Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 324 - ZigZag Zangoose!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:ZigZag Zangoose!
Japonca Adı:Zangoose & Seviper! Rival Confrontation!
Türkçe Adı : ZikZak Çizen Pokémon!

[Resim: genizet.png]

Fallarbor Kasabası'na ve May'in sıradaki Pokémon Yarışması'na doğru ilerlerken Ash ve arkadaşları genç Nicholai diye bildikleri eski bir arkadaşlarıyla karşılaştılar.

Dostlarımız Nicholai ile karşılaştıktan sonra Nicholai dostlarımıza Petalburg Spor Salonu liderine, yani Max ile May'in babasına meydan okuyup kaybettiğini söyler. Ama Nicholai aldığı mağlubiyetten sonra pes etmeyip ormanda çalışmalara başlamıştır. Çalışma yaparken de dostlarımızla karşılaşmıştır. Nicholai yaptıklarını anlattıktan sonra Ash savaş için Nicholai'ye meydan okur. Dostlarımız savaşın ikiye iki olacağını kararlaştırırlar. Böylece savaş başlar. Nicholai seçimini Marshtomp'dan yana kullanır. May, Nicholai'nin Mudkip'ini, Marshtomp'a evrimleştiğini düşünerek Pokédex'ine bakar.

Marshtomp: Çamur Balığı Pokémon'u. Marshtomp, Mudkip'in evrimleşmiş formudur. Vücudu karada yaşamasını sağlayan bir zarla kaplıdır. Vücudunun alt kısmı iyi gelişmiştir.Bu sebeple iki ayağının üzerinde yürüyebilir.

Ash, Su ve Toprak tipi olan Marshtomp'a karşı üstün olan Çimen tipi Treecko'yu seçerek savaşa başlar. Marshtomp, Su Tabancası'yla savaşa başlar. Treecko saldırıyı atlatıp Hızlı Saldırı ile harekete geçer. Marshtomp, Su Tabancası kullanarak Treecko'nun yaklaşmasını engeller. Marshtomp, Treecko'yu engelledikten sonra Çamur Atışı'yla saldırıya geçer. Çamur Atışı direkt Treecko'yu vurur. Çamur Atışı'yla vurulan Treecko, aldığı hasardan sonra sersemleyip yere savrulur. Marshtomp, Treecko'nun sersemlemesini fırsat bilip Demir Kuyruk kullanarak saldırıya geçer. Treecko kendini toparlayıp Mermi Tohumu kullanır. Mermi Tohumu'nun etkisiyle Marshtomp savrulur. Treecko, Mermi Tohumu'nun hemen arkasından Vurma Saldırısı'ylaMarshtomp'u bayıltır. Nicholai ikinci Pokémon'u olarak Zangoose'yi seçer. Ash de savaşa Treecko'yla devam eder. Ancak Zangoose aniden otların arasına doğru ilerler. Dostlarımız neler olduğunu anlayamadan otların arasından Roket Takımı çıkar.

Roket Takımı hemen sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı sloganını söylerken Zangoose ve Seviper savaşa başlarlar. Dostlarımız Seviper ile Zangoose'un neden savaştığını anlamaya çalışırlar. Brock, Seviper ile Zangoose'nin birbirlerinin doğal düşmanları olduklarını ve karşılaştıkları an dürtülerinden dolayı savaşa başladıklarını söyler. Roket Takımı buna aldırış etmeyip Seviper'a, Pikachu'yu yakalaması için emir verir. Sinirlenen Seviper, Roket Takımı'nı havaya uçurur. Seviper ile Zangoose arasındaki savaş kısa bir süre arka arkaya saldırılar ile devam eder. Ancak ilerleyen dakikalarda işler ciddileşir. Seviper, Zangoose'nin tüm vücudunu sarar. Zangoose kurtulmaya çalışırken Seviper ile birlikte nehre sürüklenirler. Nehrin içinde dezavantajlı duruma düşen Zangoose, Seviper'ın sonu gelmek bilmeyen saldırılarına maruz kalır. Ash daha fazla dayanamayıp müdahale etmesi için Corphish'i gönderir. Corphish, Baloncuk Işını'yla Seviper'ı uzaklaştırıp aldığı hasarlardan dolayı bayılmış olan Zangoose'u nehrin içinden çıkarır. Dostlarımız hep birlikte kampa dönerler.
Brock kampta Zangoose'u tedavi etmeye başlar. Tedavi süresince Zangoose istirahat eder. Dostlarımız kampta otururken Seviper ile Zangoose'un kavgalarıyla ilgili detaylı bilgi öğrenmek için Pokédex'e bakarlar.


