Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Advance Adventures
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: advancelogodesign.png]

Oyun Özellikleri
-Yeni Bölge
-Tüm Pokemonlar yakalanabilir(Bazı efsaneler hariç.)
-Trade olmadan evrim
-Yeni bir hikaye
-HM'ler yok(Sadece Fly ve Surf)
-Tüm TM'ler elde edilebilir.
-Yeni Pokemon Sprite'ları
-5.Nesil Pokemonlar
-Yeni Kahramanlar(Ash ve Misty)
-Başlangıç pokemonu Pikachu.
-İlk 3 neslin starterları çimenlerde çıkyor.5.neslin starterlerı hediye veriliyor.
Oyundan Birkaç Görüntü
[Resim: 6YuKTj9.png][Resim: hE4AVle.png][Resim: D4dpVWQ.png][Resim: 3d9ZFR2.png][Resim: sOXATQw.png]
[Resim: 3PM7Q.png]
[Resim: kasT6Ln.png]
[Resim: sY5FqUG.png]
[Resim: zangoose.png][Resim: tropius.png][Resim: arcanine.png]
[Resim: gengar.png][Resim: cloyster.png][Resim: claydol.png]
[Resim: gyardados.png][Resim: salamence.png][Resim: tyranitar-1.png]
pokemonarı nerede yakalayabileceğimiz haritası var mı?
guzel bir hack'a benziyor, bu oyunu kesin deniyecegim
Yazın bunları indirip akıcam Flareonlaplz
Ben biraz oynadım çimenlerde ilk üç neslin başlangıç Pokemonları çıkıyor daha 4.nesil görmedim.Birde 5.neslin başlangıçlarını hediye olarak veriyorlar.Zaten çimenliklerde Pokemon kaynıyor.Galiba nerede yakalayabileceğimiz hakkında bir bilgi yok.

Ayrıca ekşide bunu buldum ALINTIDIR

en başarılı hayran yapımı pokemon oyunlarından bir tanesi. konusu abuk bir şekilde farklı bir evrende geçiyor.

karakterimiz kasabanın en fakir ailesinin çocuğudur. hiçbir arkadaşı yoktur ve sürekli de diğer çocuklar kaba davranır bize, alay ederler ki buna profesör oak da dahil. bu denli fakir olduğumuzdan dolayı da pokemon eğitmeni olmak gibi bir olanağımız yoktur; ama tabii ki hayalin bini bir para.

bir sabah profesör oak bizi rüyasında görmüşcesine yanımıza gelir. pikachu'muzu bize verir; çünkü torunu, yani rival'imiz red, emrindeki sekiz tane genetiği değiştirilmiş pokemon ile kentlerde terör estirmektedir. oak'ın elinde başka bir şans kalmadığından istemeye istemeye bizi gazlar, hazırlar; el kadar bebeyi düşman hattına beş level'lik bir fare ile yollar, hikayemiz başlar.

öncelikle yeni ve dopdolu bir hikaye ve yeni haritalar zaten her pokemon severin ilgisini çekecektir; ama oyun "amaan canım çocuklar yapmış işte" vari bir şekilde değil, tam tersi sanki nintendo'nun elinden çıkmışcasına ilerliyor.

aslında bu kadar ezik bir portre çizilmesinin nedeni, klişe bir "yoktan varoluş"u betimlemesi. basit bir çocuk olan karakterimiz, her kurtardığı kent sonrası efsaneleşiyor, halk kahramanı oluyor. ama bunu yansıtmak için bu kadar ağır bir giriş yapılmalı mıydı senaryoya tartışılır.

jenerasyon farkı gözetmeksizin karşımıza her nesilden pokemonlar çıkıyor. takas falan gerekmeden tüm jenerasyonların başlangıç pokemonlarını çimenlerin arasında bulabiliyoruz mesela. squirtle, bulbasaur, charmender, pidgeotto, butterfree ve pikachu ile takım kurabilirsiniz daha oyunun başında. ama patates olursunuz; rakipleriniz alelade değil.

pokemon leaf green grafikleri üzerine inşaa edilmiş oyun. pokemon'un pokemon olduğu, gameboy advance zamanında yani. grafikler bilindik şekilde. genetiği değiştirilmiş pokemon tasarımları için bunları söyleyemem yalnız. fikir güzel, hatta şahane; ama bunun kardeşi ash gray'in sadece ash'i oyuna aktarması bile şaheserdi. advanced adventure'un ash ve kendi pokemonları pek de güzel değil.

genetiği değiştirilmiş pokemonlardan kasıt da, kısaca mevcut türe başka bir tür daha eklenmiş. örneğin arcanine ateş pokemonu olmasının yanı sıra, tamamen zıt bir şekilde su türünü de almış. nedenini söylemiyorum; finalde anlarsınız zaten ama seriyi gerçekten takip edenlerin kafasında daha şimdiden bir ihtimal canlanmıştır. ve bu pokemonların da yaratımında çok parlak bir zeka gösterildiğini söyleyemeyeceğim. ateş-su tipi arcanine'i yakaladıktan sonra; ileride yine ateş-su tipi olan gyarados'u yakalıyoruz. garip.

safari bölgesinde olta ile dratini tutmaya çalışmak, oyunun sonlarına doğru on beş level'de bulup da onunla cebelleşmek, son salon liderinin yine düşük level'li bir ejder pokemonu vermesi gibi abukluklar bir yana, "ejderler vadisi" adı altında tüm ejder pokemonlarının zibil gibi adım başı denk geldiği bir bölgemiz var. salamence ve dragonite, kapınıza köle ki bu genetiği değiştirilmiş pokemonlar'dan birisi de salamence olunca daha da rahatlıyorsunuz.

oyundaki kötümüz red olunca, roket takımı da mevcut değil elbet. red'in arkasını toplama odaklı bir senaryo'ya sahibiz. bu arada red, orjinal serideki ana karakterimizin adıdır; buradaki kötü karakterimizin adı olmasının nedeni, orjinal serinin hep piyasaya tekdüze oyunlar sürmelerine mevcut bir tepki aslında. ilk pokemon oyunundan, doksanlardan bu yana tek yenilik, x ve y'deki üç boyutlu karakterlere geçiş, adamlar haklılar.

oyunun genel hattını çizecek olursak: bir dönem knight online oynayanlar seviye kasmaktan sıkılıp da başka bir hayran yapımı knight online'a merak salmışlardı. çok kısa sürede seksen level'a gelip de klan savaşları yapıyorlardı en basit şekilde. yerden raptor çıkıyordu. advanced adventure da bir nevi böyle. pokemonların seviyelerini yükseltmek için ortalama 700-800 exp. kazanabileceğiniz yerler çok. savaşabileceğiniz eğitmenler çok; ama elite four ile savaşımızda neden böyle olduğunu anlıyoruz. o yüzden benden bir tavsiye, bu oyunu oynuyorsanız, total puanı vasat pokemonlarla uğraşmayın, pseudo-legendary'e en yakın güçlere sahip olanlara dalın.



--

oyunda bug namına bir şey yok, final sürümü zaten yayınlandı.