Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Hoenn Bölgesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: HoennIIIE.png]

Pokémon dünyasındaki bir bölgedir. Sinnoh bölgesinin güneyinde yer alır. Ruby, Sapphire ve Emerald oyunları bu bölgede geçer. Hoenn'deki birçok şehrin ismi iki ismin birleşiminden oluşur. (bkz: Little Root -> Littleroot, Fort Tree -> Fortree, Slate Port -> Slateport) Eğitmenler Littleroot Kasabası'nda Birch adında profesörden Treecko, Torchic veya Mudkip'den birisini alarak bu büyük bölgedeki seyahatlerine başlarlar.

Köken

Junichi Masuda Hoenn isminin 豊縁 (hōen), yani "Verimli İlişkiler" den geldiğini belirtmiştir. Bunun nedeni bu bölgedeki eğitmenlerin ve Pokémonlar'ın arasındaki iyi ilişkidir. Bölge saat yönünün tersinde 90° dönük şekildedir.

Spoiler:
[Resim: Pokemonworld.png]


Ayrıca Japon adası olan Kyushu'dan esinlenilmiştir.

Spoiler:
[Resim: Japan_kyushu_map_small.png]

Şehirler/Kasabalar, Yollar

Hoenn'de 16 tane şehir bulunur. Yüzölçümü bakımından en büyük şehir Lilycove şehridir.
Yollar 101'den 134'e kadar olmak üzere 34 tanedir. Diğer bölgelere göre deniz yolları daha fazladır.
Hoenn bölgesi eşsiz bir tropikal ortama sahiptir. Ayrıca Hoenn'de diğer bölgelerde olmadığı kadar doğal ortam vardır. Birkaç tane örnek verecek olursak volkan, balta girmemiş orman, sahil, çöl bulunur.


Littleroot Kasabası

[Resim: Littleroot_Town_E.png]

Bölgenin güneybatısında yer alır. Ruby, Sapphire ve Emerald oyunları burada başlar. Profesör Birch burada yaşar. Kasabanın tek çıkışı vardır, o da 101. yoldur. 101. yol takip edilerek Oldale Kasabası'na ulaşılır. Nüfusu 10'dur. Hoenn bölgesinin en küçük yerleşim yeridir.

Profesör Birch'ün Laboratuvarı: Kasabanın güneybatısındadır. Eğitmenler buraya gelerek profesörden Treecko, Torchic ya da Mudkip'i alırlar. Profesör Birch genellikle dışarıda olduğu için, laboratuvarda bir asistan vardır ve laboratuvarla o ilgilenir.

Oyuncunun Evi: Oyunun başladığı yerdir. Hikayeye göre oyuncu ve ailesi Johto'dan Littleroot Kasabası'na taşınır. Annesi burada yaşar. Eğitmen kasabayı ilk kez terkettiğinde, eve gelerek Pokémonlarının canlarını doldurabilir. Pokémon Center gibi.

Rakibin Evi: Oyuncunun eviyle aynıdır. Oyunda rekabet edilen kişi burada yaşar. (Erkek karakter seçildiyse May, kız karakter seçildiyse Brendan bu evde yaşar.)


Oldale Kasabası

[Resim: Oldale_Town_E.png]

Bölgenin güneybatısınde yer alır. Şehrin güneyinde 101. Yol ve Littleroot Kasabası, kuzeyinde 103. Yol ve Slateport Şehri, batısında ise 102. yol ve Petalburg Şehri bulunur.

Kasabanın 102. Yol'a olan çıkışında yolu kapatan bir araştırmacı bulunur. Pokémonlar'ın ayak izlerine bakarak çizim yapmaktadır.


Petalburg Şehri

[Resim: Petalburg_City_E.png]

Bölgenin güneybatısında bulunur. Şehrin doğusunda 102. Yol ve Oldale Kasabası, batısında 104. Yol ve Petalburg Ormanı vardır. İlk kez burada spor salonu görülür. Şehrin nüfusu 30'dur.

