Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sawsbuck
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 616.png]
Sawsbuck
Normal / Grass

Ability;
Chlorophyll, güneşli havada hızınız iki katına çıkar.
Sap Sipper, grass türü saldırılarınız yarı yarıya güçlenir.
Serene Grace, saldırılarınızın ikincil etkileri iki kat güçlenir.


Statlar:

80 / 100 / 70 / 60 / 70 / 95

Sawsbuck, diğer fiziksel grass türü pokemonlardan farklı özelliklere sahiptir. Mesela Sap Sipper ability'sine sahiptir ve ikinci tür olarak Normal bir pokemondur. Kullanışlı yükselticileri, ve harika stab vuruşlarına sahiptir. Horn Leech, Double-Edge,Nature Power, Swords Dance, Substitute ve Baton Pass ve bunlar gibi sağlam bir movepool'u vardır. Bütün bunlar karşı takımı yerle bir etmeniz için işinize yarayacaktır. Hızınında yeterince fazla olması onun için iyi, bunun faydalarını oyunda sıklıkla kullanılan Jynx, Primeape ve Haunter gibi pokemonlarla karşılaştığınızda anlayacaksınız.
Düz kullanım haricinde Chlorophyll ile Sun team'lerde de iyi yer tutabilir. Sawsbuck'ın yerine Venusaur gibi bir pokemonda seçebilirsiniz. Ancak Sawsbuck Normal / Grass olarak tek seçeneğinizdir. Diğer birçok Chlorophyll kullanıcısından farklı olarak movepool'unda Fight, Normal gibi farklı türlerde saldırılara sahiptir. Ve Sawsbuck en hızlı Chlorophyll pokemonudur. Ofansif olarak iyi olmasının yanında defansif olarak birçok eksiği vardır. Örneğin Fighting saldırılarından sıkıntı çekersiniz. Brelom, Scizor, Mamoswine gibi güçlü priority pokemonlarına karşı koyamazsınız. Swords Dance basmak için en doğru zamanı beklemelisiniz çünkü defansif zaafları yüzünden ilk el oyundan düşebilirsiniz. Rakibiniz havayı değiştirirse muhtemelen oyundan düşersiniz. Bu yüzden birkaç kurtarıcı bulundurun.


Chlorophyll Sweeper
~ Horn Leech
~ Double Edge / Return
~ Jump Kick
~ Swords Dance / Megahorn
Ability: Chlorophyll
item: Life Orb
nature: Adamant
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Burada önemli bir karar vermeniz gerekiyor. Risk almayıp direk OHKO yapmaya mı çalışacaksınız yoksa önce Swords Dance'mı basacaksınız. Eğer rakibinize pokemon değiştirtebilirseniz yada defansif bir pokemona karşı çıkarsanız Swords Dance basabilirsiniz. Sweeper bir pokemon size muhtemelen OHKO yapacaktır. Eğer Swords Dance kullanmak istemiyorsanız tam performansın yarısı ile devam edip SD'nin yerine Megahorn koyabilirsiniz. Saldırıları açıklayacak olursak, Grass, Normal, Fight ve Bug türü seçenekleriniz var. Horn Leech kullanmanızı tavsiye ederim. Vurduğunuz damagenin yarısı sizin HP'nize eklenecektir. Buda Life Orb'un verdiği hasarı telafi edip daha fazla oyunda kalmanızı sağlar. Ancak isteğe bağlı olarak buraya daha güçlü bir Grass saldırısı koyabilirsiniz. İkinci seçenekte Double-Edge güçlü bir stab saldırısı olmasının yanı sıra vurduğunuzun 1/3'ü kadar size hasar verir. Bu yüzden isteğe bağlı olarak Return kullanabilirsiniz. Ancak bu seçenekte Happiness'ı arttırmayı unutmayın. Bir diğer ve son saldırı seçeneğinizdede Jump Kick kullanabilirsiniz. Jump kick Fight saldırısıdır ve ideal bir gücü vardır, ancak ıskalarsanız HP'nizin yarısını kaybedersiniz.
NOT: Bir saldırınızdan fedakarlık yapıp Nature Power kullanabilirsiniz.

Diğer...
Sawsbuck hızlıdır, Choice Band olarak kullanılabilir. Yada düz kullanılıp Life Orb ile damage arttırılabilir. Work Up, Swords Dance ve Agility ile Baton Passer olarak kullanılabilir. Baton Pass olarak kullanılacaksa Substitute ekleyebilirsiniz. Occa Berry kullanırsanız Natural Gift ile Scizor, Ferrothorn ve Forretress gibi pokemonlara OHKO atabilirsiniz. Sap Sipper ve Agility ile'de birkaç diziliş yapabilirsiniz.

Karşılanması:
Güneşli havada dahi Skarmory tarafından durdurulabilir. Skarmory Roost ile HP'sini arttırırken siz recoil'li saldırılarınızla uğraşırsınız. Sonrasında Brave Bird ile x2 hasar alarak KO olabilirsiniz. Forretress ve Ferrothorn tarafındanda durdurulabilirsiniz. Sawsbuck'ın bu pokemonlara OHKO yapması çok zordur. Gengar, Horn Leech ve Megahorn gibi saldırılarınızdan zarar görmeyeceği için karşılayabilir. Scizor Bullet Punch ile OHKO yapabilir. Zehirlenir yada yakılırsanız recoil+life orb'un hasarı ile yavaş yavaş ölebilirsiniz. Yandığınızda fiziksel saldırılarınız yani bütün saldırınız yarı yarıya daha az vurur. Breloom tarafından Mach Punch yerseniz OHKO olursunuz. Mamoswine'dan Ice Shard yerseniz OHKO olursunuz. Choice Scarf Politoed yada Tyranitar tarafından Ice Beam yada Superpower yerseniz ayakta kalamazsınız.