Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 368 - Judgement Day!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Jugdement Day!
Japonca Adı:The Three Animal Appearence! The Referee School Island!
Türkçe Adı : Karar Günü!

[Resim: genizet.png]

Ash Hoenn Ligi’ne bu kadar yaklaşmışken kahramanlarımız Mosdeep Adası ve bir sonraki Salona gittiğini umdukları bir gemiye bindiler. Ne yazık ki, bu gemi başka bir yöne gitmekteydi!

Kahramanlarımız Mosdeep Adası’na gittiklerini düşündükleri gemiye zor da olsa yetişmeyi başarırılar. Ancak gemiye bindiklerine geminin Mosdeep yerine Bamba Adası’na gittiğini öğrenirler. Kısa bir yolculuktan sonra dostlarımız Bamba Adası’na ulaşırlar. Dostlarımız ne yapacaklarını düşünürken önlerinden kutular taşıyan bir eğitmen ve Pokémonları geçer. Kutuları taşırken eğitmen yere düşer. Dostlarımız da eğitmene yardımcı olup onunla tanışırlar. Eğitmenin ismi Jimmy’dir. Dostlarımız kutuları taşıması için Jimmy’e yardımcı olurlar. Dostlarımız Jimmy ile birlikte sadece Bamba Adası’nda bulunan Pokémon Savaş Hakemliği Enstitüsu’ne giderler. Dostlarımız Enstitü’de, Profesör Sarina ile tanışırlar. Profesör Sarina ikili maç hakemliği için Ash ve Brock’dan yardım ister. Dostlarımız da Profesör Sarina’nın isteğini kabul ederler. Maçı hakem olarak Jimmy başlatır. Ash, Swellow ile Corpish’i seçer. Brock’da seçimini Mudkip ve Lombre’den yana kullanır. Corphish, Baloncuk Işını kullanarak savaşı başlatır. Lombre saldırıyı elleriyle durdurur. Swellow fırsatı değerlendirip Hava Ası’nı kullanır. Hava Ası hem Lombre’yi hem de Mudkip’i yere savurur. Kısa bir sersemlemenin ardından ikisi de ayağa kalkmayı başarır. Corphish tekrar Baloncuk Işını’nı kullanır. Lombre saldırıyı karşılık veremeyip havaya savrulur. Swellow, Lombre’yi kolay lokma olarak görüp Kanat saldırısı ile son vuruşu yapıp savaşı bitirmek ister. Swellow yaklaşınca Lombre ayağa kalkıp yakın mesafeden Jilet Yaprakları’nı kullanarak büyük hasar verir. Mudkip, Lombre ikili Su Tabancası kullanarak saldırırlar. Corphish, Swellow’un önüne geçerek onu korumaya çalışır. Ancak ikili saldırıya dayanamayıp yere düşer. Jimmy maçın hakemliğini yaparken Corphish’in savaşa devam edemeyecek durumda olduğunu duyurur. Jimmy’nin kararından bir kaç saniye sonra Corphish ayağa kalkar. Profesör Sarina, Jimmy’i uyardıktan sonra dostlarımız maçı bırakıp dinlenmek için odalarına çekilirler.

Dostlarımız odalarında Pokémon Savaşları Hakemliğinin zorluklarıyla ilgili konuşurken bahçede Pokémonları ile birlikte oturan Jimmy’i görüp onun yanına giderler. Jimmy dostlarımıza eskiden bir Pokémon Antrenörü olarak yaptıklarını anlatır. Dostlarımız hep birlikte sohbet ederken Profesör Sarina’da onların yanına gelir. Ancak çok kısa bir süre sonra aniden bir robot el Jimmy’nin, Charmeleon’unu, Ivysaur’unu ve Wartortle’sini çalar.

Dostlarımız neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Jimmy Pokémonları’nı geri almak için hemen harekete geçer. Roket Takımı robotunu kullanarak bir Duman Perdesi oluşturup kaçar. Jimmy, Roket Takımı’nın robotunun üzerine atlar. Duman Perdesi’nin etkisi geçtiğinde dostlarımız da Roket Takımı’nın peşine düşerler. Roket Takımı robot ile ilerlerken Jimmy’nin cam kafesleri kırmaya çalıştığını görüp Jimmy’i robotun üstünden savururlar. Yere düşen Jimmy vazgeçerken dostlarımız ve Profesör Sarina gelip Jimmy’i teselli ederler. Jimmy tekrar robotun üzerine çıkmaya çalışır. Ancak Robot tekrar Jimmy’i yere atar. Jimmy çaresiz kalmışken aniden Wartortle parlamaya başlar. Dostlarımız neler olduğunu anlamaya çalışırken parlamanın sonunda Wartortle, Blastoise’a dönüşür. Blastose, Su Pompası kullanarak Charmeleon ile Ivysaur’ı kurtarır. Charmeleon, Alev Püskürtücüsü’nü, Ivysaur, Jilet Yaprakları’nı, Blastoise’de, Su Pompası’nı kullanarak Roket Takımı’na üçlü saldırı yaparlar. Saldırı sonrasında patlama olur ve Roket Takımı havaya uçar. May, Blastoise hakkında bilgi edinmek için Pokédex’ine göz atar.


Blastoise: Kabuklu Pokémon. Blastoise, Squirtle’ın en son evrimidir. Kendi fıskiyelerinden çok güçlü su patlamaları yaratır.

Savaştan sonra Profesör Sarina, Jimmy’i yeniden Pokémon Antrenörü olması için yönlendirir. Jimmy’de, Profesör Sarina’nın önerisini dinleyerek Enstitü’den ayrılıp başladığı yere Lilycove Şehri’ne geri dönmeye karar verir. Dostlarımız da Profesör Sarina ve Jimmy ile vedalaşarak tekrar Mosdeep Şehri’ne doğru yola çıkarlar.

Kahramanlarımız Bamba Adası’ndan ayrılıp Mosdeep Adası’na yelken açarken insanlar ve Pokémonlar arasındaki güvenin önemi Ash, Brock, May ve Max’in her zaman beraberlerinde taşıyacakları bir ders olarak kalplerine kazınmıştı.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Jimmy






[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani277.gif][Resim: rsiconani341.gif]


Brock: [Resim: rsiconani258.gif][Resim: rsiconani271.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani358.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Jimmy: [Resim: rsiconani002.gif][Resim: rsiconani005.gif][Resim: rsiconani008.gif][Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani129.gif]



[Resim: olaylar.png]
- Ash ve arkadaşları Kanto eğitmeniyle tanışıp 3 başlangıç Pokémonu’nun bir sonraki evrimlerini görürler. Flashback de Shiny Magikarp görülür.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht