Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Oyunlarımda Ses Yok
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar,öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam çok özür dilerim.
Son 1 ay kadardır oyunlarımda ses yok. Yani oyun içi müzikler, diyaloglar kısacası hiçbir ses yok. Ama içinde ses olanlarda var. Skyrim, Rogue Legacy, TMNT Out of the Shadows, Prototype, Cube World sesi olmayan oyunlarımdan bazıları. Torchlight 2, Diablo 2 gibi oyunlarımdaysa ses var. Sorunun nedenini ne kadar uğraşsamda çözemedim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum
Not:Oyunlar dışında müzik dinlerken, internetten oyun oynarken falan ses var.
Bilgisayarında bir problem varsa ilk soracağın yer Google olsun :) Google'dan "my pc games have no sound" deyince karşına bir sürü sonuç çıkıyor mesela. Gördüğüm iki şey şöyle:

"- Enable Stereo mixing, to do this browse to Start > Control Panel > Sound (in classic view). Once done switch to the Recording tab which will show the currently active inputs on your system (e.g. Line in, Microphone). Right click in the clear space below these devices and select the option for Show disabled devices. This should show an additional device called Stereo mixing, right click on this device and select Enable."

"Open the Playing Audio troubleshooter by clicking the Start button [Resim: 4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818.jpg], and then clicking Control Panel. In the search box, type troubleshooter, and then click Troubleshooting. Under Hardware and Sound, click Troubleshoot audio playback.‌[Resim: 18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48.jpg] If you're prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation."

Onun dışında -tabii ki :D- oyunları sil yeniden yükle diyen var. Çalıştır -> dxdiag.exe deyip ses ve müzik kısımlarına bak problem gösteriyor mu diyen var. Aygıt yöneticisine bak diyen var. Bir de son olarak, Windows'un bu konuyla ilgili 2 makalesi var:

https://windows.microsoft.com/en-us/wind...dows-vista

https://windows.microsoft.com/en-us/wind...=winxptab1


Benim bulabildiğim bunlar. Bunlar işe yaramazsa ve diğer üyelerin başka bir fikri yoksa; BleepingComputer, CNET, GeeksToGo falan gibi bir bilgisayar forumunda yardım isteyebilirsin, bizim edebileceğimizden daha iyi yardım ederler.
Önce buraya gir; Denetim masası>ses>kayıt
Sağ tıkla ve devre dışı bırakılmış aygıtları göster.
Sterio mix i etkinleştir.

Bir dene bakalım...

gnaaye benden önce davranmış :D
Bizde bir keresinde Call of duty de olmuştu aynı sorun, böyle yapınca düzelmişti.
Hepinize çok teşekkürler. Genelde denediğim şeyleri yazmışsınız ( :D ) onun dışındakileri de denedim bir şey fark etmedi. Son çare format atmak gibi gözüküyor...
Peki diğer oyunlarda müzik geliyor ve video, müzik izliyorsun. Şu sebeplerden dolayı oyunlarında ses gelmiyor olabilir:

*Oyunun Ripli olabilir.
*Ses karıştırıcısından oyunun seslerini kapatmış olabilirsin
*Oyunun ses dosyalarını silmiş olabilirsin.
*Oyunun ses ayarları ile oynamış olabilirsin.
*Ses Kartının Driverı güncellenmemiş, eski sürüm olabilir.
*Ses Kartının Driverı Oyun için yetmiyor olabilir.
(31-08-2013, 06:13 PM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Peki diğer oyunlarda müzik geliyor ve video, müzik izliyorsun. Şu sebeplerden dolayı oyunlarında ses gelmiyor olabilir:

*Oyunun Ripli olabilir.
*Ses karıştırıcısından oyunun seslerini kapatmış olabilirsin
*Oyunun ses dosyalarını silmiş olabilirsin.
*Oyunun ses ayarları ile oynamış olabilirsin.
*Ses Kartının Driverı güncellenmemiş, eski sürüm olabilir.
*Ses Kartının Driverı Oyun için yetmiyor olabilir.
*Rip'li ise, bunu nasıl anlarım, nasıl düzeltirim?
*Ses karıştırcısını bulamadım.
*Bu iki ihtimal imkansız çünkü yeni yüklemiş olduğum TMNT Out of the Shadows oyununun hiçbir ayarıyla oynamamıştım ama sesi çıkmıyor.
*Driver'ım güncel.
*Nasıl anlayabilirim?
Bunları cevaplarsan gerçekten çok iyi olur. Çok teşekkürler.
Bu arada XP kullanıyorum.
İşletim sistemin XP ise ses karıştırıcısından (bildiğimiz sağ alttaki ses şeyi işte) ayrı ayrı programların sesiyle oynayamıyorsun, bu şıkkı da eledik.

Rip'li dediğimiz: https://www.bilgiportal.com/zemin/yazi/2...-ise-yarar

Eğer oyun korsansa sebep bu olabilir, başka yerden indirmeyi deneyebilirsin.

Donanımının (ses kartı, ekran kartı, RAM vs) oyun için uygun olup olmadığını görmek için mesela "skyrim system specs" diye Google'dan aratıp, sendeki donanımın en az önerilen ("recommended") kadar iyi olup olmadığına bakabilirsin. Minimum özelliklerle de oyunu oynarsın ama problemli olabilir: grafikleri çok kötüdür, çok donar, çöker vs.