Petalburg Spor Salonu: Şehrin resmi spor salonudur. Fakat spor salonuna ilk girişte savaş yapılmaz, salon sahibi Norman -kahramanımızın babası- kendisiyle savaşılması için dört tane rozet kazanılmış olması gerektiğini söyler. Norman'ın kullandığı Pokémonlar normal türündedir. Kazanıldığında Denge Rozeti kazanılır.

[Resim: Balance_Badge.png]
Wally'nin Evi: Şehrin batısında, spor salonunun hemen yanındadır. Wally ve ailesi burada yaşar.


Rustboro Şehri

[Resim: Rustboro_City_E.png]

Hoenn bölgesindeki en büyük üçüncü şehirdir. Şehrin güneyinde 104. Yol, kuzeyinde 115. Yol, doğusunda ise 116. Yol vardır. Binalar taştan yapılmıştır. Eski bir şehir havası vardır. Nüfusu 57'dir.

Devon Corporation: Şehrin kuzeybatısında bulunur. Pokémon eğitmenleri için eşyalar bulunur.

Cutter'ın Evi: Pokémon Merkezi'nin yanındadır. Buradan HM01 (Cut) alınır.

Elyssa'nın Evi: Ruby ve Sapphire'de Spor salonunun yanındadır. Burada isteğe bağlı olarak Elyssa ile trade yapılabilir.

Kobe'nin Evi: Emerald'da bulunur. Kobe Ralts ile Seedot'u takas etmek ister.

Pokémon Eğitmen Okulu: İçeride beş tane öğrenci ve bir öğretmen vardır. Öğrenciler ile konuşularak bilgi alınabilir.

Walda'nın Evi: Emerald oyununda Pokémon Merkezi ile Devon Corporation arasında bulunur ve Walda adında üzgün bir kız burada yaşar.

Rustboro Spor Salonu: Salon sahibi Roxanne'dir ve kaya tipi Pokémonlar kullanır. İlk rozet burada kazanılır. Taş Rozeti'dir.

[Resim: Stone_Badge.png]


Dewford Kasabası

[Resim: Dewford_Town_E.png]

Hoenn bölgesinin güneybatısında, ada üzerinde yer alır. Kuzeyinde 106. Yol, batısında 107. Yol vardır. 106. Yol takip edildiğinde Granit Mağarası'na ulaşılır. Diğer şehirlerden farkı Poké Mart olmamasıdır.
Nüfusu 27'dir. (Ruby ve Sapphire oyunlarına göre)

Dewford Salonu: Adanın kuzeybatısında, Pokémon Merkezi'nin kuzeyinde bulunur.

Dewford Spor Salonu: Pokémon Merkezi'nin ve adanın güneyinde bulunur. Salonun sahibi Brawly'dir. Dövüş tipi Pokémonlar kullanır. Eklem (?) Rozeti burada kazanılır.

[Resim: Knuckle_Badge.png]

Slateport Şehri

[Resim: Slateport_City_E.png]

Hoenn bölgesinin güney kıyısındaki liman şehridir. Pokémon dünyasının en büyük 9. şehridir. Şehirde üç tane giriş - çıkış noktası bulunur. Kuzeyde 110. Yol vardır ve Mauville Şehri'ne çıkar. Şehrin güneyinde 109. Yol vardır ve sahile çıkar. En son olarak şehrin doğusunda 134. Yol vardır, bu yol deniz yoludur. Fakat deniz çok dalgalı olduğundan "Sörf" özelliği kullanılamaz. Şehrin nüfusu 76'dır. En kalabalık 2. şehirdir.

Slateport Marketi: Açık pazardır. Kolay bulunamayan eşyalar burada satılır.

Okyanus Müzesi: Şehrin doğusunda bulunan iki katlı büyük bir müzedir.

Stern'in Tersanesi: Şehrin doğusunda bulunan kahverengi binadır. Sahibi Kaptan Stern'dir.

Slateport Limanı: Şehrin kuzeydoğusundadır ve Kaptan Stern genellikle buradadır.

İsim Değerlendirici: Şehrin kuzeyindedir ve Pokémonlar'ın ismini değerlendirip değiştirebilir.


