resim: qxql21.png]

“Gotta Get a Gible!” bölümünde Ash Gible ile yine karşılaştı. Bu sırada Barry’de Gible’ı yakalamayla ilgilenmeye başladı. Ama Gible Ash’in kendisini yakalamasını istiyordu çünkü Ash’in onu korumaya çalıştığını fark etmişti. Sonrasında Barry, Ash ve onun yeni Gible’ı ile maç yapmak istedi ve Empoleon’la savaşarak Gible’ı yendi.

Torterra’da Turtwig halindeyken Gible gibi Ash’in (bazen de başka insanlar’ın) kafasını ısırıyordu. Bu onun alışkanlığıydı ve kaya veya ağaç gövdeleri de buna dahil olmuştu. Sinnoh Lig’inde Ash’in Conway ile olan maçında Shuckle’ı bir kaya gibi ısırdı. Gible her türlü metali yiyebilme yeteneğine sahipti ve bir keresinde Roket Takımı’nın dev robotu’nu yedi ve bir şehir parkı’nın yarısını yedi.

Oldukça cesur görünmesine rağmen çok parlak zekalı değildir ve basit bir isteği veya emri yavaş algılıyabilmektedir. "Short and To the Punch!" bölümünde bir kaya’yı çiğnerken nehre düştü ve su altındayken boğulabilme ihtimali olmasına rağmen kaya’yı çiğnemeye devam etti ve sonra Buizel o nu kurtardı.

[Resim: 2qa060l.png]

“Working on a Right Move!” bölümünde Sinnoh Ligi’nde Ash Conway’e karşı Gible’ı seçti, karşısında idr Shukle vardı ve Ash’in Donphan’ı ve Noctowl’ı o nu yenememişti. Gible Shuckle’a yakın mesafeden (Shuckle ağzında iken) Draco Meteor kullandı ve hareket başarılı oldu. Shuckle’ı yendikten sonra karşısında Lickilicky vardı ve bir süre sonra Ash Gible’ı geri çağırdı. Noctowl ve Donphan’dan sonra Gible sonunda Dusknoir’i yenmeyi başardı. Çeyrek Final maçları’na kadar Gible maç kaybetmedi.


[Resim: 23rpc9s.jpg]
[Resim: 2zjdztl.jpg]


“The Semi-Final Frontier!” bölümünde Gible yine görüldü ve Tobias’ın karşısında mücadele etti. Her ne kadar Darkrai’ye karşı Kaya Darbe’si kullansa da Darkrai hemen doğruldu ve Buz Işın’ı kullandı. Gible atlattı ve Draco Meteor kullandı ancak Darkrai saldırıyı atlattı ve hemen Karanlık Darbe ile Gible’ı yendi.


[Resim: r7k4rt.jpg]

Ash Unova’ya gitmeden önce Gible’ı Prof. Oak’ın laboratuar’ında bıraktı.


Best Wishes Series

“The Dream Continues!” bölümünde Gible, Ash’in pokemonlarıyla beraber olduğu fotoğrafta görüldü.

[Resim: a0cf8j.png]

Kişiliği ve Karakteristik Özellikleri

[Resim: 25ovpuc.png]

Gible oldukça güçlü bir savaşçı, ancak savaş dışında oldukça hantal ve ilgisiz olma eğilimindedir. Gible çok yıkıcı olabilmektedir, bütün bir parkı yıktı, Barry’nin bisikletini ve Roket Takımı’nın makinelerini sadece dişlerini kullanarak yok etti. O oldukça eğlencelidir, sevgisini göstermek için insanların kafasını ısırır ve kullandığı Draco Meteor ile sürekli Piplup’ı vurması zeki olduğunu göstermektedir. Dawn’ın Piplup’ı sürekli başarısız olan Draco Meteor’la vurulmaktan hiç hoşlanmıyordu ama Gible’ın bu konuda Piplup’a karşı kötü bir düşüncesi yoktu. Hatta yanlışlıkla başarısız olan Draco Meteor’lardan sonra Piplup ile mücadele etmekten kaçınmıştır. Dawn’ın Togekiss’inden azar işittikten sonra ona zarar verme niyetinde olmadığını ortaya koydu ve Piplup’ı umursadığını da göstermiş oldu.

[Resim: 2589it0.jpg]

Kullandığı Hareketler

[Resim: ycglc.png]


Önemsiz Bilgiler
  • Gible ana karakterlerden birinin sahip olduğu ilk Ejder Tipi pokemon'dur. 
  • Ash’in Sinnoh’ta Salon Maçlarında ve Paul ile yaptığı maçlarda kullanmadığı tek pokemon'dur.
Bulbapedia’dan çevrilmiştir, bazı kısımlarda kendim eklemeler yaptım. 1, 3, 6 ve 7'nci resimler bulbapedia'dan diğerleri başka sitelerden alıntıdır. Hataları belirtirseniz düzeltebilirim.
Emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.Fotoğraflar çok güzel olmuş. :D Ancak yazarken bazı konulardan farklı yerlerde bahsetmişsin ayrıca da bir keresinde sözcüğünü çok fazla kullanmışsın.Birde karakteristik özelliklerinde karakteriyle ilgili pek fazla bilgi yok.Genelde piplupla arasında geçenlerden bahsetmişsin.Son olarak kullandığı hareketler panosu biraz küçük olmuş. =( Çok eleştirdim seni ama gerçekten anlatımın o kadar kötü değil sadece bazı yerlere çok dikkat etmemişsin. -_- Bu arada Gible'nin yeteneği kumlu perdedir. :D
(30-08-2014, 04:31 AM)Çisem Ekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.Fotoğraflar çok güzel olmuş. :D Ancak yazarken bazı konulardan farklı yerlerde bahsetmişsin ayrıca da bir keresinde sözcüğünü çok fazla kullanmışsın.Birde karakteristik özelliklerinde karakteriyle ilgili pek fazla bilgi yok.Genelde Piplupla arasında geçenlerden bahsetmişsin.Son olarak kullandığı hareketler panosu biraz küçük olmuş. =( Çok eleştirdim seni ama gerçekten anlatımın o kadar kötü değil sadece bazı yerlere çok dikkat etmemişsin. -_- Bu arada Gible'nin yeteneği kumlu perdedir. :D
Düşüncen ve yorumun için teşekkürler =D . Son 1 haftadır monitör'üm bozulduğu için bilgisayarsız bir şekilde uğraştım ve tabletten çeviri ve resimlerle uğraşmak zor oldu =( . Tamamen çeviri odaklı gittiğimden başlıklarla konu içeriğini ayırmak istemedim ama önerinle değişiklikler yaptım. Resimler güncellendi, başlıklar ve konu içeriğini biraz değiştirdim. Kullandığı Hareketler panosu da büyütüldü. Yeteneğine gelince, animede görülmediği için bilinmiyor denmiş.
Anladım.Çok daha güel olmuş böyle =)