Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Red (Origins)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
DİKKAT! SPOILER İÇERİR!

[Resim: Red_PO.png]

4 bölümden oluşan Pokémon Origins'in ana karakteridir.

İlk bölümde Profesör Oak Red'i çağırır, Red yolda çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda profesörün torunu olan Blue ile karşılaşır. Laboratuvara koşarlar ve profesörün yanına gelirler. Profesör Pokédex'i tanıtır ve onlara hayat boyu amaçladığı şeyi anlatır. Profesör hayatı boyunca Kanto bölgesindeki bütün Pokémonları yakalayıp onlar hakkında bilgi edinmek istemiştir ama artık çok yaşlı olduğu için bu işi yapmaları için Blue ve Red'den yardım ister.
Red ve Blue başlangıç Pokémonlarını seçer. Red Charmander'ı, Blue ise Squirtle'ı alır. Artık maceraları başlamaktadır...

[Resim: gRHHqpQ.jpg]

Red 1. Rota'da bir Pidgey ile karşılaşır ama yakalayamaz. Bir süre sonra bir Rattata görünür ve Red onu yakalar. Yakaladığı ilk Pokémon Rattata'dır. Red ormanda karşılaştığı çocukla savaşır ve Charmander'ı kullanarak çocuğun Nidoran'ını yener. Maçın sonunda Nidoran'ı yakalamaya çalışır ve doğal olarak yakalayamaz. Çocuğa Nidoran'ı nerede yakaladığını sorar ve çocuk Viridian Şehri'ni işaret edince oraya doğru yola koyulur. Yolda Blue ile karşılaşır ve Blue Red'i savaşa davet eder. İkisi de başlangıç Pokémonlarını kullanır, Squirtle tür avantajı sebebiyle üstünlük sağlar, Red Charmander'ı geri çağırır. Bu sırada savaşı Pewter Şehri Spor Salonu lideri Brock izlemektedir.

[Resim: KXYRX2b.jpg]

Savaştan sonra Red hayal kırıklığına uğramıştır, Brock Red ile konuşur ve öğüt verir. Red Pewter Şehri'ne ulaşır ve Brock'a meydan okur. Brock Red'e karşı Geodude ve Onix'i kullanır. Red ise sırayla Charmander, Nidoran, Spearow, Rattata, Metapod'u kullanır. Metapod'un ağ atışı saldırısının Onix'i yavaşlatması sebebiyle Red zor da olsa son dakikada galibiyete ulaşır ve ilk rozetini kazanır.

[Resim: rG9Y5CN.jpg]

Yolculuğuna devam eden Red, Misty ve Lt. Surge gibi liderleri yenerek rozet sayısını üçe çıkarır. Bu arada Charmander Charmeleon'a dönüşmüştür. Lavender Şehri'ne gelen Red, burada bir kule olduğunu görür ve kulede hayaletler olduğunu öğrenir. Kule Pokémon mezarlığıdır, fakat Roket Takımı'nın istilasına uğramıştır. Şehirdeki Pokémon Evi'nin sahibi olan Fuji'yi de kaçırmışlardır. Red Roket Takımı üyelerini yenerek Fuji'yi kurtarır. Fuji Red'e onu kurtardığı için Poké Flute ve iki tane gizemli taş verir. Red Lavender Şehri'nden ayrılır ve yolculuğuna devam eder.

[Resim: cEw3dGx.jpg]

Red artık daha yetenekli bir eğitmendir, Koga ve Erika gibi spor salonu liderlerini yenmeyi başararak rozet sayısını beşe çıkarır. Bu sırada Charmeleon Charizard'a dönüşmüştür. Rocket Game Corner adında bir yere gelir ve burada Roket Takımı'nın gizlendiği yeri bulur. Burada Roket Takımı'nın lideri olan Giovanni ile karşılaşır, Giovanni Pokémonları para için kullanmaktadır ve Master Ball denen Poké toplarını üretmeye çalışmaktadır.

[Resim: syNLut3.jpg]

Daha sonra Silph Şirketi'ne giden Red, burada Master Ball hakkında çalışmalar yapmak zorunda bırakılan insanları kurtarır ve onlardan biri Red'e Lapras verir. En üst kata çıkan Red, burada bir kez daha Giovanni ile karşılaşır. Red Giovanni ile savaşır, Charizard'ı Nidoqueen'e feci şekilde yenilir.

[Resim: tCErNOw.jpg]

Sıradaki spor salonu savaşını Sabrina ile yapar ve 6. rozetini kazanır. Kiyo adında bir eğitmenle savaşan Red, ödül olarak Hitmonlee'yi alır. Bu şehirden ayrılan Red, Cinnabar Adası'na gider ve ilk olarak Pokémon Malikanesi'ni ziyaret eder. Burada bir günlük bulur ve günlükte Mew ve Mewtwo'dan bahsedilmektedir. Spor salonu lideri Blaine ile yaptığı maçı kazanır ve rozet sayısını 7'ye çıkarır. Adadan ayrılırken Viridian Şehri spor salonu liderinin geri döndüğünü, yer tipi Pokémonlar kullandığını ve en güçlü lider olduğunu duyan Red, Viridian Şehri'ne doğru yola koyulur.

