Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kartlarım orjinal mi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar bugün internetten Ex Delta Species destesi satın aldım ve elime ulaştı. Kutuyu açtım içinden 100 tane kart, hasar pulları ve saha gibi bir kağıt çıktı. Ben bu desteyle TCG'de de oynamak istiyorum fakat kodun nerede yazdığını bulamadım. Kutu üzerinde hiç kod yazmıyor. Pokemon kartlarının altında da tarih 2006 diyor, bazılarında hiç tarih yazmıyor acaba eski diye mi kod yok. Ayrıca iki farklı poşetten çıktı kartlar iki tane ellilik. Bir de kartların orjinal olup olmadığını nasıl anlarız, çok teşekkür ederim.
Kartlarının fotoğrafını çekip buraya gönderebilirmisin? Şuan sahte mi gerçek mi olup olduğunu söylememiz zor.

Bir konu vardı orda sahte kartları nasıl ayırt edebileceğini anlatıyordu. Sanırsam silinmiş heralde forumda bir kaç kez arama yaptım. Bulamadım ama forumdan bir arkadaş bulursa konuya yazabilir.
İnternetteki versiyonlarıyla karşılaştırmayı dene mesela holo olması gereken bir kartın holo olmaması ya da tam tersi.Işığa tutunca da anlaşılması lazım.Başka bir yöntem de yazı fontuna bakarak anlamak.Genelde fake kartlar karttaki "pokémon" kelimesinde é'yi e şeklinde yazar.Başka bir genel fake hatası da kartlarda bulunan enerji logolarının içindeki sembollerin gereğinden fazla büyük olması ,bu en çok normal türü logosundan farkedilir.
Eğer bize hasar pul sayısı ve bir kart örneğini atarsan, kartların sahte olup olmadığını anlamamız kolaylaşacaktır.
Diamond and Pearl'de -2007'deki ilk serilerinde- 16x10, 2x50, burn ve poison pulları çıkıyor Ex'te durum nasıl bilmiyorum ama bunu aşmıyordur herhalde

QR Code hakkında, moralini bozmak istemem ama:

Spoiler:
Karekod (QR) uygulaması 2011 Black and White/Diamond Pearl sonları gelen bir uygulama, Ex series'de olmaması normal.
(22-10-2013, 03:13 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kartlarının fotoğrafını çekip buraya gönderebilirmisin? Şuan sahte mi gerçek mi olup olduğunu söylememiz zor.

Bir konu vardı orda sahte kartları nasıl ayırt edebileceğini anlatıyordu. Sanırsam silinmiş heralde forumda bir kaç kez arama yaptım. Bulamadım ama forumdan bir arkadaş bulursa konuya yazabilir.

Evet konu silinmiş; aynı konuyu tekrar açıyorum birazdan. Bu mesaja eklerim linkini.

Edit:
https://pokemonturkiye.com/showthread.php?tid=11151
İlgilenen herkese teşekkürler. 9 tane 10'luk hasar pulu bir tane burn bir tane de poison çıktı. Resimler de bunlar :


[Resim: ttuzd.jpg]


[Resim: ttuzh.jpg]


[Resim: ttuzk.jpg]
100'lüler sahte maalesef.
100'lüler derken. Kutudan 100 kart çıktı hepsi sahte mi?

Arkadaşlar bu kartların parlak mı olması gerekiyor yoksa orjinali de böyle mi. Bir de bazı kartlarda 68/113 falan yazıyor sağ alt köşesinde ama bazılarında 87/101 falan yazıyor o 113 ya da 101 olması neye göre ? İnternetten açılışını izledim bir de 7 karttan birisi parlak çıkıyor bende hiç parlak kart yok. arka planında yuvarlaklar var sahte mi acaba? Aldığım paket şu :

[Resim: tu0m5.jpg]


[Resim: tu08z.jpg]

[Resim: tu090.jpg]

Lütfen yardım edin arkadaşlar gittigidiyor'dan almıştım 14.90'a.
Bu kartların breakthrough deckinden çıkması imkansız.Kartların kenarları da öyle olmaması lazım.Bir de kartların arkalarını çeker misin.
Bu da arkası. Gittigidiyor'dan aldım 14.90'a bu desteyi ama sahte galiba hologramlı kartlar yok arkaplanda yuvarlaklar falan var.


[Resim: tu2vv.jpg]
Sayfalar: 1 2