Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 339 - Take the Lombre Home
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Take the Lombre Home
Japonca Adı: Solrock & Lombre! Legend Of The Forest!
Türkçe Adı : Büyük Su Lordu Lombre

[Resim: genizet.png]

May ikinci kez bir Pokémon Yarışması kazanmasıyla küçük bir su molasından sonra kahramanlarımızın yeni varış noktası Petalburg Şehri.

Dostlarımız romanda yollarında devam ederlerken bir Solrock görürler. Onun yanına gitmek için koşmaya başladıkları anda çukura düşerler. Çukurun başında Roket Takımı belirir ve Meowth attığı ağ sayesinde Pikachu’yu yakalayıp yuları çeker. O anda Solrock’un saldırısıyla Meowth Pikachu’yu elinden düşürür ve Pikachu tekrar Ash’in kucağına gelir. Bu arada dostlarımızda çukurdan çıkar. Ash Solrock hakkında bilgi almak için Pokédex’ine bakar.

Solrock: Meteor Pokémon’u. Solrock rakibinin zihnini okuma yeteneğine sahiptir. Saldırılarında yoğun ısı vermek için hızlı bir şekilde döner.


Solrock Güneş Işını saldırısıyla Roket Takımı’nı havaya uçurur. Ardından Solrock kaybolur. Dostlarımızda bir su kaynağı bulmak için yollarına devam ederler. Dostlarımız bir kaynak bulurlar fakat içi boştur. Az ileride bir köy gören dostlarımız orada su vardır diyerek oraya giderler. Fakat gittikleri yerde hayalet kasaba gibidir. Ortalıkta hiç insan yoktur ve köyün içinden geçen dere de hiç su yoktur. Ash Corpish’i Brock’ta Mudkip ve Lotad’i su bulsunlar diye dışarı çıkarırlar. Skitty’i de kendi kendine dışarı çıkar. Mudkip dostlarımızı bir kuyunun başına getirir. Dostlarımız bu kuyuda da su olmadığını farkederler. Bu arada Lotad yanlışlıkla kuyunun içine düşer. Brock onu yuları çektiğinde hiç beklenmedik bir şekilde evrim geçirir ve Lombre’ye dönüşür.

Lombre: Neşeli Pokémon. Lombre Lotad’dan evrimleşir. Genellikle gece hareketli olması sebebi ile bazen çocuklar tarafından yaratığa benzetilir.

Bir yaşlı kadın koşarak dostlarımız yanına gelir ve Lombre’nin burada olmasının bir mucize olduğunu söyler. Dostlarımızın nedenini sorunca kadın bu kasabada ne zaman bir kriz ve ya afet yaşanırsa Su Lordu Lombre’nin kendilerini kurtarmak için geldiğini söyler. Yaşlı kadın Solrock’un buraya kötü şans getirdiğini söyler ve herkes dışarı çıksın der. Kadının yaşadığı evden beş altı kişi çıkar ve çıkanlar Lombre’yi görür görmez sevinç çığlıkları atar. Bir kişi hariç. O kişide Mary adlı bir kızdır. Dostlarımıza su ikram eden Mary hikâyeyi anlatmaya başlar. Anlattığına göre bu köyün eskiden kuyuları dereleri sular yüzünden dolup taşarmış. Bir gün bir meteorun su kaynağının yakınlarında bir yere düştüğü görülmüş. O günden sonra köylüler ormanlarında Solrcok’u görmeye başlamış. Ayrıca o günden sonra yağmurlar durmuş ve su kaynağında kurumuş. İşte bu yüzden köylülerin Solrock’u sevmediğini söyler. Mary bunlara kendisinin inanmadığını kuraklığın bilimsel bir açıklamasının olması gerektiğini söylerken dışarıdan sesler gelir. Dışarı çıkan dostlarımız yaşlı kadını ve diğerlerini yağmur dansı yaparken bulurlar. Mary bunların bir işe yaramayacağını söyler ve su kaynağını araştıralım der. Köylülerin inançlarına göre Su Lordu Lombre orada yaşadığı için yaşlı kadın olmaz der. Yaşlılar yağmur dansına devam ederken bu dansa çevredeki vahşi Pokémonlarda katılır. Ash Solrock’un masumluğunu kanıtlamak için onunda dansa gelmesi gerektiğini söyler fakat köylüler Solrock hakkında iyi şeyler düşünmedikleri için Solrock gelmez. Brock’un planıyla Lombre dışında herkes çalıların arkasına saklanır. Lombre dans ederken Solrock gelir. Dostlarımız çalıların arkasında sessizce ne olacak diye beklerken Skitty PokéTopundan çıkar ve bir mağaraya girer. Mary bu mağarayı bildiğini söyler ve Skitty’ini bulalım der.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Roselia


