Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Fairy tipi Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Bildiğiniz üzere pokemon alemine yeni bir pokemon tipi eklendi. Fairy(Peri) tipi pokemonlar. Bu pokemonlar Fighting ve Dragon tipine karşı güçlüyken Steel ve Poison tipine karşı zayıf kalıyor.


Önceki jenerasyonlarda Normal tipe sahip bazı pokemonlar altıncı jenerasyonda Fairy tipine dönüştü. Bence bu çok mantıksız bir durum önceki jenerasyonlarda Clefairy bir Mankey karşısında güçsüzken şimdi ise tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Bence yapımcılar çok riskli hamleler yapıyorlar.


Sizin bir görüşünüz var mı?
Boyle bir konu acildi zaten.Ama genede cevap vermek gerekirse yapimcilarin risk almasi kotu bir sey degil aksine Pokemon icin oldukca iyi bir sey.Aksi taktirde monotonlasir,onca yildan sonra heyecani kalmaz.Misal bu nesil icin Mega Evolution'da cok buyuk risk lakin sahsi olarak cok guzel oldu.Peri tipi ise zaten yillardir beklenen bir seydi o yuzden cogu kisi pekde sasirmadi.
clefairy e fairy tipi eklemeleri normal bi şey. çünkü hem isim hem tip olarak fairy type olması gerekli. fairy tipinin gelmesi bence mantıklı , ayrıca tür dengelerini sağladı. çünkü dragonlar aşırı güçlüydü ve poison type lar çok zayıf kalıyordu.
Dövüş pokemonlarına karşı güçsüzken altıncı nesilde güçlü olmaları dışında kulağa mantıklı geliyor.
Kardeşim bunlar ufak tefek şeyler seni kırmak gibi olmasın ama Zonal ın da dediği gibi alınması gereken riskler sadece o sezondan fairy tipi seçmeleri çok saçma kalırdı ki diğer nesillerinde bu türe uygun pokemonlar vardı ve bunları değerlendirdiler.Ki iyi birşey bu olay.
Fairy ve yeni type sistemi büyük oranda dragon ve poison type'i,birazda steel type'İ dengelemekte.Oyuna güzel bir denge getirdiği için bence gayet makul bir karar oldu.Ama o dediğin şey doğru,aynı 2.nesildeki ghost-psişik olayı gibi oldu.İlk nesilde ghost psişiğe 0 vururken 2.nesilde psişik ghosta 0.5 vuruyor ve 2 yiyor hale getirilmişti.Biraz absürt oluyor tam zıttı olunca
Oyuna daha fazla kattı bence
Bence Fairy tipe yerine light type tarzı bir şey olsa daha iyi olurdu. Fairy type ın gerekliliğinde pozitif kanıdayım. Poison type ve steel type bir kademe değerlendi bu benim çok hoşuma gitti. Ama fairy type yaptılar diye de heryeri pembe pembe kalitesiz dizaynlı pokemonlarla doldurmaları gerekmezdi. Konsept art açısından bu sefer zayıf kalındığını düşünüyorum. Black & White'tta da ejderhalar ön plandaydı ve hiç bir zorlama ejder pokemonu yoktu. Aksine hepsi çok beklenmedik tasarımlara sahipti. Ama bu fairy'ler de ne böyle abi? Pembe pamukların içinden fırlamış otistik tipler.
(20-04-2014, 06:36 PM)PokeBerker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence Fairy tipe yerine light type tarzı bir şey olsa daha iyi olurdu. Fairy type ın gerekliliğinde pozitif kanıdayım. Poison type ve steel type bir kademe değerlendi bu benim çok hoşuma gitti. Ama fairy type yaptılar diye de heryeri pembe pembe kalitesiz dizaynlı pokemonlarla doldurmaları gerekmezdi. Konsept art açısından bu sefer zayıf kalındığını düşünüyorum. Black & White'tta da ejderhalar ön plandaydı ve hiç bir zorlama ejder pokemonu yoktu. Aksine hepsi çok beklenmedik tasarımlara sahipti. Ama bu fairy'ler de ne böyle abi? Pembe pamukların içinden fırlamış otistik tipler.
Ahahahahhahah, çok iyi, kesinlikle katılıyorum. "Otistik tipler" kısmı beni benden aldı Shout Özellikle Aromatisse en beğenmediğim pokemon 6. nesilde. Genellikle onun dışındakileri "sevimli" olarak değerlendiriyorum. Özellikle Slurpuff fairy tipi olmasına rağmen 6. nesildeki favori pokemonum oldu. Sylveon dışındaki fairy tipi pokemonlar çok zorlama olmuş.
Fairy türündeki yeni Pokemonların olmamış olduğuna ben de katılıyorum Xerneas ve Sylveon dışında. Aromatisse ve Slurpuff oldukça kötüler.Klefki ve Carbink kötü değiller ama Fairy türünün yeni çıktığı bir nesilde böyle değişik görünüşlü Pokemonlar çıkmamalıydı.Daha Uxie/Mesprit/Azelf gibi ruh görünüşünde ya da Gardevoir gibi insana benzeyen Pokemonlar olabilirdi.
Sayfalar: 1 2 3