[Resim: 54ZXsri.jpg]

Viridian Şehri'ne ulaştığında Blue ile karşılaşır, Blue rozeti çoktan almıştır ve Pokémon Ligi'ne doğru yola koyulur. Spor salonuna giren Red, Giovanni'yi görünce şaşırır ve onun spor salonu lideri olduğuna inanamaz. Giovanni savaşta yalnızca Rhyhorn ve Rhydon'ı kullanır, Red ise Victreebel, Kabutops, Snorlax, Jolteon, Hitmonlee ve Charizard'ı kullanır. Rhyhorn'u ancak 5. Pokémonu olan Hitmonlee ile yenmeyi başarır ve ikisinin de birer Pokémonu kalır. Red'in son Pokémonunun Charizard olduğunu tahmin eden Giovanni, Rhydon'a karşı hiç şansının olmadığını söyler. Red ise Charizard'ı kullanmak zorunda olduğunu ve Charizard'ın, şimdiye kadar geçtiği yolların canlı bir kanıtı olduğunu söyler. Charizard Rhydon'ı Sismik Çarpma ile yener. Savaştan sonra rozeti kabul etmeyen Red, Roket Takımı'nın liderinden rozet almayacağını söyler. Bunun üzerine Giovanni Roket Takımı'nı dağıtır ve Red rozeti alır.

[Resim: l4zOP7Q.jpg]

Red'in Pokémon Ligi macerası başlamıştır. Elite Four engelini aştıktan sonra lig şampiyonuyla karşılaşmaya gider ve lig şampiyonunun Blue olduğunu görünce çok şaşırır. Çekişmeli bir savaş olmuştur ve Charizard'ın Blastoise'i yenmesiyle Red yeni lig şampiyonu olur. Bu sırada Profesör Oak görünür ve Red'i tebrik eder. Red ve takımı Onur Listesi'ne girmeye hak kazanır.

[Resim: ZZ6kRFR.jpg]

Pokémon Ligi şampiyonluğundan sonra Pokédex'i tamamlamaya koyulan Red, efsane kuşları da yakalamayı başararak 149 tane Pokémonu yakalar. Haberi vermek üzere profesörün laboratuvarına koşan Red, profesörü bulamaz. Profesör, Blue'nun yanındadır ve Blue Cerulean Mağarası'ndaki bir Pokémonla savaşırken yaralanmıştır. Blue o Pokémonu daha önce hiç görmediğini söyler ve psişik türünden bir Pokémon olduğunu öğrenirler. Red mağaraya gitmek ister ve yola çıkar. Mewtwo ile karşılaşan Red, ilk olarak Gengar'ı kullanır. Articuno'nun da Mewtwo'ya karşı başarısız olmasıyla Red her zamanki gibi sona bıraktığı Charizard'ı seçer. Charizard Mewtwo'ya karşı güçsüz kalır ve Mewtwo psişik güçleriyle Charizard'ı ve Red'i suya atar. Daha sonra mega evrim taşlarının etkileşmesiyle Charizard Mega Charizard X'e dönüşür. Charizard daha güçlüdür ve Mewtwo gibi bir Pokémonu bile alt edebilecektir. Charizard Mega Yumruk saldırısıyla Mewtwo'yu yener ve Red Mewtwo'yu yakalar.

[Resim: guPwfUo.jpg]

Eve döndüğünde profesör, annesi ve Blue ile birlikte yemek yerken Mewtwo'nun Mew denen bir Pokémondan yaratıldığını hatırlar ve Mew'i yakalayacağını söyler.

[Resim: 6YNNj2D.jpg]


Bulbapedia'dan çevrilmiştir, çoğunlukla kendi eklemelerimi de yaptım. Hatalarımı belirtirseniz sevinirim.
İlk görsel Bulbapedia'dan alınmıştır, diğer bütün görselleri screenshot alarak ekledim. Umarım beğenirsiniz.
Uzun ve güzel bir yazı olmuş Japonca izlediğimden bazı yerleri anlamıştım şimdi öğrendim klavyene sağlık.

Origins'de anlatılan Red'in hikayesi çok vasattı oyundan etkilenerek yazılmış olduğundan dolayı.İnsan Red deyince mangadaki Red gibi bir şey bekliyordu ama 4 bölümlük mega evolution tanıtımı görünce şaşırdık.Ayrıca 4 bölümden birini Lavender Town'a ayırmalarıda bir o kadar ilginçti.Tekrar teşekkürler bu arada.
Güzel bir çalışma yapmıssın resimlerle cümlelerini iyi tamamlamıssın gayet başarılı.

eros60

çok güzel olmuş ben ingilizce izlemiştim fazla anlayamadım ama şimdi anladım eline sağlık ve 5bölümü yollarsan sevinirim
İzlemiştim daha önce ve bende vasat buldum açıkcası. Ama guzel ozetlemişsin teşekkurler :)
(30-03-2014, 01:55 PM)eros60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]çok güzel olmuş ben ingilizce izlemiştim fazla anlayamadım ama şimdi anladım eline sağlık ve 5bölümü yollarsan sevinirim
4 bölümden oluşuyor, 5. bölüm yok.

eros60

bölüm 5 yokmu var sanıyodum çünkü mew i falan yakalıcaktı diye :D
Çok güzel bir seri keşke devam etseydi