Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon X & Y Hakkında | OfficialNintendoMagazine
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Pokemon X & Y hakkında düşünmeye başladığınız günü gözünüzün önüne getirin.Ulaşmak istediğinize dair verdiğiniz en büyük karar neydi ?

Junichi Masuda: Black ve White oyunlarının yapımı sona ererken ve oyunlar daha yayınlanmadan önce yeni fikirleri kağıda dökmeye başladım.Sıradaki oyunun güzellik teması etrafında dönmesini istiyordum,olabilecek en güzel oyunu yapmak ve ayrıca topluluk konusuna da yoğunlaşmak istedim.Böylece Pokemon dünyasındaki insanların nasıl yaşadıklarını gösterebilecektim.Oyunu yaparken istediğim başka bir şey de Pokemonları eğitebileceğim,seveceğim ve besleyebileceğim bir oyun da yapmaktı.

Oyunların kapaklarındaki Pokemonlar insanların çoğunun bu nesilde gördüğü ilk Pokemonlar.İki kapak starınızın ardındaki ilham neydi ? İsimlerini önemli yapan bir unsur var mı ?

Junichi Masuda: Xerneas ve Yveltal'ın neye benzemeleri hakkında daha önceden birkaç fikrim vardı zaten.Bu ikisinin X ve Y temalarını temsil etmelerini istedim.X ile iletmek istediğimiz tema "sonsuzluk",Y ile ise "yıkım"dı.Bu Pokemonların hangi türde olmasını ayrıca birisini dört ayaklı,diğerinin de uçabilmesini istediğimi biliyordum.Bu fikirleri grafik tasarımcılarına aktardım ve onlar da bana bu iki Pokemonla döndüler.Her iki Pokemonun da isiminde bir anlam saklı ama bu iki isimle yoğunlaşmak istediğimiz nokta birisinin isminde X diğerinkinde ise Y içermesiydi,bu isimlerin çıkış noktasıydı.

Başlangıç Pokemonlarını tasarlamak ve seçmek ne kadar sürdü ? Ne tür başlangıç türü Pokemon istediğinizi biliyor muydunuz yoksa seçerken zorluk mu yaşadınız ?

Hironobu Yoshida: Başlangıç Pokemonlarının tasarımlarını tamamlamak yaklaşık bir yılımızı aldı.Başlangıçta,Pokemonların Fire,Grass ve Water Pokemonları olma kısıtlamasının farkındaydık ama hangi tür yaratıklardan ilham alacağımızı bilmiyorduk.Kurbağa,tilki ve kirpiden ilham alma düşüncemiz biraz sonra gerçekleşti.Fransa'nın Kalos Bölgesi için ilham kaynağı olduğunu biliyorduk.Bu yüzden Avrupa'da görülen hayvanları araştırdık.Ayrıca başlangıç Pokemonlarının son evrimleriyle ilgili istediğimiz başka bir şey de insanlara bir Avrupa RPG'sinde karşılarına çıkabilecek yaratıklara benzer bir imaj yaratmak ve onları hatırlatmaktı.(starter evrimlerinin savaşçı,büyücü,suikastçıdan esinlenildiğiini tahmin etmiştim önceden :D - infamous)

Mega Evrimler'den bahsedersek, Pokemonların bu evrimi bize Japon süperkahramanların güçlerini arttırmalarını hatırlatıyor.Bu fikir nereden çıktı ve hangi Pokemonların Mega Evrim'e sahip olması gerektiğine nasıl karar verdiniz ?

Junichi Masuda: İkimiz de Japonya'da yaşadık,yani Japon süperkahramanları bizi bir nebze de olsa etkilemiş olmalı gerçekten bu konuda.Mega Evrim'ler güç arttırmadan çok yeni bir evrim çeşidi.Hangi Pokemonun Mega Evrim geçireceğiyle ilgili hayranların en çok sevdiği ,insanların onları farklı bir yönden görmek istedikleri Pokemonları esas aldık.Ayrıca bazı Pokemonların Mega Evrim tasarımlarını da tekrardan gözden geçirdik.Hangi Pokemonun savaşları dengelemek için Mega Evrim geçireceğine karar verdik.Bazı Pokemonlara Mega Evrim vermemiz dengeyi tamamen mahvedebilirdi.