Seviper: Dişli Yılan Pokémon'u. Seviper, Zangoose'la kuşaklar boyu süren bir düşmanlığı paylaşır. Kılıca benzer kuyruğuyla düşmanlarını çizebilir veya zehrini batırabilir.

Dostlarımız Zangoose'un iyileşmesini beklerken Nicholai boş durmayıp Seviper'ın savaş tekniklerini öğrenmeye karar verir. Ash de bu konuda Nicholai'ye yardım eder. Nicholai, Seviper'ın tekniklerini anlamaya çalışırken dostlarımız Seviper'ın sesini duyarlar. Zangoose yaralı olmasına rağmen sesin geldiği yöne doğru ilerler. Dostlarımız da Zangoose'nin peşinden giderler. Dostlarımız Zangoose'u takip ederek Seviper'ı bulurlar. Ancak Seviper'ın yanında bu sefer Roket Takımı da vardı. Zangoose ile Seviper'ın arasındaki amansız savaş kaldıkları yerden devam eder.

Dostlarımız savaşa odaklanmışken Roket Takımı bunu fırsat bilip robot bir el kullanarak Pikachu'yu çalar. Jessie ve Nicholai savaşa devam ederken Meowth, James ile birlikte Pikachu'yu alıp kaçar. Dostlarımız savaşı bırakıp Pikachu'yu geri almak için James ve Meowth'u takip ederler. Dostlarımız James ile Meowth'u takip ederken James, Cacnea'yı çağırır. Cacnea, İğne Füzesi'yle dostlarımıza saldırır. Dostlarımız Cacnea'nın saldırısından kurtulduktan sonra Ash koşarak Pikachu'nun kafesine doğru ilerler. Ancak Cacnea, Kum Fırtınası kullanarak Ash'i engeller. Dostlarımız Pikachu'yu geri almaya çalışırken Nicholai'nin savaşı da devam etmektedir.

Seviper ardı arkası kesilmeyen saldırılar yaparken Zangoose tüm saldırıları atlatmaktan başka bir şey yapamıyordur. Nicholai bir çözüm ararken aniden savaşın ortasına Pikachu'nun içinde bulunduğu kafes düşer. Kafesle birlikte dostlarımız ve Roket Takımı da savaş alanına geri gelir. Roket Takımı ve dostlarımız kafes için kavga ederken Wobbuffet bunu fırsat bilip kafesi alıp kaçar. Dostlarımız ve Roket Takımı hemen Wobbuffet'in peşine düşerler. Kısa bir kovalamacadan sonra dostlarımız Pikachu'yu geri alırlar. Jessie ve Nicholai de savaşa devam ederler. Nicholai, Wobbuffet'in kaçışını izlerken saldırıya geçmek için aradığı çözümü bulur. Nicholai, Zangoose'a Wobbuffet gibi hareket ederek savaşmasını söylerken Seviper saldırıya geçer. Zangoose zigzaglar çizerek koşarken Seviper aynı anda Isırık Saldırısı'nı ve Zehirli Kuyruğu'nu kullanarak saldırıya geçer. Zangoose, zigzag çizmeyi bırakıp zıplayarak saldırıyı atlatıp Ezici Pençe'yle Seviper'ı yere savurur. Savrulan Seviper savaşamayacak duruma gelir. Roket Takımı buna aldırış etmeyip tekrar Pikachu'yu çalmak için harekete geçer. Cacnea İğme Füzesi'yle saldırır. Saldırı sonrasında Pikachu, Gök Gürültüsü'yle Roket Takımı'nı havaya uçurur. Roket Takımı havaya uçtuktan sonra dostlarımız Nicholai'yle yollarını ayırarak yolculuklarına devam ederler.


Ezeli bir rakibe karşı zorlu bir savaştan sonra Ash, Nicholai ve grubun geri kalanı bir kez daha Pokémon eğitiminin önemini anladılar. Ve böylece yolculukları bu savaştan sonra devam edecek.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Nicholai





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani341.gif]


May: [Resim: rsiconani300.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Nicholai: [Resim: rsiconani259.gif][Resim: rsiconani263.gif][Resim: rsiconani335.gif]



[Resim: olaylar.png]
- Ash ve arkadaşları Nicholai'yle karşılaşırlar.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga