Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Double Battle'lar Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: zapdos_hitmontop.png]

Genel Bakış:


Öncelikle Pokemon Online ve Pokemon Showdown'da çoğu kişi Single Battle yapmakta. Ancak bazen Double Battle yapmak isteyenlerde oluyor. O yüzden bu konunun yararlı olabileceğini düşündüm.


1-Kullanacağınız Pokemonların uyumlu olup olmadığını belirleyin.




Sahaya çıkardığınız iki pokemonda sizin için çok önemli olacak. Size şöyle anlatıyım. Sahaya Golem ve Raichu çıkardınız. Golem ile Rakip Pokemona Earthquake vuruyorsunuz Rakibin iki pokemonu da hasar almakta. Ama aynı zamanda sizin pokemonunuz olan Raichu'da hasar alıyor. Ve Raichu bu saldırıyı dayanamayıp ölüyor. Bu saldırıyı kullanmak size avantaj sağlamak yerine Dezavantaj sağlıyor. Aynı şekilde Surf'te sizin pokemonlarınıza hasar verebilecek bir saldırı. O yüzden Earthquake ve Surf kullanırken yanınızda ki pokemonların bu saldırılardan hasar almamaları veya bu saldırıdan avantaj sağlamaları gerekir.


Mesela Earthquake kullanan pokemonunuzu sahaya çıkarttınız. İkinci pokemonunuz ise Flying türü veya Levitate yeteneğine sahip olan bir pokemon olsun. Bu sayede Earthquake'in hasarını önleyebilsin. Veya bu özelliklere sahip olmayan bir pokemon kullanacaksınız Protect öğretebilirsiniz. İlk tur Protect basıp ikinci tur pokemonunuza başka bir saldırı kullandırabilirsiniz. Yada Surf kullanacaksınız ikinci pokemonunuz Water Absorb, Dry Skin yeteneklerine sahip olan bir pokemon olsun. Bu sayede hem rakibe hasar vereceksiniz hem de bu saldırıdan siz de canınızı doldurabileceksiniz. Eğer bu yetenekleri kullanmayacaksınız eğer Protect kullanın.


2-Takımınıza Destek Sağlayın.


Biliyorsunuz ki Single Battle'larda işe yaramayan ancak İkili ve Üçlü maçlarda işe yarayan bazı hamleler var. (Örnek Vermek gerekirse: Wide Guard, Quick Guard, Helping Hand, Heal Pulse, Follow Me) gibi. Bu saldırılar Double Battle'da oldukça iş görmektedir. Ancak bu saldırıların ne işe yaradığını bilmeyenler olabilir. Bu saldırıların ne işe yaradığını sizlere altta göstereceğim:


*Wide Guard: Bu saldırıyı kullandığınız zaman takımınızdaki diğer pokemon rakibin saldırılarından korunur.
*Quick Guard: Bu saldırıyı kullandığınız zaman takımınız Priotiry Saldırılarından korunur.
*Follow Me, Rage Powder: Kullanıcı bu saldırıyı kullandığı zaman karşı takımın bütün hamlelerini kullanabilir.
*Helping Hand: Bu saldırıyı kullandığınız zaman sahadaki diğer pokemonunuzun Attack Statları artar.
*Heal Pulse: Bu saldırıyı kullanan kişi hedef pokemonun canını %50 doldurur.


Genellikle Wide Guard Earthquake ve Surf'un hasarını engellemek amacıyla kullanılır. Follow Me, Rage Powder saldırıları oldukça etkili saldırılardır. Örneğin rakip saldırının kullandığı stat arttırıcı saldırıyı kendisi kullanabilir veya rakibe ağır hasar veren saldırıyı yine kendisi kullanabilmektedir.


Bunların dışında Helping Hand ve Heal Pulse çok fazla kullanılan saldırılar değildir. Helping Hand genellikle takımınızdaki ofansif pokemonlara karşı destek sağlar. Heal Pulse ise sadece takımınızdaki diğer pokemonun canını doldurmaktadır.


Bu anlattığım saldırıların dışında genellikle Single Battle'larda pek etkili olmayan ancak Double Battle'larda oldukça kullanılan saldırılar vardır. Bunları az sonra anlatacağım.





3-İşe yarar Bazı Abilityler:


Inner Focus: Single Battle'larda çok etkili değildir. Sadece Focus Sash ve Sturdy taktiğini iptal etmeyi önlemek için kullanılır. Ancak Inner Focus yeteneği Double Battle'larda önemli bir rol oynayabilir. Fake Out Double Battle'larda oldukça kullanılan bir saldırıdır. Inner Focus sayesinde Fake Out'un %100 flinch şansını önleyebilirsiniz.