Mega Evrimler'le birlikte bu nesil Fairy türünü de eklediniz ki bu da Gold ve Silver'dan bu yana ilk defa oluyor.Bu değişimi neden şimdi yaptınız ve bu savaş dengesini nasıl etkileyecek ?

Junichi Masuda: Fairy türünü eklemeye karar verdiğimizde ne yaptığımızla ilgili çok dikkatliydik.Takımımla bunun etkilerinin ne olacağı hakkında tartıştık.Bu yeni türü Pokemon Dünya Turnuvası gibi oyuncuların bir araya gelip savaş yaptıkları etkinlikleri izledikten sonra eklemeye karar verdik.Dragon türü ve Draco Meteor gibi bazı saldırıların oyunda daha çok etkisi olduğunu ve diğer saldırılardan daha güçlü olduğunu bunun da oyunda dengesizlik yarattığını farkettik.
Oyunda düzeni kurmak ve daha stratejik bir oynanış için bu yeni türü eklemek ve saldırılar arasındaki dengeyi sağlamak istediğimizi biliyorduk.Game Freak'te oyun içi savaş sistemiyle ilgili derin bilgisi bulunan birçok insana rağmen bu tür bir değişim bizim için biraz zorlayıcıydı.Savaşları düzenleyen yöneticimiz Bay Morimoto ekibiyle bu dengeyi sağlamak için sıkı çalıştı.
Bunla beraber yeni bir türün gerçek sonuçlarının insanlar oyunu oynadıktan bir süre sonra çıkacağını düşünüyoruz,pek yakın zamanda olmayacaktır.Birdahaki yılın Washington DC'deki Dünya Şampiyona'sıyla ilgili çok heyecanlıyım.Bizim bile düşünmediğimiz stratejiler göreceğimi düşünüyorum!

Pokemon oyunlarındaki hikaye anlatımı Black ve White oyunlarında büyük bir adım atmıştı,X ve Y oyunlarının hikayesi diğer oyunlara göre daha da oyunla iç içe geçmiş gözüküyor.Bu önem verdiğiniz bir konu muydu ?

Junichi Masuda: Yeni bir oyun fikriyle geldiğimizde insanlara oyunlarla ilgili ne hissettirmek istediğimizi düşünürüz.Diamond ve Pearl oyunlarından sonra Black ve White oyunlarında eğlence üzerinde yoğunlaştık.X ve Y oyunlarının konsepti ise güzellik,doğal güzellikti.Ayrıca maceranın daha da neşeli geçmesini istedik.Bu yüzden oyundaki güzelliği ve neşe duygusunu iletmek için kamera açılarıyla ilgili çalışmalar yaptık.

Black ve White oyunlarını hatta önceki oyunları oynayanlar için bile değişik türde bir macera onları bekliyor.Oyun tabii ki de önceki oyunları oynamış olan insanlar için değil sadece.Oyunu daha önceki oyunları oynamamış insanların hemen alışabileceği şekilde tasarladık.

Önceki oyunlar Pokemonlar için sprite'leri kullanmıştı.Bu yüzden onları üç boyuta aktarmak sizi hayli zorlamış olmalı.Takımınıza bu değişimi söylediğinizde tepkileri nasıldı ?

Hironobu Yoshida: GameFreak'teki birçok kişi Pokemon Black ve White'ta olan iki boyutlu sprite'ları seviyordu ama canlılık açısından bunun bizi biraz kısıtladığını farkettik çünkü iki boyutta yapamadığınız bazı şeyler vardı.Bay Masuda'dan oyunun üç boyut kullanacağı bilgisini aldığımızda bunun hakkında olumsuz değildik,bu bizim için sadece biraz daha iş demekti ve hepimiz "Evet,zamanı gelmişti." şeklinde düşündük.

Bazı Pokemonların üç boyuta diğerlerinden daha zor çevrildiğini fark ettiniz mi ?

Hironobu Yoshida: Bazı Pokemonların zor çevrilmesinden çok bizim için zorlayıcı olan sanat yönetmenimiz Ken Sugimori'nin iki boyutlu çizimlerinin yarattığı hissi üç boyuta aktarmaktı.