Mauville Şehri

[Resim: Mauville_City_E.png]

Hoenn bölgesinin merkezinde yer alır. Eğlence merkezidir. Şehrin kuzeyinde 111. Yol, batısında 117. Yol, güneyinde 110. Yol, doğusunda ise 118. Yol bulunur. Nüfusu 39'dur.

Rydel'ın Bisikletleri: Bisiklet satılan yer.

Mauville Oyun Merkezi: Şehri eğlence merkezi yapan yer. Onlarca oyun makinesi bulunur.

Mauville Spor Salonu: Spor salonu sahipi Watson'dır ve elektrik tipi Pokémonlar kullanır. Burada Dinamo Rozeti kazanılır.

[Resim: Dynamo_Badge.png]


Verdanturf Kasabası

[Resim: Verdanturf_Town_E.png]

Hoenn bölgesinin merkezinde, dağların arasında bulunan küçük bir kasabadır. Kasabanın iki tane giriş - çıkış noktası vardır. Doğudaki çıkış 117. Yol'a ve Mauville Şehri'ne, kuzeydeki çıkış ise Rusturf Tüneli'ne götürür. Spor salonu yoktur. Nüfusu 29'dur.

Wanda'nın Evi: Kasabanın güneyinde, Wanda ve ailesinin yaşadığı evdir.

Arkadaşlık Değerlendirici: Wanda'nın evinin yanında bulunan binadaki kadın Pokémon ile eğitmenin arkadaşlık derecesini ölçer.


Fallarbor Kasabası

[Resim: Fallarbor_Town_E.png]

Hoenn bölgesinin kuzey batısında bulunan bir kasabadır. Kasabanın batısında 114. Yol ve doğusunda 113. Yol vardır. Spor salonu yoktur. Nüfusu 23'tür.

Profesör Cozmo'nun Evi: Kasabanın güneyindeki evdir. Cozmo burada meteorlar hakkında araştırmalar yapar.


Lavaridge Kasabası

[Resim: Lavaridge_Town_E.png]
Hoenn bölgesinin merkezinde bulunan küçük bir kasabadır. Kasaba sıcak su kaynağıyla bilinir ve yaşlıların çoğunlukta olduğu bir yerdir. Kasabanın doğusunda 112. Yol vardır. Nüfusu 28'dir.

Lavaridge Spor Salonu: Şehrin güneybatısında yer alır. Sahibi Flannery'dir ve ateş tipi Pokémonlar kullanır. Ateş rozeti burada kazanılır.

[Resim: Heat_Badge.png]

Sıcak Su Kaynağı: Pokémon Merkezi'nin yanındadır. Kaynak asla kurumaz ve şifalıdır.


Fortree Şehri

[Resim: Fortree_City_RSE.png]

Mauville ve Lilycove şehirleri arasında yer alan bir şehirdir. Batısında 119. Yol, doğusunda 120. Yol bulunur. Adından da anlaşılacağı üzere şehir ağaçlarla kaplıdır. Nüfusu 36'dır.

Masa ve Sandalye Mağazası: Şehrin orta ve sağ kısmında bulunur. Masa ve sandalye satar.

Fortree Spor Salonu: Ağaçların arasındadır. Sahibi Winona'dır. Uçan türde Pokémonlar kullanır. Kuş tüyü rozeti burada kazanılır.

[Resim: Feather_Badge.png]

Lilycove Şehri

[Resim: 800px-Lilycove_City_E.png]

Hoenn bölgesinin doğusunda bulunan ve denize kıyısı olan büyük bir şehirdir. Fortree Şehri'nin güneydoğusunda yer alır. Batısında 121. Yol vardır, doğusunda ise 124. Yol vardır, bu yol deniz yoludur. Şehir kalabalık olup, nüfusu 123'tür. Spor salonu yoktur.

Pokémon Yarışma Salonu: Şehrin güneyinde bulunan gri renkte çatısı olan binadır. Burada yarışmalar yapılır.

Cove Lily Motel: Şehre gelenlerin konaklanadığı yerdir.

Lilycove Müzesi: Şehrin müzesidir.

Lilycove Mağazası: Eğitmenlerini işine yarayan eşyaların satıldığı büyük bir mağazadır.

Lilycove Şehri Limanı: Şehrin en altındaki binadır.