Intimidate: Intimidate Double Battle'larda yine çok etkili bir yetenektir. Biliyorsunuz ki Intimidate karşı pokemonun Attack Statını 1 kademe düşürmekte. Aynı zamanda İkili maçlarda ise sadece bir pokemonun Attack Statını değil diğer iki pokemonun Attack Statını düşürmekte. Ve bu oldukça etkili bir taktiktir.




Telepathy: Söylemeyi unuttuğum bir şey daha vardı. Aynı zamanda Surf ve Earthquake'nin hasarını Telepathy yeteneğini kullanarak önleyebilirsiniz. Bu sayede Protect kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Gayet güzel bir ability.



Lightiningrod ve Storm Drain: Lightiningrod ve Storm Drain oldukça etkili bir Abilityler. Ve benim İkili Maçlarda Gyarados ile kullandığım etkili bir taktiktir. Biliyorsunuz ki Gyarados elektrikten 4 kat hasar alan bir pokemon. Ancak Sahadaki diğer pokemonunuz Lightiningrod yeteneğine sahipse eğer Gyarados elektrik saldırılardan etkilenmiyor ve Lightiningrod yeteneğine sahip olan bir pokemonun Sp.Atk'ı +1 yükselmekte. Aynı şekilde Storm Drain'de öyle.



4-Takımınızı Kurun


Anlattığım şeyler bu kadardı. Artık takımınızı kurmanızın zamanı geldi. Şimdi bazı etkili taktikleri kullanan pokemonlara geldi sıra onlara aşağıda göstereceğim.




[Resim: 493.png][Resim: 546.png]


Trick Room


Trick Room kısacası TR. TR takımı kullananlar belki bilir. Trick Room süresi sizin için oldukça önemli ve Trick Room bittikten sonra tekrar Trick Room'a basmak için o saldırıyı kullanabilen bir pokemon seçmeniz lazım. Zaten Trick Room'un priotiry'si -7. Whirlwind, Roar ve Taunt kullanabilen bir pokemon bu taktiği kolayca durdurabilmekte. Trick Room Double Battle'larda daha çok işe yaramakta. Neden mi? Çünkü Trick Room bastığın zaman saldırı yapamıyorsun ve o sırada rakibin sana hasar verme ve Stat Arttırıcı kullanma olasılığı oldukça yüksek. Aynı zamanda Trick Room'un süresi bitince onu kullanabilen bir pokemonu değiştirmek için oldukça uğraş. Ancak Double Battle'larda artık buna gerek kalmadı. Çünkü birinci pokemonunuz Trick Room basarken ikinci pokemonunuz ise saldırı yapıyor. Trick Room sayesinde takımınızda yavaş olan pokemonlarınız ilk hamleyi yapmayı sağlıyorlar.







[Resim: 671.png][Resim: 575.png]


Tailwind



Takımınızdaki pokemonların geçici bir süreliğine hızını arttırmak için Tailwind kullanılabilir. Bu saldırıları kullanabilmek içinse en iyi Pokemonlar Tornadus ve Whimsicott olacaktır. Çünkü Prankster yeteneği sayesinde ilk hamleyi onlar yapacaktır. Aynı zamanda bunu bilen rakip Taunt ile bu hamleyi önleyecektir. Tailwind'in süresi Trick Room kadar kısadır. Ama yinede bazı maçları lehine döndürebilir.



[Resim: 465.png][Resim: 186.png]


Hava Durumu


Abamosnow ve Politoed gibi Hava olayını başlatan pokemonlar Double Battle'larda kullanılabilirler. Örnek vermek gerekirse Politoed'in Rain'i sayesinde Vaporeon, Toxicroak ve Ferrothorn gibi bir pokemonlar bu havadan yararlanırlar. Aynı zamanda Abomsnow'un Hail'i sayesinde Blizzard'ın Accuary'si %100 olabilmekte ve bu saldırı rakibin iki pokemonuna hasar verebilir.
Eline sağlık.Birkaç açıklama yapayım.Wide Guard aslında rakip birden fazla pokemonu hedef alan Surf ,Earthquake gibi saldırı kullanırsa işliyor sadece.Tek pokemonu hedef alan saldırıları durdurmuyor.Follow Me ise kullanan pokemonu saldırının merkezi yapıyor.Yani rakibin kullandığı saldırıları kendisine çekiyor Lightningrod gibi.Trick Room basacak pokemonları kurtarmak veya savunması düşük bir sweeperımızın zarar almadan saldırması için güzel bir hamle.