Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 331 - Poetry Commotion!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Poetry Commotion!
Japonca Adı: The New Gym Leader, Flannery! The Hole-Filled Battle Field!
Türkçe Adı : Şiir Şamatası
[Resim: genizet.png]

Bu, kahramanlarımız için uzun bir yolculuk oldu ama sonunda Lavaridge Kasabası’na ulaşmayı başardılar. Lavaridge Kasabası kaplıcalarıyla ünlü olmasına karşın Ash sadece kendi salon karşılaşmasını düşünüyordu.

Dostlarımız salonun önüne gelirler fakat salon kapalıdır ve etrafta kimse yoktur. O anda sırtı alev almış bir kız koşarak dostlarımızın önüne gelir. Mudkip Su Tabancasıyla ateşi söndürür. Kız dostlarımıza teşekkür eder ve adının Flannery olduğunu, Slugmalarıyla eğitim yaparken sırtının yandığını, buranın liderinin de kendisi olduğunu söyler. Ash’te sana meydan okumaya geldim deyince Flannery bir maç yapacağı için çok sevinir ve Torkoal’unu dışarı çıkartır. Ash’te yeni gördüğü bu Pokémon hakkında bilgi almak için Pokédex’ine bakar.

Torkoal: Maden Pokémon’u. Torkoal kömürü vücudunda yakar ve enerjiye dönüştürür. Savunma olarak Torkoal burun deliklerinden ve sırtından duman yayarak düşmanlarının kafasını karıştırır.


Flannery hemen savaşmak ister ve Ash’e Pokémonu’nu seç der. Ash’te Pikachu’yu seçer. Tam savaşacaklarında Max bu şartlarda salon maçı olmaz der. Flannery gülerek nasıl unuttum salon maçının resmi bir sahada olması gerekiyordu der. Salona giden dostlarımız salonu çukurların doldurduğunu görürler. Flannery son rakibinin Kazmayı baya sevdiğini temizlemeyi de unutunca böyle bir görüntünün ortaya çıktığını söyler.

Flannery evinde dostlarımıza içecek ikram ederken Max sen gerçekten salon lideri misin diye sorar. Flannery üç gündür salon lideri olduğunu ve eski liderin de büyük babası İhtiyar Moore olduğunu söyler. Büyük babasının Pokémon Şiirine yöneldiği için salon liderliğini bıraktığını ve seyahate çıktığını söyler. Dostlarımız salonu temizlemek için tekrar salona dönerler. Bu arada İhtiyar Moore Lavaridge Kasabası’na bakarken üç yaşlının konuşmalarına tanıklık eder. Üç yaşlı Moore’un şiirlerini okumak için sabırsızlandıklarından bahsedince Moore geri dönemem der. Dostlarımız sahayı temizlerken Roket Takımı’da onları gözetlemektedirler. Torkoal’u gören Roket Takımı onu çalmaya karar verirler.


Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Tyrogue

Max salon maçı için hakem var mı diye sorunca Flannery olmadığını söyler. Bir süredir dostlarımızı izleyen bir adam salona gelir ve kendisini buraya Bay Moore’un gönderdiğini ve kendisinin hakem olduğunu söyler. Böylece bu sorun hallolur. Bir müddet sonra Roket Takımı amele kılığında sahaya gelir ve kendilerinin profesyonel bir salon bakıcısı olduklarını söylerler. Bir süre çalışıyormuş gibi yapan Roket Takımı Torkoal’u el arabasına koyup götürmeye çalışırlar fakat hakem bunu görür ve dostlarımıza haber verir. Roket Takımı yakalandıkları için sahte kıyafetlerini atarlar. Seviper’ın Sis saldırısı sayesinde Roket Takımı salondan çıkar ve balonlarına binip ortamdan uzaklaşmaya başlarlar. Dostlarımız balonu takip etmeye başlarlar. Hakem Wingull’u seçince Flannery şaşırır çünkü büyük babasının da Wingull’u vardır. Wingull balonda bir delik açar. Böylece balon aşağı düşer. Dostlarımız balonun düştüğü yere gider. Hakem bu seferde Typhlosion’ı seçer. Bunu üzerine Flannery daha çok şaşırır. Typhlosion, Çarpma Saldırısıyla Seviper’ı uçurur fakat o anda Cacnea İğne Füzelerini kullanır. Flannery’de Slugmasını seçer ve Koz saldırısını kullan der. Bu saldırı sayesinde İğne Füzeler engellenir. Alev Tekeriyle’de Typhlosion, Cacnea’ya iyi bir darbe indirir. Roket Takımı ile dostlarımız savaşırken May ve Max’de arkadan dolanarak Torkoal’u kurtarırlar. Slugma’nın Aev Püskürtücüsü hem Seviper’ı hemde Cacnea’yı uçurur. Bunun üzerine Slugma evrim geçirir ve Magcargo olur. Hakem bu heyecanlı ana dayanamaz ve tebrikler Flannery diyerek onu tebrik eder. Flannery’de saol büyük baba der ve sonra bir an şaşırır. Gerçekte ortaya çıkınca hakem kendisinin Flannery’nin büyük babası İhtiyar Moore olduğunu söyler. Pikachu’da afallayan Roket Takımı Yıldırım Okuyla göğün derinliklerine uçurur.

Salon eskisi gibi tertemiz olunca Ash savaş yapmak ister fakat güneş batmak üzeredir. Moore maçı yarın yapın şimdi kum banyosu zamanı der. Dostlarımızda kumun altına yatar fakat Ash’in tek düşündüğü yarınki maçtır.

Kahramanlarımız savaş alanının eski haline gelmesi için yardım ettiler. Ash, dördüncü Hoenn rozetine nihayet ulaşabilir.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Flannery
Bay Moore








[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif]


Brock: [Resim: rsiconani258.gif]


May: [Resim: rsiconani255.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Flannery: [Resim: rsiconani218.gif][Resim: rsiconani219.gif][Resim: rsiconani324.gif]


Bay Moore: [Resim: rsiconani157.gif][Resim: rsiconani278.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani084.gif][Resim: rsiconani186.gif][Resim: rsiconani286.gif]







[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları, Flannery ile tanışırlar.

- Flannery'nin Slugma'sı Magcargo'ya dönüşür.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige