Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Gliscor'u
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: W7dIr35.jpg]

Ash'in Sinnoh bölgesinde yakaladığı dördüncü Pokémon'dur.

İlk kez "Riding the Winds of Change!" bölümünde Gligar olarak göründü ve bu bölümde Ash tarafından yakalandı.

Gligar'ın dilini çıkarmak ve gözünü kırpmak gibi huyları vardı. "Chim - Carred!" bölümünde Ash'in kendisini azarlaması sonucu ağlamıştır. Gligar sürekli mızmızlanır ve ağlardı. Yükseklikten korkardı. Fakat Ash'in gözüne girebilmek için çok istekli davranmıştır.

[Resim: Ash_Gligar.png]

"Fighting Fear with Fear!" bölümünde Gliscor'a dönüşmüştür. Geliştikten sonra kişilik özelliklerinde pek bir değişiklik olmamıştır. Ash'in azarlamaları sonrası ağlamaya devam etmiştir. Dil çıkarmadan da vazgeçmemiştir tabi.

Geliştikten sonra Ash onu birçok savaşta kullanmıştır. "Barry's Busting Out All Over!" bölümünde Barry'nin Roserade'i ile savaşmıştır, savaş beraberlikle sonuçlanmıştır.

"A Breed Stampede!" bölümünde Ateş Dişi (Fire Fang) saldırısını öğrenmiştir. "Dealing With Defensive Types!" bölümünde ise ilk kez bir spor salonu maçına çıkmıştır, Byron'un Bastiodon'ını yenmiştir ve Ash'in rozeti kazanmasında yardımcı olmuştur.

[Resim: qa1tmC2.png?1]

"Pedal to the Mettle!" bölümünde Paul'un Torterra'sı ile savaşmıştır. Başlarda savaşı götürmesine rağmen Dev Boşaltma (Giga Drain) saldırısından kaçamayınca gücünü kaybetmeye başlamış ve Torterra güçlenmiştir. Sonra Ash Gliscor'u geri çağırmıştır. Daha sonra Torterra'nın karşısına tekrar çıkan Gliscor, bu sefer de Çılgın Bitki (Frenzy Plant) saldırısına karşı koyamamış ve savaşı kaybetmiştir.

"Mastering Current Events!" bölümünde McCann'ın Scizor'una karşı savaşıp kaybetmiştir. Ash Gliscor ile çalışıp rövanş istemiştir ve rövanşı da kaybetmiştir. Bu bölümde Dev Etki (Giga Impact) saldırısını öğrenmiştir. Ash Gliscor'u antrenman yapması için McCann'a bırakmıştır ve "Working on a Right Move!" bölümünde Sinnoh Ligi'nde Paul ile yapacağı maç için geri almıştır.

"Familiarity Breeds Strategy!" bölümünde Paul ile yapacakları maç öncesi Ash ile antrenman yaparken görünmüştür. McCann ile çalışmalarının verimli bir şekilde geçtiği belliydi, eskiye göre çok daha güçlüydü.

"A Real Rival Rouser!" bölümünde Paul'un Ninjask'iyle savaşmıştır ve bu bölümde ilk defa Taş Kenar (Stone Edge) saldırısını kullanmıştır. Bir süre sonra yorulunca Ash onu geri çağırmıştır. Bir süre sonra Paul'un Drapion'ına karşı savaşmıştır ve savaşı kazanmıştır. Fakat Paul'un Electivire'ına kaybetmiştir.

[Resim: Ash_riding_Gliscor.png]

Bilinen Saldırıları
  • X Makası (X-Scissor)
  • Kum Saldırısı (Sand Attack)
  • Çelik Kanat (Steel Wing)
  • Çığlık (Screech)
  • Ateş Dişi (Fire Fang)
  • Dev Etki (Giga Impact)
  • Taş Kenar (Stone Edge)
Bulbapedia'dan çevrilmiştir.
Klavyene sağlık
Güzel çalışma tebrik ederim :D En sevdiğim Pokémonlardandır Gliscor :D
Oyunlarda hep Gliscor'u kullanırdım. Hem statları çok iyi hem de saldırıları. Ash'in Gliscor'una da bayılıyorum. Dil çıkarması, göz kırpması felan... En sevdiğim ve vazgeçemdiğim 6'lı arasında Gliscor da var. Çalışmaya gelince güzel olmuş. Klavyene sağlık.
Güzel çalışma dostum ellerine sağlık. Ash'in tüm pokemonları hakkında böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musun acaba ?
(15-12-2013, 01:04 PM)ColarFX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel çalışma dostum ellerine sağlık. Ash'in tüm pokemonları hakkında böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musun acaba ?
Düşünüyorum.
Eline saglik zevkle okudum.Ayrica saldiri isimlerini Turkce yazmanda cok hosuma gitti.
Sinnoh Ligi'nden sonra McCann'a geri mi döndü yoksa Oak'a mı gitti belli değildi. Ta ki BW son bölümündeki fotoğrafa kadar... Orada gözükünce Bulbapedia'da güncellemişti. Gliscor'u çok severim çok güzel çalışma olmuş. :(.DD
şekil olarak çok başarılı bir pokemon bence senini çalışmanda gayet güzel olmuş tebrikler
Gliscor :P


Saldırı isimlerini de çevirmen çok güzel olmuş.
Sayfalar: 1 2