Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yenilik Fikriniz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bu gayet iyi bir fikir.Hatta saldırıların birleşme animasyonları bile olabilir.Tıpkı DP'nin son bölümünde Pikachu ve Piplup'ın volt tackle ve hydro pump birleşimi gibi.
(30-09-2013, 08:08 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Pokemonlar için kıyafet türü şeyler satın alıp pokemonlara giydirilebilir. Biliyorum bu sisteme benzeyen bir şey zaten var ancak savaş sırasında da etkili olsun istiyorum :) Mesela Ash'in Krookodile'ı gibi gözlerine bir güneş gözlüğü takılabilir veya Butterfree'nin boynuna bir atkı :)

İtemler o görevi yerine getiriyor - dediklerin Blackglasses/WiseGlasses/Choice Specs ve Silk Scarf/Choice Scarf mesela. Sadece Pokemon'un sprite'ında gözükmüyor.
Savaşla ilgili yapabilecekleri çok önemli beş şey var;
1)Savaşa başlarken hangi Pokemon'u seçeceğine karar vermen: Bence çok büyük bir eksiklik bu. Neden bunca zamandır koymadılar anlayamıyorum. Hem bu şekilde Pokemon değiştirip hit de yemeyiz.
2)Savaşın ortasında Pokedex açmak: Bu bence çok hoş olabilir. Tabii oyun içindeki yapay zekalı trainerlarla savaşırken Pokemon'un hangi tür olduğunu öğrenmemize gerek yok 2 hit'e iniyorlar zaten. Ama Wi-Fi savaşlarında çok işe yarayabilir. Hem bu sayede hangi Pokemon'un hangi tür olduğunu öğrenmek için iki saat Bulbapedia açmama gerek kalmaz. :D
3)Savaş mekaniğini tamamen değiştirebilirler aslında. Turn-based yerine PokeGen'de olduğu gibi Pokemon'umuzu savaşta yönetebileceğimiz bir mekanik koysalar oynanış daha zevkli olur.
4)Eğer mekanik bu yönde değiştirilirse Protect, Detect tarzı hamleler kullanışsız olacaktır. Onun yerine hamle olarak değilde quick use defans koyabilirler. Mesela A'ya basınca soyut bir kalkan oluşsun Pokemon'un önünde.
5)Bazı hamleleri charge attack şeklinde hazırlayabilirler. Mesela X'e ne kadar basılı tutarsan damage o kadar yükselir ama hamleyi kaçırma ihtimalinde artar vb.
Dediklerini hayal ettimde cooooooook guzeller :) Hele su charge attack olayi.Misal flamethrower yaparken pokemon nefesini alana kadar hareket edemesin ve savunmasiz kalsin.Ayrica bence pokemonlara savas icerisinde duygular verilebilir.Biliyorum cook zor ama yapilirsa muthis olur.Misal Wi-fi savaslarinda goruyorum.Adam Oddish'e karsilik Kyurem atiyor.Boyle olunca Oddish korkmali ve saldiri gucu azalmali gibi.Veya cani yandikca pokemon daha da sinirlenmeli.Ofke modu gibi yani.Veya tam tersi yorulmali.Yorgunluk bari gibi.Misal oyunda Charizard'inizin sinirlendikce gucunun arttigini dusunun.Veya Milotic gibi zarif bir pokenin yoruldugunu.Bunlar olursa kesinlikle pokemon cag atlar.
Sayfalar: 1 2