Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 341 - Gulpin It Down
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Gulpin It Down
Japonca Adı:The Great Gulpin Repelling Strategy!
Türkçe Adı : Yutan Pokémon Gulpin

[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız Petalburg Şehri'ne yaklaşırken bir zamanlar hareketli bir kasabayken ıssız bir hayalet şehre dönüşen küçük bir kasaba yakınlarında acil bir durumla karşılaştılar.

Dostlarımız mola verip yemek için hazırlanırken aniden bir Gulpin ortaya çıkıp dostlarımızın yemeklerini bir çırpıda yer. Ash, Gulpin hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine bakar.

Gulpin: Mide Pokémon'u. Gulpin'in midesi vücudunun çoğunu kapladığından kendi boyutundaki nesneleri yutabilir. Eşsiz mide asidi sayesinde neredeyse her şeyi sindirebilir.

Dostlarımız tüm yemekleri bittiği için yeniden yemek yapmaya başlarlar. Ancak bu sırada bir Polis duyurusu yapılır. Duyuruya göre tüm kasaba sakinlerinin kasabayı tahliye etmeleri gerekmektedir. Dostlarımız yapılan duyurudan sonra kasaba yakınından ayrılmak yerine neler olduğunu öğrenmek için kasaba merkezine giderler. Dostlarımız kasaba merkezine gittiklerinde kasabanın boş olduğunu görürler. Dostlarımız kasabada yaşayan tek bir kişi bile olmadığını düşünürken çığlık sesi duyarlar. Dostlarımız hemen sesin geldiği yere giderler. Sesin geldiği yerde bir dükkanı istila edip raflardaki her şeyi yiyen bir sürü Gulpin görürler. Ash dükkanı kurtarmak için Pikachu'yu gönderir. Ama Pikachu harekete geçemeden Gulpinler, Pikachu'nun üstüne atlayıp onu yemeye başlarlar. Dostlarımız güç birliği yaparak zor da olsa Pikachu'yu kurtarırlar. Ama dükkanın tavanından bir sürü Gulpin daha gelip dostlarımıza saldırırlar. Dostlarımız kurtulmaya çalışırken Memur Jenny ile bir Tangela dükkana gelir. Tangela, Sarmaşık Kırbacı'nı kullanarak dostlarımızı dükkandan çıkarır. Memur Jenny dostlarımızı Pokémon Merkezi'ne götürür. Dostlarımızın gittiği Pokémon Merkezi aynı zamanda Gulpin Savunma Merkezi olarakta kullanılmaktadır. Dostlarımız Pokémon Merkezi'nin neden öyle bir isim aldığını düşünürken konuşmalarına bir Profesör dahil olur. Profesör ismi Jacuzzi'dir. Profesör Jacuzzi dostlarımız ile Memur Jenny'i, Gulpinler hakkında bilgilendirir. Profesör bilgilendirme yaparken Gulpinler'in bu yıl kasaba merkezindeki yiyecek deposunu hedef aldığını ve oradaki tüm yiyecekleri bitireceklerini söyler.

Dostlarımız bu durumdan ötürü kasaba için kaygılanırlar. Ancak Gulpin sürüsü Profesör Jacuzzi'nin tahmininden önce harekete geçip merkez deposuna doğru yola koyulurlar. Bunu gören Memur Jenny, Profesör Jacuzzi ve dostlarımız hemen harekete geçerler. Gulpin sürüsü depoya ilerlerken Profesör Jacuzzi yıllarca geliştirdiği Gulpin Pokéblok'unu kullanır. Pokéblok, Gulpinler'in sevdiği kanıtlanmış 108 maddeden yapılan bir bloktur. Gulpinler, Profesör Jacuzzi'nin yaptığı uzaktan kumandalı Pokéblok'un peşinden giderler. Ancak aniden bir robot el Pokéblok'u durdurur. Kimse neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar.

Roket Takımı sloganını söylerken Gulpinler sevdikleri Pokéblok'u geri almak için Çamur Saldırısı kullanarak Roket Takımı'nın balonunu patlatırlar. Balon patlayınca Roket Takımı ile birlikte Pokéblok'da yere düşer. Ancak Jessie, Pokéblok'u eline alıp savaşmaya karar verir. Gulpinler, Roket Takımı'na karşı Depolama kullanıp arkasından Tükürme Saldırısını kullanarak onları havaya uçururlar. Ama dostlarımızın daha büyük bir sorunu vardır. Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Gulpinler, Pokéblok'u almak için dostlarımıza doğru ilerlemeye başlarlar. Ancak Roket Takımı ile yaşanan çarpışmadan sonra Pokéblok'un uzaktan kumanda kontrolü bozulur. O yüzden Pokéblok hareketsiz bir nesne haline gelir. Gulpinler yaklaşırken Memur Jenny, Meganium, Tangela ve Parasect'ini çağırır. Parasect, Sersemletme Tozunu, Meganium, Jilet Yapraklarını, Tangela'da Sarmaşık Kırbacını kullanarak saldırıya geçer. Fakat saldırıları pek etkili olmaz.

Gulpinler tekrar saldırıya geçerken Ash, Treecko'yu seçer. Treecko'da, Mermi Tohumu'nu kullanarak saldırı yapar. Ancak Gulpinler, Zehir tipi oldukları için Çimen türü hareketlerden pek etkilenmezler. Bu sırada Profesör Jacuzzi, Pokéblok'un kumandasını onarıp yüksek hızlı jet sistemini harekete geçirerek Pokéblok'u gölün altına doğru yönlendirir. Gulpinler'de, Pokéblok'un peşinden giderler. Uzun bir kovalamacanın ardından Gulpinler, Pokéblok'u yakalarlar.

