Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Butterfree'si
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: Ash_Butterfree.png]

Ash'in Kanto bölgesinde yakaladığı ilk Pokémon'dur, yani yakaladığı ilk Pokémon'dur.

"Pokémon Emergency" bölümünün son sahnesinde Ash Caterpie'ye Poké Topu'nu atar ve bölüm biter. Bir bölüm sonra, yani "Ash Catches a Pokémon" bölümünde Ash Caterpie'yi savaşmadan yakalar ve ilk defa Pokémon yakalamış olur.

[Resim: nES34LV.png?1]

Caterpie Misty'yi çok sever ama Misty böceklerden nefret ettiğini söylemiştir. O gece bir Butterfree görmüştür ve Butterfree'ye dönüşme arzusu olduğunu belli etmiştir.

[Resim: VCeYMZs.jpg?1]

Aynı bölümde Ash bir Pidgeotto görür ve Caterpie'yi seçer. Caterpie'nin tür dezavantajı vardır ve savaş uzun sürmez. Ash Caterpie'yi geri çağırır.

Biraz sonra Roket Takımı görünür ve Pikachu'yu çalmaya çalışırlar. Ash onlara karşı güçsüz Caterpie'yi seçer. Jessie, James ve Meowth bu seçim karşısında gülerler ama son gülen Caterpie olur. Koffing ve Ekans'ı Ağ Atışı (String Shot) saldırısıyla yenmeyi başarır. Misty korkusunu yener ve Caterpie'ye tam yaklaşacakken Caterpie evrim geçirerek Metapod'a dönüşür.

[Resim: nXzOEkv.jpg?1]

"Challenge of the Samurai" bölümünde Samuray ile savaşan Ash, Metapod'u seçer ve Metapod Samuray'ın Pinsir'ini yenmeyi başarır. (Savaşı kazanırken hiçbir atak saldırısını kullanmamıştır. "Sertleşme" ile kazanmıştır.) Pinsir'den sonra Samuray da kendi Metapod'unu seçer. İki Metapod da uzun süre sertleşmiştir, fakat yaklaşan Beedrill sürüsü savaşın bitmesine sebep olur. Beedrill'in biri Metapod'u kaçırır, Ash kendini suçlu hissetmektedir. Daha sonra Ash Metapod'u kurtarır ve aynı bölümde Metapod Butterfree'ye dönüşür.

[Resim: ZziU9tP.jpg?1]

Butterfree'ye dönüştükten sonra Beedrill sürüsüne Uyku Tozu (Sleep Powder) saldırısıyla saldırmıştır ve hepsini etkisiz bırakmıştır.

"The Water Flowers of Cerulean City" bölümünde Cerulean Şehri Spor Salonu maçında Ash ile Misty karşılaşmıştır. Misty'nin Staryu'suna karşı Ash Butterfree'yi seçer. Staryu'nun sürekli suya dalış yapması Butterfree'nin ataklarını etkisiz kılar ve Ash bir süre sonra Butterfree'yi geri çağırmak zorunda kalır.

[Resim: 4D0dwbL.jpg?1]

"Bulbasaur and the Hidden Village" bölümünde Bulbasaur'a karşı Uyku Tozu (Sleep Powder) saldırısını kullanır ama Bulbasaur üfleyerek tozları geri gönderir ve savaş kısa sürer.

"Battle Aboard the St. Anne" bölümünde kahramanlarımız St. Anne gemisindedir. Ash burada bir adamla savaşır. Raticate ile savaşan Butterfree savaşı kazanır ve adam Ash'e takas önerir, Ash kabul eder. Takas gerçekleştikten sonra Ash kararından vazgeçer ve Butterfree'yi geri alır.

[Resim: K0lk13N.png?1]

Butterfree'nin en son göründüğü bölüm "Bye-Bye Butterfree" bölümüdür. Bölümün başında Ash gökyüzünde bir sürü Butterfree görür ve Brock şu an kelebeklerin aşk sezonu olduğunu söyler: "Butterfree kendine bir eş bulur ve sonra denizin karşısına yumurtalarını bırakır. Eğer denizi geçemezse asla bebekleri olmaz." Bunu duyan Ash hemen Butterfree'yi çıkarır. Butterfree hiçbir Butterfree'yi etkilemeyi başaramaz. Daha sonra Butterfree gözüne bir pembe Butterfree'yi kestirir ve onun etrafında dolaşmaya başlar. Onu da bir türlü etkileyemeyince ormanın derinliklerine dalar. Ash ve arkadaşları uzun süre Butterfree'yi aradıktan sonra, onu bir ağacın altında bulurlar. Brock Butterfree'ye yeni bir imaj yapar ve boynuna sarı kurdele takar.

