Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Thundurus-T
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: thundurus_sacred_beast_forme_by_xous54-d4zn05j.png]

Türü: Elektrik / Uçan

Base statları: 79/105/70/145/80/101

Ability'leri:
Volt Absorb: Bu Pokemon'a bir elektrik saldırısı kullanıldığında, canı gideceğine %25 artar.
Defiant: Bu Pokemon'un herhangi bir statı düşürüldüğünde atağı +2 artar.

Thundurus-T, Therian üçlüsünün SpAtk'ı yüksek olanı. Bir yandan *145* SpAtk, 101 Speed, Nasty Plot ve Agility ile her türlü takım için ciddi bir tehdit. Öbür yandan, Stealth Rock zayıflığı, kötü 79/70/80 defansları ve Garchomp, Latiler, Terrakion, Keldeo gibi çok kullanılan Pokemon'lardan daha yavaş olması nedeniyle, Thundurus Uber'ken, Thundurus-T OU'da en fazla kullanılan 34. Pokemon sadece. Thundurus-T bir Scizor, bir Keldeo gibi herhangi bir takıma koyup başarılı olmayı bekleyebileceğiniz bir Pokemon değil, ama doğru kullanırsanız maç başı 1-2 Pokemon indirebilirsiniz.

Şimdi Thundurus-T setlerine bakalım:

Double Booster
~ Agility
~ Nasty Plot
~ Thunderbolt
~ HP Ice / Focus Blast
@ Leftovers / Life Orb
Ability: Volt Absorb
Nature: Modest
EV: 128 HP / 128 Speed / 252 SpAtk

Double Booster setlerinin mantığı basit: rakibin takımını görüp ona göre boost hamlesini seçmek. Ofansif, Thundurus-T'yi durdurmak için daha hızlı Pokemon'lara güvenen bir takımı bir Agility'den sonra kolayca indirebilirsiniz. Bir Nasty Plot'tan sonra ise Thundurus-T'nin SpAtk'ı 854'e çıkıyor, bu yüzden Thundurus-T defansif takımlara da ciddi hasar verecektir.

Bu sette sadece ihtiyacımız kadar hız EV'si kullanıyoruz (Agility'den önce Adamant 252 Speed Gliscor'u geçecek kadar), geri kalan EV'leri ise HP'ye veriyoruz. Thundurus-T'nin defansları kötü demiştik, ama biraz HP EV'siyle zayıf saldırıları karşılayıp bir boost hamlesi yapabilir. Item olarak bu HP EV'lerinden yararlanmak için Leftovers önerilir, ama daha fazla güç için Life Orb da kullanılabilir. Bu setin kötü yanı, hem Focus Blast hem HP Ice kullanamayacağınız için ya Tyranitar/Mamoswine ya Celebi/Latiler/Hippowdon tarafından durduruluyor olması.

Agility
~ Agility
~ Thunderbolt
~ HP Ice
~ Grass Knot / Focus Blast
@ Life Orb
Ability: Volt Absorb
Nature: Modest
EV: 252 SpAtk / 252 Speed / 4 Def

Bu set ise defansif takımlar karşısında daha zayıf, ama normalde Thundurus-T'yi durdurmak için kullanılabilecek Garchomp/Latiler/Terrakion/Keldeo gibi şeyleri yenebiliyor ve ofansif takımlar karşısında daha iyi. Grass Knot Gastrodon ve Quagsire'i yenmenizi sağlıyor ve Hippowdon'a daha iyi vuruyor; Focus Blast ise Tyranitar, Ferrothorn, Heatran ve Kyurem-B için.

Expert Belt Mixed
~ Thunderbolt
~ HP Ice
~ Superpower / Grass Knot
~ U-Turn
@ Expert Belt
Ability: Volt Absorb
Nature: Naive
EV: 4 Atk / 252 SpAtk / 252 Speed

Bu seti kullanırken oyunun başında sürekli aynı saldırıyı kullanın ki rakibiniz bir Choice seti kullanıyorsunuz sansın, oyunun sonuna doğru saldırı değiştirip rakibinizi şaşırtabilirsiniz. U-Turn hem Choice seti olduğunuzu düşündürmek hem de Latiler ve Celebi için. Superpower Tyranitar ve Ferrothorn'u daha rahat yenmenizi sağlar; Grass Knot Gastrodon için ve Hippowdon'a da daha iyi vurur. Burada atağımızı düşürmemek için Naive nature'ı kullanıyoruz.

Choice Scarf
~ Thunderbolt
~ HP Ice / HP Flying
~ Focus Blast
~ U-Turn / Volt Switch
@ Choice Scarf
Ability: Volt Absorb
Nature: Timid / Naive
EV: 252 SpAtk / 252 Speed / 4 Atk veya Def

145 base SpAtk ve 105 base Attack ile Thundurus-T iyi bir Choice Scarf kullanıcısı. Jirachi, Salamence gibi diğer Scarf kullanıcılarından daha hızlı ve onların indirdiği şeyleri indirebiliyor.

Volt Switch ve U-Turn oyunun kontrolünü elinizde bulundurmanız için iki saldırı: U-Turn Celebi ve Latilere iyi vurduğu ve toprak türleri tarafından durdurulamadığı için önerilen seçenek, ama isterseniz Volt Switch de kullanabilirsiniz - Volt Switch diğer çoğu Pokemon'a daha iyi vuracaktır. HP Flying ikinci bir güvenilir STAB istiyorsanız kullanılabilir, ama HP Ice daha fazla Pokemon'a vurmanızı sağlayacaktır. U-Turn kullanıyorsanız Naive ve 4 Atk; Volt Switch kullanıyorsanız Timid ve 4 Def.

Nasty Plot
~ Thunderbolt
~ HP Ice
~ Focus Blast / Grass Knot / Substitute
~ Nasty Plot
@ Life Orb / Lum Berry / Leftovers
Ability: Volt Absorb
Nature: Timid
EV: 252 SpAtk / 252 Speed / 4 Def

Bu sette diğer setlerdekinden farklı olan 1-2 seçenek var: Hem status'e karşı korunmak hem de ofansif takımlara da zorluk çıkarmak istiyorsanız Substitute ve Leftovers kullanabilirsiniz. Substitute kullanmayacaksanız status'ten korunmak için Lum Berry mantıklı bir seçim. Öbür şeyleri anlatmama gerek yok herhalde.

Diğer Seçenekler: Rain takımı kullanıyorsanız bu setlerin her birinde Thunderbolt yerine Thunder kullanabilirsiniz. Defansif takımlara karşı işinizi kolaylaştırmak için Taunt kullanılabilir. Son olarak bir Choice Specs seti olabilir.