Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Clauncher ve Clawitzer'in Su Tabancası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: lbtksSH.png]

Clauncher ve Clawitzer...O devasa kıskacın ürkütücü görüntüsü birçok kişiye en başta bu pokemonların yüksek base attack alabileceğini düşündürmüştü.Clawitzer'in 120 base ile special attacker çıkması sürpriz oldu bir nevi.

Biz şimdi işin aslına bakalım.


[Resim: oISlk11.jpg]

Clauncher ve Clawitzer Alpheidae denilen bir karides türünden esinlenilmiş."Snapping shrimp", "pistol shrimp" olarak da bilinen bu canlıların bizim dilimizdeki karşılığı ise "tabanca karidesi".Suyu düşmanlarına yada avlarına karşı bir silah olarak kullanan bu karideslerin gücü kıskaçlarında gizli. Tabanca Karidesi, kıskacını o kadar hızlı kapatıyor ki suda basınçla saatte 100 kilometre hıza ulaşan hava kabarcığı oluşuyor (Bubble Bullet). Karidesin ortaya çıkardığı kabarcığın sıcaklığı ise 4 bin dereceyi buluyor.

[Resim: ecBkrnW.jpg]

Bu eşsiz özelliğiyle avını şoka sokan küçük karides kendisinden daha büyük deniz canlılarını rahatlıkla avlayabiliyor.

Benim asil merak ettigim Clawitzer'in animede nasil gosterilecegi.Havada duruyor lakin animede surekli oyle duramaz.Yere inmesi gerekse bu sefer de ayaklari yok :)
4000 derece nedir arkadaş
Yeni nesil Pokemonlar çok ilginçmiş :D
[b][i][align=right][font=Trebuchet MS] Ne garip hayvanlar var bee . Çok iyi yapmışlar yalnız. 4000'derece bana Scald saldırısını hatırlattı.
Kaynar sudan çok, anlık enteresan bir fiziksel olay cereyan ediyor hayvan kıskacını kapattığında ve çok büyük bir enerji açığa çıkıyor.
Güneşin yüzey sıcaklığı 5500 derece düşünün.
Ordaki 4bin derece sıcaklık değilde enerjidir büyük ihtimalle. çünkü 4 bin derece sıcaklık olsa suyun altında büyük bir miktar suyu buharlaştırır.
(19-04-2014, 01:07 PM)RyanAnders Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ordaki 4bin derece sıcaklık değilde enerjidir büyük ihtimalle. çünkü 4 bin derece sıcaklık olsa suyun altında büyük bir miktar suyu buharlaştırır.
Yok, bildiğimiz sıcaklık.Ama dediğim gibi anlık bir olay, milisaniyelik.
Su 1 atmosfer basınç altında 100 derecede kaynar, her derecede buharlaşır ve kaynama noktasına yaklaştıkça buharlaşma hızı artar. Basıncı artırırsak kaynama noktasını çoook yükseltebiliriz. Lise bilgileri ve animede Trip'in Ash'e dediği gibi: "Basic things" Onion021

Edit: Bu resim suyun faz diyagramı:
[Resim: faz_diyagrami.png]
Yam yam. Kendi kuzenini yedi.