[Resim: xxqw5eC.jpg?1]

Butterfree tekrar pembe Butterfree'yi etkilemeye çalışır, ama yine başaramaz. Bu arada Roket Takımı helikopteri gözükür ve Ash'in Butterfree'si hariç bütün hepsini yakalarlar ve uzaklaşırlar. Butterfree helikopteri takip eder, Ash ve arkadaşları da arkadan balonla takip ederler. Butterfree uzun uğraşlar sonunda bütün Butterfreeler'i kurtarır ve pembe Butterfree'nin ilgisini çekmeyi başarır. Roket Takımı peşlerinden gelir ve Butterfreeler'i ikinci kez yakalamaya çalışır, ama Pikachu & Butterfree ikilisi onları durdurur. Bu sefer de pembe Butterfree Ash'in Butterfree'sinin çevresinde dans etmeye başlar. Butterfree de ona eşlik edince büyük aşk başlamış olur.

[Resim: GEDNBT2.jpg]

(Resmin büyük hali için

)

Ve veda zamanı... Butterfree ve Ash'in macerası kısa sürer, ikisi de yeni maceralara atılır...

[Resim: kejPagN.png?1]

"Dostlar her zaman bir arada olmasa bile gerçek dostluklar sonsuza dek sürer."


Bilinen Saldırıları
  • Ağ Atışı (String Shot)
  • Girişme (Tackle)
  • Sertleşme (Harden)
  • Uyku Tozu (Sleep Powder)
  • Girdap (Whirlwind)
  • Sersemletme Tozu (Stun Spore)

Bulbapedia'dan çevrilmiştir.
Kendi eklemelerim de vardır.
Bazı görseller alıntıdır, bazılarını düzenledim.
Saldırı çevirileri buradan alıntı.
Şu Pokemon un Anime ye geri dönmesini çok ama çok istiyorum....
Yine çok güzel yapmışsın tebrikler

Senden bir isteğim olsa küçükken pokemonu sevmemim en büyük sebebi Pidgeotto'dur.İzin verirsen Pidgeot'ı yapmak istiyorum.
(15-12-2013, 11:46 PM)fberkam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yine çok guzel yapmissin tebrikler

Senden bir istegim olsa kucukken pokemonu sevmemim en buyuk sebebi Pidgeotto'dur.İzin verirsen Pidgeot'ı yapmak istiyorum
Tabi ki, izin almana bile gerek yok.
Çok teşekkürler
ash'ın yaptığı saçmalıklardan çok duygusal davranıyo ya tebrikler çalışmaların için
Buna benzer bir konu vardı gerçi ama bu daha detaylı olmuş eline sağlık.

Bu Pokemona çok yazık oldu animede cidden.Sadece katıldığı ve onu da kaybettiği 1 gym savaşı var.Senaristler saolsun 5.nesil Pokemonlarından daha kötü muamele gördü yani.Sanırım bunda Primeape,Muk ve Tauros'un da etkisi var.Yani bu üç Pokemonu yakalatmak için boş bir yere ihtiyaçları vardı heralde.Butterfree'yi saldıktan Primeape'i gönderdikten ve Muk ve Tauros'u depositledikten sonra Ash'in partysinde boş yer olması çok saçmaydı ama yine de Pikachu sağolsun Butterfree gönderilmese bile sanırım varlığı anlaşılmayacaktı takımda bulunduğu bölümlerde olduğu gibi.
Bu Pokémon'u Pokémon DA! da gelecek diye bakıyordum tabi izlemediim için bilmiyordum :D Oda gelmemiş çok üzüldüm ama ya :/ Çok iyiydi bu Pokémon .


Not : Bana kalırsa Ash'ın Pokélerini bitirdikten sonra başka karakterin Pokélerini yap :D
(16-12-2013, 12:47 AM)sametahayata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Bu Pokémon'u Pokémon DA! da gelecek diye bakıyordum tabi izlemediim için bilmiyordum :D Oda gelmemiş çok üzüldüm ama ya :/ Çok iyiydi bu Pokémon .


Not : Bana kalırsa Ash'ın Pokélerini bitirdikten sonra başka karakterin Pokélerini yap :D
Yaparım da Ash'inkileri bitirmem çok uzun sürecek gibi görünüyor. Şöyle bir baktım da sadece Charizard'ı yapmam bir haftamı alır. :D
Çok iyi olmuş ama Raticate olan takas gerçekleşmedi demişsin, yanlış olmuş. Takas gerçekleşti ve sonra tekrar değiştirdiler.
Sayfalar: 1 2