Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: PGalaxy Online Nasıl Oynanır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aramızda Tibia Oyunu hiç oynamamış arkadaşlar var, onlar için Rehber hazırlayacağım, Yavaş Yavaş bu konuyu güncelleyeceğim.

Öncelikle oyuna " Buradan " kayıt oluyoruz.

Sonra " Buradan " Son sürüm Client'i indiriyoruz. İndirdiğimiz Client'i rardan çıkartıyoruz.

[Resim: x0pDrW.png]

İçindeki PGalaxy.exe dosyasını çalıştırarak oyunu açıyoruz.

[Resim: eX3d1R.png]

Açılan oyun ekranında 1 Numara ile işaretlediğim yer çıkacaktır oradaki Enter Game'ye tıklıyoruz. Sonra ortada giriş ekranı çıkacak. 2 Numara ile işaretlediğim yere Kullanıcı Adı 3 Numara ile işaretlediğim yere Şifrenizi yazıyorsunuz sonra Enter'e basın veya 4 Numara ile işaretlediğim yerdeki Ok'a tıklayın, sonra Karakterinizi seçin, Ok'a tıklayın, oyuna giriş yaptınız!

[Resim: eoNE1b.png]

Oyundaki araçların ne işe yaradığını anlatayım!

[Resim: KZzMXV.png]


1 - Map - Karakterinin bulunduğu yeri gösterir.Harita ilk başta kapalı olur, oyunda gezdikçe gezdiğin alanlar açılır.
2 - HP - Karakterinizin Hayat Puanını gösterir, o HP 0'a düşerse (Wild Pokeler tarafından saldırıya uğrarsanız da 0'a düşerse) ölürsünüz, EXP kaybedersiniz.
3 - PK - Pokemon, kadronuzda kaç tane Pokemon bulunduğunu gösterir, maximum 6 pokemon taşıyabilirsiniz.
4 - Rope - Halat, oyunda yeraltına çukurdan veya şehirlerdeki kanalizyasyonlardan girdiğinizde yerüstüne geri çıkmanızı sağlar.
5 - Rod - Olta, balıkçılık yapmanıza yarar, bununla Fishing yapabilir, göllerden Water Type pokemon çıkartıp yakalayabilirsiniz. Pokemonlar Skills kısmındaki Fishing levelinize göre gelir. Oltayı kullandıkça Fishing'iniz gelişir.
6 - PokéDex - Pokemonların türü, atakları, evrim leveli, ability gibi özelliklerini gösteren cihazdır.
7 - Coins - Cassino Coins'tir, bununla Celadon Cassino'dan oyun oynayabilir ve daha fazla Cassino Coins kazanabilirsiniz. Cassino Coins'ler ile Cassino'dan alınabilen Pokémonlardan alabilirsiniz. (Eevee, Porygon, Mr. Mime, Ditto)
8 - Badges - Rozet kutusudur. Kazandığınız rozetleri gösterir.
9 - PokéBag - Çanta, Pokémonlarınız, eşyalarınız, paranız vs. taşıdığınız çantadır. Sağ tıklayıp Open diyerek açabilirsiniz!
10 - Order - Pokémonunuzun Ability'sini kullanmak için veya Pokémonunuzu istediğiniz bölgeye hareket ettirmek için kullanılan bir komut bar'ıdır.
11 - Pokéballs - Yanınızdaki kullanıma hazır Pokémonun konumudur. Pokémonunuzun topunu bu bölgeye sürükleyip getirdiğinizde sağ tıklayıp use derseniz Pokémonunuz topundan çıkacaktır.
12 - Bike - Bisiklettir, Sağ tıklayıp Use deyince Bisiklete binersin ve karakterin hızı artar. (Bisiklet üzerindeyken Pokémon Go-Back yapmamanızı tavsiye ederim.Buglar oluşabilir.)
13 - Skills - Karakter leveli, Fishing Leveli, Experience ve benzeri Statslarınızı görebileceğiniz kısımdır.
14 - Battle - Bu kısımdan tek tıklama ile Wild Pokémonlara saldırı yapabilirsiniz.
15 - Vip - Arkadaş listesidir, kişilerin üzerine sağ tıklayıp "Add Vip List" diyerek arkadaş listenize ekleyebilirsiniz, Yeşil olanlar online, kırmızı olanlar Offline.


[Resim: x0p1jZ.png]

Pokémonunuzu topundan çıkartmak için Çantanızdan sürükleyip Resimdeki işaretlediğim kısma koyun, sağ tıklayıp Use diyin topundan çıkacaktır! Daha sonrasında ise sol taraftaki bu "Pokémons Bar'' ını kullanabilirsiniz.

NOT : Pokémons Bar'ın çalışması için 1 tane Pokémonun "Pokéballs" kısmında olması zorunludur!


[Resim: x0p18L.png]

Wild Pokémona saldırmak için sağ tıklayıp ''Attack'' deyin. İster sol taraftaki ''Attack Bar'' kısmından saldırı ismine tıklayarak saldırın isterseniz m1 yazıp enter'leyin, m2 yazıp enterleyin (Attacklar m1'den m12'ye kadardır) En fazla atağı olan Pokémonda 12 atak vardır.

[Resim: e71qqm.png]