Üç boyutlu modeller daha canlı animasyonlar gerektiriyor.Pokemonların hareketlerine nasıl karar verdiniz ?

Hironobu Yoshida: Üç boyut modelinin geliştirilmesiyle ilgili ortak şirketimiz olan Creatures'la çalıştık.Onların üç boyutun animasyonlanmasıyla ilgili birçok fikri vardı.

Savaşların 3DS'nin üç boyut efektini kullanıp Pokemon dünyasında ise kullanılmaması ise ilginç.Bu ayrım nasıl ortaya çıktı ?

Junichi Masuda: Pokemon X & Y'de güzellik konseptine yoğunlaştığımızda grafikleri götürebildiğimiz en iyi yere kadar götürmeye istedik,özellikle Pokemon dünyasını gezerken.Üç boyutlu görüntüyle çalışırken en büyük zorluklardan biri iki boyutta olduğu gibi ekrandaki görüntüyü detaylarıyla yansıtamıyor olmaktı.Bu yüzden güzellik konsepti üzerinde durmak istediğimiz mekanlarda olabildiğince güzel grafikler göstermek istediğimizdenden üç boyutlu görüntü kullanmadık.

3DS'deki üç boyut etkisinin iyi yanı ise gözlük kullanmanızın gerekmemesi.Bu yüzden 3d özelliğini açıp savaşa girdiğinizde oyuncuların birden olan üç boyuta geçiş etkisiyle şaşıracaklarını ve eğleneceklerini düşündük.


Diğer X & Y Röportajları:

Paylaşım için teşekkürler.
Tebrikler güzel paylaşım
Paylasim icin tesekkurler.Bu arada elestirmek gibi olmasin ama Black and White oyunlarinda esas aldiklari sey sadelikmis...Sanirim su ana kadarki en karmasik tasarimli pokemonlari ve en derin hikayeyi o sezonda yarattiklarinin farkinda degillerdi :) Haa bunlar benim cok hosuma gitti lakin sadelikle pek alakasi yok gibi...
(08-12-2013, 07:34 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Paylasim icin tesekkurler.Bu arada elestirmek gibi olmasin ama Black and White oyunlarinda esas aldiklari sey sadelikmis...Sanirim su ana kadarki en karmasik tasarimli pokemonlari ve en derin hikayeyi o sezonda yarattiklarinin farkinda degillerdi :) Haa bunlar benim cok hosuma gitti lakin sadelikle pek alakasi yok gibi...

Orayı nedense sadelik diye çevirmişim bilmiyorum dikkatimden kaçmış ,aslında birdaha baktığımda coolness yazıyor.Yani çevirirsek klaslık,havalılık,eğlenceli anlamında oluyor.
(08-12-2013, 07:45 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(08-12-2013, 07:34 PM)ZoNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Paylasim icin tesekkurler.Bu arada elestirmek gibi olmasin ama Black and White oyunlarinda esas aldiklari sey sadelikmis...Sanirim su ana kadarki en karmasik tasarimli pokemonlari ve en derin hikayeyi o sezonda yarattiklarinin farkinda degillerdi :) Haa bunlar benim cok hosuma gitti lakin sadelikle pek alakasi yok gibi...

Orayı nedense sadelik diye çevirmişim bilmiyorum dikkatimden kaçmış ,aslında birdaha baktığımda coolness yazıyor.Yani çevirirsek klaslık,havalılık oluyor.
"coolness"ı "standardı yükseltmek" anlamında kullanmak istemişlerdir.Malum BW'de birçok yenilik geldi öncekilerde hiç olmayan.
Evet eger bu son dediklerini kast etmislerse eger...basarmislar :)
dediğin gibi srarter evrimlerinde chesnaught savaşçıdan, delphox büyücüden esinlenilmiş gibi ama greninja bence suikastçiden değil şovalyeden esinlenilmiş
Şovalyeler genelde tank karakterdir.Greninja hızı ve saldırısı yüksek bir karakter ,ayrıca ikincil türünün dark olması da bunu kanıtlıyor.Yani sinsilik üzerine kurulu suikastçi,ninja gibi.
Pardon ben şekline baktım statlarına ve ikincil türüne bakmamıştìm o zaman sen haklısìn
Sayfalar: 1 2