Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon XY Yeni Bölüm İsimleri & Resimler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
ben oyunları koleksiyon yapın demiyorum. ya da buradaki arkadaşların hardcore nintendo oyuncusu olmadıklarını da biliyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ama insan bir uğraşa gönlünü vermişse o konuda biraz eli açık davranmalı. 150 lira fahiş bir fiyat. ancak aldıktan sonra buna değdiğine garanti veririm. pekçok nintendo oyununun aksine ederinden fazlasını bile veriyor. yani kalkıp koleksiyon dizin demiyorum ama pokemoncuysanız bir noktada bu oyunları hayata geçiren insanlara da saygıdan ileri gelsin. her ay yeni pokemon oyunu çıkmıyor, senede en fazla bir kere. onlar da birbirinin türevi. ;)
Aynen oyun fiyatları çok pahalı bu sadece 3DS için geçerli değil bildiğiniz gibi.PS3-PS4 oyunları kadar 3DS'in oyun fiyatları.Ben şahsen bir el konsol oyunu için değdiğini düşünmüyorum pokemon için bile olsa.150 lira az değil.
peki o zaman :) diyecek sözüm yok ;) dediğim gibi seçim meselesi. zaten belirttiğim gibi alıp almamak, oyuna verilen önem ve hayatımızdaki seçimlerden de etkileniyor para kadar. önceliğini başka şeyler alıyorsa lafımı geri alırım. ancak demek istediğim böyle bir durumda, verilecek öncelikler korsan oyunu meşru kılmamalı.
Uygun bir fiyat olsa Pokémon X/Y ben %100 alırdım konsoluma 2 hafta önce birisi acil satmam lazım diyerek the legend of zelda ocarina of time 3DS yi 25 tlye koymuş hemen aldım Pokémon da 25 tl olsun demiyorum da 60-70 tl olsa gene neyse veririm de 150 tl çok uçuk. Konsolun kendisi 250 tl iken oyuna 150 tl vermek pek mantıklı gelmiyor. Anladığım kadarıyla korsana karşısın ama şöyle bir durum var 3DS yi sadece Pokémon için almışsan karşı olman normal ama ben tüm oyunları oynamak istiyorum diyorsan mario resident evil vb. korsandan yana olmak zorunda kalıyorsun. En kötü 3DS oyunları 2. el değilse 35-40 tl den aşağı değil nadiren daha ucuz olanlar var ama istisnalar olabilir. Şimdi vaziyet bu durumdayken Türkiye şartlarında maddi durumun standart ise ayda anca 1 oyun alabilir birisi oda kendinden tasarruf ederse. Yani adam akıllı oyun oynamak isteyene veya zamanının çoğunu oyun oynayarak geçiren birine korsan şart. PT ortamına bakacak olursak 12-13 daha altı veya 14-15 yaşlarında üyelerde mevcut. Herhangi bir standart ebeveyn kesinlikle bir oyuna 150 tl vermez. Maddi durum iyiyse ayrı. Bu durumda nasıl alabilir PT den biri X/Y biraz empati de yapmak lazım yani. Şimdi kendi biriktirse bile kredi kartı gerekecek güvenli alabilmesi için ebeveynine dediği zaman ben 150 tlye oyun alacağım diye muhtemelen cevapları hayır olacak ve gene alamayacak X/Y.
@extraliqht

hmm, güzel yorum. katılmamak ve diretmek hata olur. katılıyorum. çocuklarla ilgili olan kısmına. onun haricinde maddi durumun standart olması durumunda ayda 1 oyun almak bile çok gerekli değil. ben 3-4 ayda bir oyun alıyorum, bu kadar fedakar olmaya gerek yok ;) . hardcore oyuncuların hatırısayılır kısmı hayatlarında önemli yere sahip olan bu oyunlar için para harcamayı daha çok göze alıyorlar günümüzde. çünkü oyuncular artık gerçekten neyi isteyip istemediklerini seçebilecekleri az olsa da öz oyunlar tercih ediyorlar. amacım elitist takılmak falan değil haddim de değil ama sadece korsan karşıtıyım. kişisel anlamda neyi korsan kullanıp kullanmayacağımızda kendimize ve değerlerimize şartlarımıza sorumluyuz. ancak korsancılığı olanaklar varolduğu halde yaşam tarzı haline getirenlere ve meşrulaştıranlaraydı sözüm. yoksa ben de çocukken gameboy bulmak bir yana, türkiyede teknolojik ürün sahibi olanlar azınlıktaydı. oyunları emulatörden oynayarak öğrendik nintendoyu. sonra işin korsancılığını anladıktan sonra 2005-2009 arasında para vermedim ama oyun da oynamadım. herkesten böyle bir tercih beklemiyorum. sadece korsanın meşrulaştırıldığını gördüm sitede, bunu dile getirdim.
@ExtraLiqht
Tam beni anlatmışsın 18 yaşının altında olmak çok kötü bir şey. Allah'tan 18 yaşının üstünde olan ve kredi kartı olan bir abim var. Ne yazık ki babamdan aldığım haçlığı abime vermek zorundayım. Ama 100 lirasını verdim bile çoktan. Mayıs'ın 7'sinde Pokemon X alacağım. Annem ve babamlara sürekli ısrar edip doğum günümde aldırdığım bir 3DS'im var çok şükür. Ama oyun gerçekten çok pahalı. Herkesin halinden anlayan bir abisi, ablası veya anlayışlı bir ebeveyni yok! Onları da düşünmek lazım. Ben şahsen kendimi şanslı sayıyorum. Yani benim gibi birisi için 150 TL anca 2-3 ayda biriktirir. Umarım fiyatlar düşer de ben olmasam da benim gibi durumu kötü olanlar bundan faydalanabilir...
Türkiye'deki oyunlardaki en büyük sorunu oyun fiyatlarının düşmemesi aslında.Genelde oyun fiyatları yurtdışıyla aynı çıkıyor ama 1 hatta 2 yıl geçmesine rağmen oyunların fiyatları sadece 20-30 lira düşüyor.Bunun örneklerini özellikle ps3&xbox ta çok rahat rastlayabilirsiniz.Mesela en çok oynanan oyunlardan GTA 5'i örnek verirsek mağazalarda hala 220'lerde dolaşıyor.Oyun eylül'de çıktı 6 ay olmuş.10 tl indirim yapılmış en çok.PSN'de ise oyun 150TL.Hatta yurtdışındaki diğer oyun mağaza zincirlerinde çok daha ucuz.Aynı şey Last of Us & Beyond Two Souls için de geçerli.
Korsanın meşrulaşması belirttiğim sebeplerden ötürü normal bir şey. Korsan iyi mi hayır. Orjinal olan her şey her zaman daha güzeldir daha kalitelidir. Ama zamanının çoğunu oyun oynayarak geçiren birine en az ayda bir oyun lazım olur ki o bile az gelir o yüzden adam gene korsana yönelir. Ama şuan için korsan da olmadığı için korsana yönelenlerde beklemede :) 3DS Gateaway var ama onunda çalışabilmesi için yanlış hatırlamıyorsam konsol sisteminin 4.0 küsürlü bir şey olması lazımdı yani baya güncelleme yapılmamış bir ambassador konsol lazım. sadece ambassadorlarda çalışıyordu. Detaylarını bilmiyorum ama kartın bloke olma durumu var bir kaç sebepten ötürü. Yani şuan için isteseler bile korsan olamaz diyebilirim :)

Bende senin gibiyim oyun konusunda 3-4 ayda bir oyun yeterli olur bana ama toplu düşünmek lazım.

Bizde pahallı olmasının sebebi oyunu yurt dışından getiriyor bizim mağazalar veya getirenler. Euro ve Dolar çok uçuk bizim 4 TL yanlış hatırlamıyorsam en son 1 euro ediyordu bayadır bakmıyorum döviz kurlarına. Döviz böyle olunca satıcılarında yapacak bir şeyi olmuyor. Fiyatı düşürseler zararına satmak zorunda kalırlar. Veya karları olmaz.
erdi inşallah kavuşursun tez zamanda X'e Lucario'nu bekliyoruz. ;) yanlış izah ettiğim ve yaş konusunda empati yapmadığım için kusura bakma ;)

Ek olarak, sitede bu tür durumlar için banka hesabı olanlar para biriktiren küçükler için aracılık yapabilirler. böylece küçükler buradaki arkadaşlarla anlaşarak alışveriş yapabilirler. Ben gönüllüyüm bu konuda.

Edit: Extraliqht, peki hayatta video oyunlarına normal öncelik veren bizim gibiler için de sağlıklı olan 3-4 ayda bir 150 lira vermek değil midir? Uç noktaları bir yana bırakalım. Sen diyorsun ki o oyuna 150 lirayı vermek için cesedimi çiğnemen gerekir. Ben diyorum ki, şartlar sağlanabilir, bir miktar gözden çıkarılabilir.
(25-03-2014, 10:14 PM)farawaynights Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]erdi inşallah kavuşursun tez zamanda X'e Lucario'nu bekliyoruz. ;) yanlış izah ettiğim ve yaş konusunda empati yapmadığım için kusura bakma ;)

Ek olarak, sitede bu tür durumlar için banka hesabı olanlar para biriktiren küçükler için aracılık yapabilirler. böylece küçükler buradaki arkadaşlarla anlaşarak alışveriş yapabilirler. Ben gönüllüyüm bu konuda.

Edit: Extraliqht, peki hayatta video oyunlarına normal öncelik veren bizim gibiler için de sağlıklı olan 3-4 ayda bir 150 lira vermek değil midir? Uç noktaları bir yana bırakalım. Sen diyorsun ki o oyuna 150 lirayı vermek için cesedimi çiğnemen gerekir. Ben diyorum ki, şartlar sağlanabilir, bir miktar gözden çıkarılabilir.
valla şimdi bir oyuna 150 tl vermek için evet 3-4 oyuna 150 tl veririm ama sadece tek bir oyuna 150 tl çok dokunuyor bana. Dün bir vereyim dedim 150 tl ölmem diye atm nin önüne gittim karta para yatırmaya kartta yeterli para yoktu. Yatırırken son anda vazgeçip döndüm eve vazgeçtiğime bir bakıma seviniyorum bir bakıma üzülüyorum. Alsam almış olacaktım hevesimi alacaktım çok büyük bir heves X/Y oynama hevesi var içimde ama öte yandan alınca baya zor durumda kalabilirdim. Maddi açıdan. Hala çelişki içindeyim o yüzden. Ama büyük ihtimal 1 hafta sonra gerekli şartları sağlayabilirim bende hem sıkıntı yaşamam hem oyunu alırım bir aksilik olmaz ise.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51