Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Durant
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 632.png]

Türü:
Bug/Steel



Ability'leri:



Swarm: Bu pokemonun canı azaldığı zaman Böcek türü vuruşların gücü %50 artar.
Hustle: Fiziksel Vuruşların gücü %50 artar, ancak accuary %20 azalır.
Truant: Bu pokemon bir tur saldırır, bir tur hiç bir şey yapmaz.


Base statları: 58/109/112/48/48/109



Böcek deyip geçmeyin, Bu pokemon RU'da sandığınızdan bile tehlikeli bir sweeper. RU için iyi sayılacak 109 Hız Statına sahip. Üstelik Hustle Yeteneği sayesinde Durant'ın Attack Statı herhangi bir arttırıcı kullanmadan çok büyük bir sayıya ulaşabiliyor. Ancak bu pokemonun sinir bozucu bir tarafı var. Hustle'ın getirdiği dezavantaj sayesinde saldırıların ıskalaması oldukça yüksek. Ama neyse ki buna bir çözüm bulundu. Hone Claws sayesinde Accuary'sini yükseltebiliyor ve aynı zamanda Attack statına da bir katkıda bulunuyor. Bunların dışında HP ve Special Defense statları çok düşük ve Fire türünden 4 kat hasar almasından dolayı bu problem Durant'ın oldukça sinirini bozuyor. Bu yüzden takımınızda Flash Fire'lı bir pokemondan destek almanız mantıklı olacaktır.


Hone Claws



~ Hone Claws
~ X-Scissor
~ Iron Head
~ Superpower / Rock Slide



Item: Life Orb
Ability: Hustle
Nature: Jolly
EV: 4 HP/ 252 Atk/ 252 Spe



Bu setimiz şuan için Durant'ın en çok kullanılan seti. Fırsat bulduğunuz anda Hone Claws ile başlamanız önerilir. Çünkü Hone Claws hem sizin Attack Stat'ınızı yükseltecek hem de Hustle'ın düşürdüğü Accuary statını yükseltecektir. Eğer Hone Claws kullanmayacaksınız Durant'ı riske atabilirsiniz söyleyim. Merak edenler içinde söylüyorum bir Hone Claws basışından sonra 700 Attack Statına ulaşıyor! Bu oldukça yüksek bir rakam ve çoğu SD kullanıcıları tek basışta bu Attack Statına ulaşamıyor. Her neyse setin saldırılarına geçiyorum. X-Scissor sizin ilk STAB saldırınız oluyor. Karşı pokemon Psychic, Dark ve Grass türlerine sahipse hemen basıyorsunuz ve rakip OHKO oluyor. Diğer saldırı ise Iron Head. Genellikle Böceğe karşı dayanıklı olan veya Buz, Kaya türünden bir pokemona vuruyorsunuz. Ancak tabii ki bu saldırıları karşılayabilecek olan pokemonlar var. Örnek vermek gerekirse Aggron, Moltres ve Typloshion. Onlar için Superpower ve Rock Slide iyi bir seçim olacaktır.


Rock Slide Stone Edge'den kat kat daha iyi olacaktır çünkü Stone Edge zaten sürekli kaçırabilen bir saldırı o yüzden kendinizi Moltres ve Typloshion'a karşı riske atmayın derim.




All-Out-Attacker



~ Iron Head
~ X-Scissor
~ Rock Slide
~ Superpower



Item: Choice Band/Life Orb
Ability: Hustle
Nature: Jolly
EV: 4 HP/ 252 Atk/ 252 Spe



Bu set önceki sete göre daha riskli. Çünkü burada Hone Claws falan kullanmıyorsunuz, o yüzden saldırılarınızın ıskalaması oldukça normal bir şey. Benden söylemesi bu seti denemeden önce ilk seti bir deneyin. Eğer pek iyi bulmuyorsanız ve şanslıysanız bu seti deneyebilirsiniz. Saldırıları açıklamama gerek yok herhalde. Bu sette hem Rock Slide ve Hem Superpower bir arada bulunuyor. Bu sayede Durant hem Moltres'i hem Aggron'a karşı sürpriz bir saldırı yapabiliyor.


Tehditler:



[Resim: 211.gif]


Intimidate yeteneği sayesinde Durant'ın Attack statını düşürebilir. Aynı zamanda diğer saldırılara karşı dayanıklı olacaktır. Thunder Wave ile Durant'ı oyundan eleyebilecektir.

[Resim: 310.gif] [Resim: 157.gif]


Bu pokemonlarda büyük ihtimal Choice Scarf olacağından dolayı ateş saldırıları ile Durant'a OHKO yapacaktır.

[Resim: 128.gif] [Resim: 277.gif]


Durant'tan daha hızlılar. Ayrıca bu pokemonlar saldırdıkları zaman Durant'a karşı çok büyük hasarlar verecektir.

[Resim: 082.gif]


Magnet Pull yeteneği sayesinde Durant'ın kaçmasını önleyecektir. Aynı zamanda Eviolite Itemi bulunduracağından dolayı Durant'ın saldırılarına dayanabilir. Veya Choice Scarf Magneton Durant için oldukça kötü bir karşılaşma olacaktır.
Durant'ın bu kadar güçlü olacağını bilmezdim. Ama takımımda Leavany var zaten Ateşe 4 kat zayıf. Benim takım ikinci bir ateşe 4 katı kaldırmaz herhalde Ama anlatım çok güzel olmuş. +rep