Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Arkadaşlar IV hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bütün konuları inceledim tamam 0-31 arası bir değer 6 tane stat falan ama ben hala bu iv olayının anlamını çözemedim. Trade sitelerinde millet 5 iv 6 iv falan yazıyorlar bunların anlamı ne? Mesela 5 iv ne olmuş oluyor. 5 onun nesi. Kafam çok karıştı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Mesela hesapladım bu çıktı https://s30.postimg.org/x95kdn35t/Ads_z.jpg

Ama bu rakamlar ne anlama geliyor bilmiyorum :(
Pek diğer pokemon sitelerini takip etmiyorum ama 5 iv, 5 tane statının 31 ivde olması demek olabilir.31 olması o statın alabileceği en büyük değer buarada.
5iv le kastedilen 5 tane statın ivlerinin 31 olması demek. mesela senin feraligatr in 4 tane iv i 31.(28 ve üstü kabul görür.) 6iv ise tüm statların ivlerinin 31 olması demek. önceki oyunlarda bu kadar takılmıyordu iv olaylarına ama x-y de gelen değişikliklerle iv'ler çok önem kazandı.
(06-05-2014, 03:24 PM)RyanAnders Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]5iv le kastedilen 5 tane statın ivlerinin 31 olması demek. mesela senin feraligatr in 4 tane iv i 31.(28 ve üstü kabul görür.) 6iv ise tüm statların ivlerinin 31 olması demek. önceki oyunlarda bu kadar takılmıyordu iv olaylarına ama x-y de gelen değişikliklerle iv'ler çok önem kazandı.

Aslında bunun nedeni IV'lerin önem kazanması değil,31 IV'li Pokemon çıkartmanın bazı yöntemlerle daha kolaylaşması.
Daha erken teşekkür etmek istedim ama nedense forum hata falan verdi, sağolun dostlar.