Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Uxie
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 480Uxie.png]

Türü: Psychic



Ability'leri:



Levitate: Ground türüne karşı bağışıklık kazanır.



Base statları: 75/75/130/75/130/95



Uxie 4.Nesil ile birlikte gelen harika Supportive pokemonlardan olmuştur. Ve şuan RU'da kullanılan en çok pokemonların arasında. Stealth Rock, Thunder Wave, Yawn, Rain Dance, Reflect ve Light Screen gibi sayamacağınız takıma destek varan saldırılar biliyor. Aynı zamanda Levitate sayesinde Toprak türüne karşı bağışıklık kazanması ile Tehlikeli Ground türü pokemonlarına karşı bir avantaj sağlıyor. Bu pokemonun tek kötü tarafları ise ofansif statları kötü ve HP'sini Rest dışında herhangi bir saldırı ile dolduramamısıdır. Bu pokemonu takımınızda bir Lead olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Aerodactyl'e dikkat etmeniz lazım çünkü Taunt ile planlarınızı alt üst edebilmekte. Bir Support Pokemonu için iyi bir hıza sahip.


Standart Support



~ Stealth Rock
~ Psychic
~ Thunder Wave / Yawn
~ U-turn



Item: Leftovers
Ability: Levitate
Nature: Bold
EV: 252 HP / 152 Def/ 104 Spe



Bu setimiz Uxie'nin en çok kullanılan Standart Setidir. Açıkçası bu seti yorumlamak gerekirse Stealth Rock ile saldırımıza başlıyoruz. Daha sonra ise geriye kalan hamleler Thunder Wave ve Yawn kalıyor. Bu iki saldırıdan birini seçebilirsiniz. Choice Scarf ve DD basmış pokemonları durdurmak için Thunder Wave iyi bir seçenek olacaktır. Veya Yawn kullanarak rakip pokemonunuzu uyutabilir daha sonra onun zayıf olduğu türü seçerek saldırabilirsiniz. Bundan sonra Psychic ve U-Turn saldırılarını kullanmamız gerekiyor. Açıkçası Psychic sizin STAB saldırınız olacak genellikle Canı azalan, Psychic'e karşı zayıf olan pokemonlara vurabilirsiniz. Ofansifiniz biraz düşük kalabilir ama dert etmeyin. U-Turn'u ise Pursuit kullanıcılarına karşı kullanabilirsiniz. Ama U-Turn kullandıktan sonra yine de rakibiniz size hasar veriyor. Ancak yine de canı azalmamışsa OHKO edeceğini pek sanmıyorum.


Substitute+Calm Mind



~ Substitute
~ Calm Mind
~ Psychic / Psyshock
~ Thunderbolt



Item: Leftovers
Nature: Timid
Ability: Levitate
EV: 96 HP / 188 SpA/ 224 Spe



Daha önceden sizlere Uxie'nin Ofansif statları kötü olduğunu söylemiştim. Ancak bu setimizde Uxie'nin hem Special Attack yönünden hem de Special Defense yönünden katkıda sağlıyoruz. Öncelikle rakibiniz Uxie'nin Substitute'ını kıramayacak kadar güçsüzse, Hasar vermeyen saldırı kullanırsa ve değiştirdiğini hissetiğiniz zaman Substitute basıyorsunuz. Calm Mind bastığınız zaman Substitute'nin kırılması o kadar zorlaşıyor. Yeteri kadar Calm Mind bastıktan sonra saldırmaya başlıyorsunuz.


Eğer takımınız Physical Wall'ları durduramıyorsa Psychic'i tercih edin. Psyshock'tan daha yüksek bir base power'a sahiptir. Ancak Bu seti durdurabilecek olan Special Wall'lar için Psyshock etkili bir silah olacaktır. Genellikle bu seti Clefable durdurabilir. Bunun için Calm Mind'e daha fazla basmanız gerekiyor. Thunderbolt ise Slowking ve Su türündeki tayfaları için. Aynı zamanda Calm Mind boostundan sonra Dark türlerine de oldukça etkili vuracaktır.


Dual Screens


~ Reflect
~ Light Screen
~ U-turn / Memento
~ Stealth Rock / Thunder Wave



Item: Light Clay
Ability: Levitate
Nature: Jolly
EV: 252 HP / 4 Def/ 252 Spe



Bu setimizde Takıma daha çok destek sağlayan bir set olduğunu görüyoruz. Light Clay Itemi ile birlikte Reflect ve Light Screen'ın kullanım süresi artıyor. Ve bununla birlikte takımınızda Defansları düşük olan Ofansif pokemonlara katkı sağlıyorsunuz (Crawdaunt, Medicham, Gallade, Absol, Cinccino gibi) İki saldırıyı da kullandığınız zaman artık Uxie'yi değiştirmenin vakti gelmiş durumda. Üçüncü saldırıda U-Turn ve Memento saldırılarını görebilirsiniz. U-Turn yine söylediğim gibi sizin pokemon değiştirmenizi ve rakibe az da olsa hasar vermenizi sağlıyor. Memento ise Uxie'yi öldürüyor ancak rakibin Atk ve Sp.Atk statlarını 2 kademe düşürüyor. Ve burda Reflect, Light Screen ile birlikte Ofansif pokemonlara harika bir destek sağlar. Ancak Uxie'yi bir kez daha kullanma gibi bir niyetiniz varsa U-Turn kalsın.


