Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Normal Tip Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Normal tipli pokemonların diğer pokemonlara kaşı daha zayıf olduklarını düşünüyorum.Dövüş tipi pokemonlardan fazla hasar alıp,taş tipi pokemonlara az hasar verirken hayalet tipi pokemonlara hiç hasar veremiyorlar. Pokemonlar hakkında benden daha çok bilgisi olan arkadaşların normal tip pokemonların güzel yanlarını söylemelerini istiyorum.
Ben bircogunun genis bir hamle havuzu oldugunu ve gene bircogunun HP'sinin yuksek oldugunu biliyorum.
Eevee Persian gibi pokemonlarda var normal tip de bunlar baya iyi pokemonlar anime olarak bakarsak Persian mesela birçok saldırı kullanabildiğini görmüştüm.
(05-04-2014, 11:53 AM)coperning Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Normal tipli pokemonların diğer pokemonlara kaşı daha zayıf olduklarını düşünüyorum.Dövüş tipi pokemonlardan fazla hasar alıp,taş tipi pokemonlara az hasar verirken hayalet tipi pokemonlara hiç hasar veremiyorlar. Pokemonlar hakkında benden daha çok bilgisi olan arkadaşların normal tip pokemonların güzel yanlarını söylemelerini istiyorum.
hayalet tiplerinden de hasar almıyorlar bunu belirteyim. ayrıca normal tip pokemonların movepool ları baya geniş ve çoğu hareketi öğrenebiliyorlar. mesela snorlax nerdeyse bütün türlerin saldırılarından öğrenebiliyor. oyun açısından bakarsak movepool larının bu kadar geniş olması normal tip pokemonların dezavantajlarını kaldırıyor. anime açısından bakarsak her pokemon her pokemonu yenebilir animede tür fark etmez.
Verdiğiniz bilgiler beni aydınlattı çok teşekkürler.
Birçoğu HM Slave olarak çok kullanışlı. :D
Çoğunun Hp'yüksek al takımına tank yap :D Hamle çeşitliliğide fazla :D
Biraz type tanımı gibi olacak ama; En büyük avantajı hamle çeşitliliğidir.Ayrıca fight dışında x2 hasar aldığı tür bulunmaması,yüksek hpleri olduğundan dolayı genelde rakibe zorluk çıkarır.Bariz zayıflığıda hiçbir türe x2 vuramamasıdır.Ayrıca zaten kuvvetli defansı olan steel ve rock türlerinede 0.5 vurduğu için iyi bir ofansif değildir.Zevke göre değişir fakat ben dahil çoğunluk normal type pokemon kullanmıyor.En büyük nedenide yukardada dediğim gibi hiçbir türe super effective vuramamasıdır.
Normal pokemonlar benim için sadece HM Slave :D :D . Ama Sanırım artık Kangaskhan bu kategoriden çıktı. Mega Shinka sağolsun.
Bir şey daha var bazı normal pokemonlar önceden aslında peri tip pokemonlar idi ama sonra diğer region'ların pokedex'lerinde bu belirtilmedi.Bu bilginin fazlada işe yarıycağını sanmıyorum vede acaba niye peri tipten sadece normal tip olarak anımsandılar bilinmiyor.Ve zaten bazı peri tipinden normal tip olarak anımsanan pokemonlar normal tip olsalar bile dövüş saldırılarında super effective olmuyorlar sanırım.