May ve Mary Skitty’i bulurlar. Skitty’i buldukları yerde bir pompa su kaynağındaki suyu alıp başka bir yere göndermektedir. Bu sayede suların yok olma sebebi anlaşılır. Mağarada biraz daha ilerleyen May ve Mary Roket Takımı’nı görürler. Roket Takımı pompanın diğer başında gelen suları pet şişelere doldurmaktadırlar. Dürbünle etrafa bakan Jessie, Solrock’la Lombre’yi dans ederken görür. Roket Takımı’da bu Pokémon’u çalmaya karar verirler. Solrock’un dans etmesi onunda yağmuru istediğini gösterir en azından Ash böyle düşünmektedir fakat bu düşüncesini yaşlılara söylediğinde yaşlı kadın bu dans lanetli, eğer dansa devam ederlerse köye hep güneş ışığı gelecek der. Bu yüzden dans yapanlar Solrock’u korkutmaya çalışırlar. O anda Mary ve Jessie gelir ve olanların suçlusunu Roket Takımı olduğunu söyler. Bu sırada yerden büyük bir ses gelir ve yerin içinden Roket Takımı’nın adlığı büyük bir makine çıkar. Makineden çıkan ağlar sayesinde Roket Takımı Lombre ve Solrock’u yakalarlar fakat Solrcock Jilet Yaprak saldırısıyla ağı keser. Bu sefer makine ortalığa su fışkırtmaya başlar. Meowth suyu köylülere doğru fışkırtır. Su tam onlara gelecekken Solrock suyun önüne geçer ve köylüleri korur. Solrock hızlı bir şekilde dönerek etrafında yüksek bir ısı oluşturur. Bu sayede suyun etkisini en aza indirir. Ardından da makineye çarpar. Pikachu’da savunmasız kalan makineyi Yıldırım Okuyla patlatır.

Roket Takımı sorunu hallolur fakat Solrock çok hızlı döndüğü için kafası karışır ve köye doğru alevler saçarak uçmaya başlar. Mudkip ve Lombre Su Tabancasını Solrock’a karşı kullanır. Bu sayede hem Solrock’un yüksek ısısı azalır hem de oluşan buharlaşmadan dolayı yağmur bulutları köyü kaplar. Yağan yağmur sayesinde köye tekrar su gelir. Bu olaydan sonra köylüler Su Lordu Lombre’ye teşekkür ederler fakat artık koruyucularının Solrock olduğunu söyler. Köylülerden teşekkürü alan dostlarımızda yolculuklarına devam ederler.

Kahramanlarımız bir kez daha yolculuklarına devam ediyorlar ama bu sefer bir köyü kuraklıktan kurtarmanın sevici içerisinde. Şimdi Petalburg Şehri yolundalar ve buz gizemli Pokémon Dünyası’nda bir çok yeni macera peşindeler.




[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Mary




[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani341.gif]


Brock: [Resim: rsiconani258.gif][Resim: rsiconani270.gif][Resim: rsiconani271.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani041.gif][Resim: rsiconani043.gif][Resim: rsiconani182.gif][Resim: rsiconani285.gif][Resim: rsiconani273.gif][Resim: rsiconani338.gif]







[Resim: olaylar.png]

[Resim: 271.gif]

- Brock'un Lotad'i Lombre'ye dönüşür.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige