Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 342 - Exploud and clear
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Exploud And Clear
Japonca Adı: Critical Situation! Exploud Vs. Grovyle!
Türkçe Adı : Exploud'a Yol Verin!

[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımızın Petalburg Şehri’ne doğru yolculukları devam ederken Ash’in bir sonraki karşılaşmasında gereken enerjiyi toplaması için öğle yemeği molası vermeye karar verdiler.

Dostlarımız ve Pokémonları yemeklerini yerken Ash Treecko’yu göremez. Pikachu bir ağacı işaret eder. Ağacın dallarına bakan Ash orada Treecko’yu görür. Yanına gidip konuşmak ister fakat Treecko konuşmak istemez. Sinirli bir Loudred, etrafta deli dana bir şekilde koşmaktadır. Önünde ne olduğunu önemsemeyen Loudred ilk önce dostlarımıza ve onların Pokémonlarını ardından da kendi antrenörünü ezer geçer. Antrenörü Loudred’in üstüne atlayıp onu durdurur. Böylece Loudred sakinleşir.

Loudred’in eğitmeni dostlarımızla oturup konuşmaktadır. Adının Guy olduğunu söyleyen eğitmen iki rozet kazandığını ve Hoenn Ligi’ne katılmak istediğini söyler. Lodured’in ilk Pokémon’u olduğunu fakat son zamanlarda kendi kafasına göre takıldığını ve çılgınlıklar yaptığını söyler. Ash savaşmanın Loudred’e iyi gelebileceğini söyler ve savaşmak ister. Guy’da bunu kabul eder. Ash, tam seçeceği Pokémon’u söyleyecekken Treecko onun önüne atlar. Ash’de bunun üzerine Treecko’yu seçer.

Treecko maça Hızlı saldırıyla başlar. Çarpması Loudred’i pek etkilemez ve Loudred’de Tepinme saldırısıyla Treecko’yu ayağının altına alır. Treecko Memi Tohumuyla Loudred’den kaçar. Loudred bu seferde Depremi kullanır. Treecko havaya zıplayarak bu saldırıdan kurtulur ve Kuyrukla Vurma saldırısını kullanır. Bu saldırı Loudred’i fırlatır ve Loudred ağaca çarpar. Loudred savaşmak için ayağa kalkar. O anda iki Pokémon’da aynı anda evrim geçirir. Loudred Exploud’a Treecko’da Grovyle’a dönüşür. May’de her iki Pokémon hakkında bilgi almak için Pokédex’ine bakar.


Exploud : Gürültü Pokémon’u. Exploud yüksek sesi sayesinde depremler yaratabilir. Vücudundaki deliklerden hava çekmesi yüksek seste bir saldırı yapacağına işarettir.



Grovyle: Ağaç kertenkelesi Pokémon’u. Grovyle sık sık daldan dala atladığı görüldüğünden, Grovyle ağaç tepelerindeki yeteneğiyle tanınır. En hızlı Pokémon bile ağaçlık bölgede Grovyle’a yetişemez.

İki eğitmende maçın devam etmesini isteyince maç devam eder. Grovyle Yaprak Kılıcını kullanır. Guy Exploud’a bu saldırıyı atlat ve Tepinmeyi kullan der fakat Exploud bunu dinlemez ve Hiper Ses saldırısını kullanır. Ardından kontrolünü kaybetmiş bir şekilde etrafa saldırmaya başlar. Grovyle onu durdurmayı dener fakat Exploud Grovyle’ı indirir ve dostlarımızdan uzaklaşmaya başlar. Dostlarımızda onu takip etmeye başlarlar.


Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Numel

Ormanda aç bir şekilde dolaşan Roket Takımı küçük bir uçurumun başına gelirler. Oradan aşağıya baktıklarında şelalenin altında duran Exploud’u görürler. Meowth’ın Jessie ve James’i ikna etmesiyle Roket Takımı Exploud’u çalmaya karar verirler. Roket Takımı Exploud’u çalmak için üstüne ağ atarlar fakat Exploud bu ağı kolay bir şekilde yırtar ve Roket Takımı’nı uçurur.

Grovyle ve dostlarımız Exploud’un sesini duyarlar ve sesin geldiği yöne doğru gitmeye başlarlar. Grovyle daldan dala atlayarak dostlarımızdan önce Exploud’a ulaşır. İki Pokémon hemen kavga etmeye başlarlar. Dostlarımızın gelmesiyle maç tekrar antrenör savaşına döner fakat Exploud hâlâ Guy’ı dinlememektedir. Bu yüzden de Grovyle’dan çok hasar almıştır. Guy, eğer yenmek istiyorsan beni dinlemek zorundasın diyerek Exploud’a bağırır. Çalıların arkasından olayları izleyen Roket Takımı Exploud’un vücudundaki delikleri kapatmak için şişe tıplarını ateşler. Bunu gören Guy tıpların önüne geçerek Pokémon’unu korur. Tıpalar tekrar Exploud’a gelirken Pikachu onları Yıldırım Okuyla patlatır. Ardından da Gök Gürültüsünü kullanarak Roket Takımı’nı uçurur. Guy’ın Exploud için tıpaların önüne geçmesi Exploud’u çöke etkiler ve Exploud tekrar Guy’ı dinlemeye başlar. Bu sayede iki eğitmende maçlarını bitirmek için tekrar savaşa başlarlar.

Pokémon Dünyası’nda heyecan verici ve harika şeyler vardır. Ama hiç biri aynı anda iki Pokémon’un gelişmesi kadar heyecanlı değildir. Ve eğitmen ile Pokémon’u arasında sonsuza kadar sürecek olan bir bağdan harika bir şey yoktur.




[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Guy




[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani253.gif][Resim: rsiconani324.gif][Resim: rsiconani341.gif]

Brock: [Resim: rsiconani205.gif][Resim: rsiconani258.gif][Resim: rsiconani271.gif]


May: [Resim: rsiconani300.gif][Resim: rsiconani255.gif][Resim: rsiconani267.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Guy: [Resim: rsiconani293.gif][Resim: rsiconani294.gif][Resim: rsiconani295.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani294.gif]






[Resim: olaylar.png]
[Resim: 253.gif]

- Ash'in Treecko'su Grovyle'a dönüşür.

- Ash, Grovyle ile nasıl savaşacağını öğrenir.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige
En sevdiğim bölümlerden grovyle ilk gördüğümüz bölümdü.