Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yapılabilecek Bazı Trollükler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Birde şu Taktik Yanmega Speed Bost : Sub/ Protect / ve iki saldırı *
(06-09-2013, 06:01 PM)sametahayata Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Birde şu Taktik Yanmega Speed Bost : Sub/ Protect / ve iki saldırı *
Fikir güzel, ama Yanmega yapmasını beklediğin şeyi yapamayacak. Düşündüğün şeyi (stalling) çok daha iyi yapabilecek 2 Pokemon var: Kyurem ve Aerodactyl. İkisinin de ability'si Pressure, o yüzden düşük PP'li saldırıları Yanmega'nın aksine durdurabilirler. Aynı zamanda Stealth Rock'a %50 değil %25 zayıflar.
Samet'in dedigini uu da cok denedim sansın varsa iyi olabiliyor
air slash
sub
protect
bug buzz veya baska bir saldırı

ancak sweep icin sharpedo baton pass icin ninjask gibi daha iyi alternatifleri var

Not: aslında oradaki amac stalling degil flinch ile arka arkaya vurmak biraz salat yani. Sub arkasında isen en fazla iki sansın oluyor eger flinch edemezsen kesin ko oluyorsun :D
Buarada Arondan başka 1lvl trolcular da var.Magnemite buna bir örnek:

Recycle/Protect/Magic Coat/Toxic setini kullanıyoruz.Item olarak Oran Berry veriyoruz.Magnemite 1 Level olduğu için canının tamamını dolduruyor.Magnemite saldırılardan Sturdy yeteneği sayesine 1HP ile kurtuluyor.Sonra da Oran Berry devreye giriyor ve canının tamamnını dolduruyor.Sonrasında Oran berryi Recycle ile tekrar tekrar kullanabiliyoruz.Taunt,Burn'den korunmak için için Magic Coat kullanıyoruz.Toxic ekstradan bir saldırı denebilir.Çünkü bu setin etkili olabilmesi için rakibin sahasında Toxic Spikes dahil entry hazardslar ve sandstorm olmalı.

Başka bir trolcü de 1 Level Smeargle:

Smeargle'ın setini Trick Room,Spore,Endeavor,Dragon Rage olarak ayarlıyoruz.Itemini de Focus Sash yapıyoruz.Smeargle ilk olarak Trick Room yapıyor ve bütün pokemonlardan hızlı oluyor.Sonra da rakip pokemona Spore yapıp uyutuyoruz.Spore yaptıktan sonra Endeavor kullanıyoruz.Smeargle'ımızın hpsi 1 lvl olduğundan dolayı az.Bu yüzden rakip pokemonu çok çok az hpyle bırakıyor.Rakibin geri kalan hpsini de Dragon Rage ile bitiriyoruz.Eğer rakibinizde önceliği yüksek bir saldırı varsa (Bullet Punch,Mach Punch gibi) Trick Room yapmadan önce Spore'la onu uyutun,sonra Trick Room basın.İyi oynamayla büyük ihtimal rakibin bir pokemonunu saf dışı edeceksiniz.Başka bir tanesini de çok az hple bırakacaksınız.

Son olarak da Endeavor normal türünde bir saldırı olduğu için bu taktik hayalet türü pokemonlara işlemeyecektir.Ayrıca Focus Sash'ı kırdığı için SandStorm,Hail,Entry hazardlar ve birden çok vuran saldırılara karşı Smeargle bir işe yaramayacaktır.
Troll Kralı olan Shuckle'ımızın unutulduğu bir set daha :D


[Resim: 213.png]


Shuckle

Trait: Contrary
Item:Chesto Berry/Leftovers/Rocky Helmet
EVs: 252 HP / 4 Def / 252 SDef

Careful Nature (+SDef, -SAtk)

- Shell Smash
- Power Split/Encore
- Rest
- Toxic


Kullanılışı: Rakibi deli edebilecek bir set daha. Contrary Ability'miz sayesinde her Shell Smash basışımız da Defense ve Special Defense statlarımız 1 kademe artıyor ve diğer Attack, Special Attack, Speed statlarımız ise 2 kademe düşmekte. Ama bu bizim için hiç önemli değil tabii ki de. Eğer canınız azaldığı zaman Rest kullanıyorsunuz. Ve bu da rakibi oldukça sinir edecektir.

Power Split rakibin Attack ve Special Attack statlarını düşürmeye yarıyor. Eğer rakibin en son kullandığı saldırıda kilitli kalmasını istiyorsanız Encore kullanabilirsiniz. Rakibiniz eğer Steel türünden ve Magic Bounce yeteneğine sahip değilse Toxic ile yavaş yavaş ölümünüzü izliyoruz.


Ekstra Trollük İçin: Shuckle'ı Sandstorm takımlarınızda kullanmanız önerilir. +6 Shell Smash'tan sonra 3500'den fazla Special Defense statına ulaşıyor. Şakam makam yok ciddiyim!
Ben Darkrai ile DarkVoid/Nightmare/DreamEater yapıyorum. Çok zevkli oluyor. :D
(06-09-2013, 10:48 PM)demirege Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Ben Darkrai ile DarkVoid/Nightmare/DreamEater yapıyorum. Çok zevkli oluyor. :D
O dediğin şey 4.nesilde daha çok işe yarar bence :D Darkrai Uber olduğu için onu yazmadım zaten. Neden 4.Nesilde daha çok işe yaradığını soruyorsan rakibe Spider Web ve Mean Look yaptıktan sonra Baton Pass yaparsan rakip yine kaçamıyor. Ancak 5.Nesilde bu değişti artık Trap+Pass taktiği işlemiyor hiç bir pokemona. Darkrai DarkVoid+Dream Eater yaptıktan sonra rakip büyük ihtimal pokemon değiştirecektir.
Sayfalar: 1 2