Pokéblok'un yiyecek olmadığını anlarlar. Gulpinler yer altına inip kasaba merkezindeki depoya doğru ilerlemeye başlarlar. Memur Jenny ve dostlarımız savunma merkezinde yer altındaki hareketliliği görürler. Hemşire Joy yer altındaki kapıları kapatarak Gulpinler'i yer üstüne çıkmaya zorlar. Gulpinler yer üstüne çıkmalarına rağmen tam gaz ilerlemeye devam etmektedirler. Dostlarımız da harekete geçip Gulpinler'in yollarına çıkarlar. Memur Jenny tekrar Meganium, Parasect ve Tangela'yı çağırır. Meganinum, Jilet Yaprakları'nı, Parasect, Sersemletme Tozu'nu, Tangela'da, Sarmaşık Kırbacı'nı kullanarak saldırıya geçer. Gulpinler saldırılardan etkilenmeyip ilerlemeye devam ederler. Pikachu'da sürekli Yıldırım Oku'nu kullanarak saldırıları destekler. Ardı arkası kesilmeyen kombineli saldırılar sonucunda Gulpinler savunmadan saldırıya geçip dostlarımıza saldırırken Profesör Jacuzzi'de savaşa katılır. Profesör Jacuzzi, Mak 3 Parçacık Topu ismini verdiği makineyi kullanarak önce bir lazerle Gulpinler'i içine çekip yakalıyor. Daha sonra hemen onları ateşleyip uzaklara uçuruyor. Tüm Gulpinler uzaklara uçurulmuşken son bir tane kalır.

Ancak son Gulpin'de yakalanırken Mak 3 Topu'nun içine çekme parçacıkları biter ve sistem kapanır. Tek kalan Gulpin kaçmak için ilerler. Ash kaçmasını engellemek için Treecko'yu gönderir. Treecko, Mermi Tohumu'nu kullanarak saldırıya geçer. Gulpin, Çamur saldırısıyla karşılık verir. İki saldırının çarpışması sonucunda bir patlama olur ve iki Pokémon'da yere savrulur. Treecko hemen ayağa kalkıp vurma saldırısını kullanır. Treecko saldırırken Profesör Jacuzzi'nin, makinesinin Parçacık Topları yeniden başlayıp harekete geçer. Gulpin ile birlikte Treecko'da makineye yakalanır. Makine içinde Gulpin, Tükürme saldırısını kullanır. Saldırı büyük bir patlamaya yol açar. Patlama sonu dostlarımız Treecko'yu ararken aniden Treecko ve Gulpin inanılmaz şekilde büyürler. Adete birer dev boyutuna erişirler. Dostlarımız bunun bir çeşit evrim olduğunu düşünürken Profesör Jacuzzi, Gulpin'in, Tükürme Saldırısının ikisini de inanılmaz boyutlara ulaştırabilecek atomaltı parçacıklarla tepkimeye girdiğini söyler. Büyüyen Gulpin harekete geçip depolama merkezine doğru ilerler. Treecko'da onu durdurmak için peşinden gider. Treecko, Gulpin'i durdurmaya çalışır. Ancak Gulpin kombineli bir şekilde Çamur ve Tükürme Saldırılarını kullanarak Treecko'yu bitkin düşürür. Gücü kalmayan Treecko normal boyutuna döner.

Dostlarımız her şeyin sonunun geldiğini düşünürken May, Gulpin'i, PokéTopu'yla yakalamayı önerir. Profesör Jacuzzi, PokéTopu'unu gönderir. Fakat başarısız olur. Herkes yapacak bir şey kalmadığını düşünürken Hemşire Joy gelip Profesör Jacuzzi'ye büyük boyutta olan Pokémonları yakalamakta çok başarılı sonuçlar elde eden Ağır Topu getirir. Profesör Jacuzzi, Ağır Topu kullanarak Gulpin'i yakalar. Gulpin yakalandıktan sonra Profesör onu PokéTopu'ndan çıkarır. Fakat Gulpin, Treecko'nun aksine normal boyutuna dönmemiştir. Dostlarımız bu konu hakkında endişelenirken Profesör Jacuzzi 50 yıldır Gulpinler üzerine çalıştığını hatırlatır. Bu yüzden onu eski haline döndürmekte zorlanmayacağını söyler. Dostlarımız Profesör Jacuzzi'nin verdiği bilgilerden sonra rahatlayıp kasabayı kurtarmanın verdiği mutlulukla yeniden Petalburg Şehri'ne doğru yola çıkarlar.


Bir kez daha kahramanlarımız Pokémonlar'ın sihirli dünyasında her şeyin mümkün olduğunu öğrendiler. Böylece Ash ve arkadaşları Petalburg Şehri'ne doğru aileyi görmeyi ve soranki Salon Rozeti'ni kazanmayı iple çekerek yola devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Memur Jenny
Profesör Jacuzzi






[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Memur Jenny: [Resim: rsiconani047.gif][Resim: rsiconani114.gif][Resim: rsiconani154.gif]


Profesör Jacuzzi: [Resim: rsiconani316.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani316.gif]



[Resim: olaylar.png]
- Ash'in, Treecko'su savaşta süper boyutlandırılır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht