Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kyurem-B
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 685.png]

Tür: Dragon/Ice


Base Statları: 125/170/100/120/90/95


Yetenekler:


*Teravolt: Bu pokemon saldırdığı zaman saldırıyı engelleyecek veya saldırıyı güçsüzleştirecek olan yetenekleri yok sayar.

Kyurem-B Black 2 ve White 2 oyunlarının çıkması ile beraber gelen bir pokemondur. Ve Muhteşem derecedeki statları ile herkesin gözüne girebilmiş bir pokemon olduğunu kanıtlamıştır. 170 Attack Stat şuan için OU'da en yüksek Attack statı! Üstelik STAB vuruşu olan Outrage ile tüm pokemonlara tehdit yaratabiliyor.


Ancak bu özellikler Kyurem-B'yi durdurulmaz yapmıyor. Öncelikle Kyurem-B'nin Movesetleri oldukça kötü ve Outrage, Dragon Claw, Fusion Bolt dışında başka Fiziksel Saldırı kullanamıyor. Ama neyseki gayet güzel olan 120 Special Attack'ı sayesinde Özel saldırılar kullanabiliyor. Sadece bununla yetmiyor tabii ki de Stealth Rock onun için ayrı bir tehdit. Üstelik Bullet Punch Scizor oldukça fazla kullanılmakta. Bu durumda Kyurem-B'yi korumanız gerekir.




Substitute Attacker


~ Substitute
~ Fusion Bolt
~ Dragon Claw / Ice Beam
~ Ice Beam / Roost / Hidden Power Fire



Item: Leftovers/Life Orb
Nature: Lonely/Adamant
EV: 56 HP / 216 Atk/ 236 Spe



Kyurem-B'nin kullandığı Substitute seti. Size kısaca setin kullanılışı hakkında açıklama yapayım. Karşınıza Kyurem-B çıkardığınız zaman rakip büyük ihtimal Outrage vuracağınızı hissedecek ve onun yerine Steel türü veya Kyurem-B'yi durdurabilecek olan bir pokemon seçecektir. Sizde bu şansı kullanarak Substitute basıyorsunuz ve rakibe saldırmaya başlıyorsunuz. İlla Substitute ile başlayacaksınız diye bir şey yok. Ben sadece bu tür durumlarda Substitute kullanmanızı söylüyorum. Bunun dışında Dragon Claw ve Fusion Bolt Kyurem-B'nin en güçlü saldırıları. Dragon Claw Fusion Bolt'tan daha fazla vurur. Ancak eğer rakibin Su, Flying türü pokemonu varsa Fusion Bolt kullanmak daha mantıklı bir seçim olacaktır elbet. Dragon Claw kullanmak istemeyenler Ice Beam kullanabilir çünkü daha fazla türe süper etkili vurmakta. Ama Ice Beam kullananlar Nature'larını Adamant değil de Lonely olarak yapsın daha iyi olacaktır.


Son saldırıda bir sürü seçenek var. Önceki saldırıda Dragon Claw kullananlar bu saldırıda Ice Beam kullanabilirler. Veya Life Orb'un ve Substitute'ın götürdüğü canları tazelemek için Roost kullanabilirsiniz. Ancak ben Demir türü pokemonlarla fazla sorun yaşıyorum derseniz Hidden Power Fire kullanabilirsiniz elbet o ayrı.




Choice Scarf


~ Outrage
~ Dragon Claw
~ Fusion Bolt
~ Ice Beam / Earth Power



Item: Choice Scarf
Nature: Jolly/Adamant
EV: 252 Atk/4 Def/252 Spe



Kyurem-B'nin hızı fena değil ancak OU'daki çoğu ofansif pokemondan geri kaldığı ve özellikle Terrakion, Latios, Garchomp gibi pokemonlarla sorun yaşadığı için Kyurem-B'ye Choice Scarf seti verebilirsiniz. Choice Scarf sizin pokemonunuzu hızlandıran ancak sadece ilk kullandığınız saldırıyı kullanmanıza izin veren bir Itemdir. Ama merak etmeyin değiştirildikten sonra bu etki ortadan kalkmakta. Saldırıları yine kısaca açıklayayım. Outrage sizin en güçlü vuruşunuz. Eğer rakibinizde Steel türü pokemon yoksa basın Outrage'ye ve rakibe verdiğiniz hasarları izleyin. Eğer Outrage'ye çok fazla güvenmiyorsanız ve Steel türlerine karşı risk atmak istemiyorsunuz Dragon Claw kullanabilirsiniz. Dragon Claw sadece Ejder türlerine OHKO yapıyor. Bunun dışında Kyurem-B'nin üçüncü saldırısında Fusion Bolt kullanın.


Son saldırılarda yine seçim sizde. Ice Beam yine sizin STAB saldırınız ve Earth Power sorun yaşayacağınız Steel türlerine karşı süper etkili vurmakta.


Choice Band



~ Outrage
~ Dragon Claw
~ Fusion Bolt
~ Ice Beam / Sleep Talk



Item: Choice Band
Nature: Jolly/Adamant
EV: 252 Atk/4 Def/252 Spe



İşte karşınızda dünyanın en güçlü Outrage vuruşu! Diğer setlerden pek fazla zevk almadıysanız bu seti kullanmanızın hiç bir sakıncası yok. Ve üstelik diğer iki sette saldırıları detaylı olarak anlattığım için tekrar anlatmama neden yok :) Choice Band ile beraber Outrage artık karşınızdaki her pokemona OHKO ve 2HKO atabilecek güce sahip. Diğer saldırıları geçiyorum ve direk son saldırıya geliyorum. Choice Band setinde Special Attack kullanmak saçmalık evet ama Kyurem-B'nin kullandığı başka bir saldırısı da yok. Snubbul'a bile Earthquake veren ama Kyurem-B'ye vermeyen Game Freak'e burdan kocaman sevgilerimi iletiyorum. Ancak Choice Band setinde Special Saldırıyı saçma bulanlar Sleep Talk kullanabilirler. Rest kullanmadığınızdan dolayı Sleep Talk bir işe yaramıyacak biliyorum ama en azından Spore kullanıcılara bir sürpriz yapabilirsiniz he ?


Substitute Shuffler


~ Substitute
~ Roost
~ Dragon Tail
~ Hone Claws / Ice Beam




Item: Leftovers
Nature: Careful/Sassy
EV: 252 HP/64 Def/136 SpD/56 Spe


Defansife yönelik bir set. Burdaki amaç rakibinizi OHKO etmek değil rakibinize karşı Dragon Tail saldırılarını kullanarak onu deli etmektir. Üstelik bu seti kullanmak için rakibin sahasında Stealth Rock ve Spikes olması şart. Her ne olursa olsun Rakibin saldırısından korunmak için Substitute basıyorsunuz. Eğer canınız azaldıysa Roost ile canınızı dolduruyorsunuz. Uygun bir fırsatı bulduğunuz zamanda Dragon Tail vurup rakibin pokemonunu zorla değiştiriyorsunuz. Hehehehe! Oldukça eğlenceli değil mi? Ancak Dragon Tail sizin en son vurmanızı sağlayan bir saldırı olduğu için kullanırken dikkat edin. Üstelik Substitute'ınız kırıldıysa Dragon Tail basmak oldukça tehlikeli.


Son saldırıda Buz türüne karşı tek darbede inebilecek bir pokemon varsa hiç Dragon Tail ile uğraşmadan Ice Beam kullanıyoruz. Yada Dragon Tail'in gücünü ve isabet oranını arttırmak istiyorsanız Hone Claws basmanız yeterli. Son olarak Nature ve EVsler hakkında bazılarınızın kafası karışabilir. Eğer Ice Beam kullanıyorsanız Sassy Nature, kullanmıyorsanız Careful Nature kullanın. Sassy Nature kullananlar Hız'a vereceğiniz EVs' Atağa verin en azından Dragon Tail'in gücünü arttırırsınız.


Specially Based Mixed Attacker


~ Ice Beam
~ Earth Power / Draco Meteor
~ Hidden Power Fire / Draco Meteor
~ Outrage / Dragon Claw




Item: Life Orb/Leftovers
Nature: Mild/Hasty
EV: 4 Atk/252 SpA/252 Spe


Oldukça garip bir set. Aynı şekilde bana da geldiği gibi sizin de gözünüzde bu set değişik gelebilir. Ancak size açıklaması ile anlatayım. Daha önceden sizlere Kyurem-B'nin movepool'unun çok kötü olduğunu söylemiştim. Bu yüzden Kyurem-B'nin sadece fiziksel saldırılarla ile değil özel saldırılar ile de kullanmak zorundayız. Dodgy Ancak bu sette fiziksel saldırıdan çok özel saldırılara daha çok önem verilmiştir. Ice Beam sizin bu sefer ana saldırınız olmakta. İkinci saldırıda Earth Power veya Draco Meteor saldırılarından birisini kullanabilirsiniz. Kyurem-B genellikle Steel türleri ile sorun yaşadığı için Earth Power kullanılması tavsiye edilir ancak daha güçlü vuruş için Draco Meteor idealdir. Eğer Earth Power kullananlar üçüncü vuruşta tekrar Draco Meteor kullanabilirler. Eğer Draco Meteor kullananlar ise Hidden Power Fire'i seçebilirler. Earth Power Hidden Power Fire'dan daha güçlü evet ancak Kyurem-B Ferrothorn ve Scizor'u durduramadığından dolayı Hidden Power Fire'ı kullanmak zorunda olabilirler.


Son saldırı ise iki tane fiziksel bir saldırı. Daha fazla güç istiyorsanız Outrage veya Steel türlerine karşı risk atmak istemiyorsanız Dragon Claw kullanabilirsiniz.



Physically Based Mixed Attacker


~ Dragon Claw / Outrage
~ Fusion Bolt
~ Ice Beam
~ Hidden Power Fire / Roost / Earth Power





Item: Life Orb
Nature: Lonely/Hasty
EV: 252 Atk/4 SpA/252 Spe


Sonunda diyorum ve artık son sete gelmiş bulunmaktayız! Bu set önceki set ile çok benzerler ancak bu sette Special Attack'tan çok Fiziksel Saldırılara daha fazla önem verilmektedir. Artık yazmaktan yorulduğum için saldırılar hakkında pek fazla açıklama yapamayacağım. Outrage ve Dragon Claw saldırılardan birisini kullanabilirsiniz seçim sizin. Diğer saldırılarda aynı şekilde öyle. Saldırıların kullanımını bir önceki setlerde söylemiş bulunmaktayım.