Mossdeep Şehri

[Resim: 800px-Mossdeep_City_E.png]

Hoenn bölgesinin doğusunda yer alan bir ada şehridir. Şehirde birçok dalıcı yaşar. Kuzeyde 125. Yol vardır ve bu yol Shoal Mağarası'na gider. Batıda 124. Yol vardır ve güneyde 127. Yol vardır. Şehrin nüfusu 45'tir.

Uzay Merkezi: Mossdeep şehri hava koşullarından dolayı uzay merkezi inşa etmek için çok müsait bir şehirdir.

Mossdeep Spor Salonu: Şehrin kuzeyinde bulunur. Sahipleri Tate ve Liza'dır. Psişik türü Pokémonlar kullanırlar. Zeka rozeti burada kazanılır.

[Resim: Mind_Badge.png]


Sootopolis Şehri

[Resim: 600px-Sootopolis_City_E.png]

Hoenn bölgesinin doğusunda yer alır. Şehrin çevresinde volkanların oluşturduğu kraterler vardır. Şehre su altından veya uçarak ulaşılabilir. Eğitmenlerin kazanması gereken son rozet buradaki spor salonundan alınır. Nüfusu 39'dur.

Doğuş Mağarası: İçinde efsane Pokémonlar olan mağaradır.

Sootopolis Spor Salonu: Şehrin merkezindedir, dört tarafı denizlerle çevrilidir. Sahibi Wallace'dır ve su tipi Pokémonlar kullanır. (Emerald oyununda spor salonu sahibi Juan'dır.) Yağmur rozeti burada kazanılır.

[Resim: Rain_Badge.png]


Pacifidlog Kasabası

[Resim: Pacifidlog_Town_RSE.png]

Hoenn bölgesinin güneyinde bulunan kasabadır. Burada yaşayan insanların çoğu balık tutar veya dalış yapar. Batısında 132. Yol, doğusunda 131. Yol vardır. Nüfusu 20'dir.


Ever Grande Şehri

[Resim: 300px-Ever_Grande_City_E.png]

Hoenn bölgesinin doğusunda yer alan bir ada şehridir. Ada çiçeklerle doludur. Eğitmenler Elit Dörtlüyle savaşmak için bu adaya gelir. Adada iki tane Pokémon Merkezi vardır. Biri kuzeyde, diğeri güneydedir. Adaya ulaşım uçarak sağlanır. Pokémon Ligi'ne gidebilmek için Zafer Yolu'ndan geçmek gerekir. Zafer Yolu, karanlık bir mağaradır. Mağara geçilir ve lige ulaşılır. Ligde Elit Dörtlü'den sonra lig şampiyonu da yenilir ve kahramanımız şampiyon olur.



Bulbapedia'dan çevrilmiştir.
Hatalarım olabilir, normaldir. İlk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma yaptım.
Şimdilik sadece şehirleri yaptım ama mağaraları, adaları vs. yapmayı da düşünüyorum.
güzel bir yapım olmuş teşekkürler
Şehirleri katman çok hoşuma gitti. Güzel olmuş. Klavyene sağlık.
Klavyene saglik gayet guzel olmus benden iyi yapmissin
Emegine,klavyene saglik.Su ana kadar forumda gordugum EN KAPSAMLİ bolge calismasi ustelik en sevdigim ikinci bolge :) Calismalarinin devam etmesini ister,basarilarinin devamini dilerim ;)
Eline, klavyene sağlık başarılı bir çalışma.
Hey gidi Hoenn...
Tam da canım sıkılmıştı ve Nuzlocke Hoenn oynamaya başlamıştım. Hoenn en sevdiğim bölgedir...
Pokemonun bence en güzel bölgesi hoenn ve makale de oldukça iyi olmuş emeğine sağlık
Teşekkürler konu için.Hoenn benim de en sevdiğim bölge ,ayrıca yakın zamanda ilk shinymi de ordan çıkardığım için yeri ayrı bir değerli :D ama maalesef açık ara en sevmediğim starterlara sahip.3DS'ye de hala remake'sini bekliyoruz bakalım...
Sayfalar: 1 2