Son saldırı ise yine iki seçenekten oluşmakta. Stealth Rock ve Thunder Wave. Takımınızda Stealth Rock kullanıcısı yoksa Uxie'ye Stealth Rock verebilirsiniz veya Ofansif pokemonları durdurmak istiyorsanız Thunder Wave kullanıp felç edebilirsiniz. Bu sayede yine takımınızdaki pokemonlara destek sağlıyorsunuz.




TrickScarf



~ U-turn
~ Stealth Rock
~ Zen Headbutt / Thunder Wave
~ Trick



Item: Choice Scarf
Ability: Levitate
Nature: Jolly
EV: 252 HP/4 Def/252 Spe



Uxie'nin biraz hileli olan seti. Normalde Uxie RU için normal bir hız statına sahip ancak bunu Choice Scarf ile yükseltebilmekte. Bu set rakibinizde zorlanacağınız Stall pokemonlarını veya Stat Arttırıcı kullanan pokemonları kolayca durdurabilirsiniz. Ve birde iyi bir tahmin yeteneğinizin olması lazım. Öncelikle rakibin pokemonuna göz atın. Rakibiniz Choice veya Life Orb kullanıcısı ise U-Turn basıp onu durdurabilen başka bir pokemon seçiyorsunuz. Eğer önceden söylediğim gibi rakip Staller, Supporter veya Stat Arttırıcı kullanan bir tipse Trick yapıyorsunuz ve rakibiniz burada tuzağa düşüyor. Ve Eşyanızı değiştirdiğiniz zaman artık Stealth Rock kullanma vakti geldi.


Üçüncü Saldırıda iki tane seçenek verilmiş. Zen Headbutt genellikle rakibe hasar vermeniz için kullanılır. Aynı zamanda flinch etkisine sahip olduğu için rakibi biraz delirtebilir. Şanslı olan kişilerin göz atması gereken saldırı. Veya Thunder Wave ile rakibi felç edebilirsiniz. Seçim sizin.




Weather Support



~ Sunny Day / Rain Dance
~ U-turn / Memento
~ Stealth Rock
~ Heal Bell / Psychic



Item: Heat Rock/Damp Rock
Ability: Levitate
Nature: Impish/Bold
EV: 252 HP/240 Def/16 Spe



Eğer RU'da Sun veya Rain takımları kuracak olan kişilerin göz geçirmesi gereken bir set. Söylediğim gibi Uxie çoğu destek veren saldırıları kullanabiliyor. Hangi hava takımını kullanıyorsanız ona göre saldırınızı ayarlayın. Mesela Sun takımları için Sunny Day saldırısını kullanın ve Heat Rock Itemini. Bu arada Heat Rock ve Damp Rock'lar Sunny Day ve Rain Dance'in süresini uzatacak yani ikide bir pokemon değiştirip Sunny Day yapmanıza gerek kalmayacak. Yine Stealth Rock'ı görüyoruz ve yine rakibin Entry Hazards'ı girmesini sağlıyoruz. Daha sonra Uxie'nin görevi bittiği zaman U-Turn ve Memento'yu kullanıyoruz. Eğer Uxie'nin Eşyalarından daha fazla yararlanmak istiyorsanız U-Turn'u kullanabilirsiniz.


Son saldırılarımıza göz atalım. Heal Bell takımınızda statüs durumu geçirmiş olan pokemonlarınıza karşı kullanılır. Bunun dışında Statüs ile ilgili pek sorun yaşamıyorsanız Psychic'i kullanabilirsiniz. Heal Bell kullananlar Impish'i tercih etsin. Psychic'i kullananlar ise Bold Nature'yi. Ancak Psychic kullanırsanız şöyle bir sorun olacak. U-Turn'un gücü azalacaktır!


Tehditler:



[Resim: 142.gif]


Uxie'dan daha hızlı olacaktır. Taunt'ı ile birlikte Uxie'ye büyük bir sorun yaşatacaktır.

[Resim: 435.gif] [Resim: 452.gif] [Resim: 442.gif]


Bu üç pokemonun birer Dark türü olmasından dolayı Uxie'ye karşı büyük sorunlar yaşatacaktır. Ve Uxie kaçmaya çalışırken Pursuit kullanacaklardır. Pursuit Uxie'ye büyük hasarlar verecektir hatta tek vuruşta KO yapabilecektir.

[Resim: 123.gif]


Eviolite'ye sahip. Psychic'ten pek fazla etkilenmeyecektir. Swords Dance seti ile birlikte Uxie'ye sorunlar yaşatacaktır.

[Resim: 589.gif]


Bug/Steel türü olması ile birlikte Uxie'nin saldırılarına karşı dayanıklıdır. Megahorn ile Uxie'ye OHKO yapacaktır.





Cok iyi aciklamissin gayet guzel olmus