Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: sinnoh'un en iyi başlangıç pokemonu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Piplup en uzak bana göre.
Chimchar türü ve saldırıları bakımından en iyi ama Torterra'da ona iyi rakip
Bnce Chimchar
Tortterra en avantajlı gelişmiş. Türü bitki ve yer. İnfernape ona ateş saldırısı yapsa etkisi normal bir bitkiye olduğu kadar zararlı olmaz. Yer olduğundan infernape açısından üstün oluyor. Empeleon açısından hem bitki hemde yer türü olduğundan iki kat avantajlı. Çok kullanışlı bir pokemon torterra.
(03-10-2010, 05:40 PM)Saimcan95 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tortterra en avantajlı gelişmiş. Türü bitki ve yer. İnfernape ona ateş saldırısı yapsa etkisi normal bir bitkiye olduğu kadar zararlı olmaz. Yer olduğundan infernape açısından üstün oluyor. Empeleon açısından hem bitki hemde yer türü olduğundan iki kat avantajlı. Çok kullanışlı bir pokemon torterra.
Hayır. Toprak, Ateş'e karşı dayanıklı değil o yüzden Ateş saldırıları Torterra'ya normal bir bitki türüne vurduğu gibi SE (Super Effective) vurur. Infernape'e Toprak SE vurur, tamam, ama önce bir ateş saldırısına dayanması lazım Torterra'nın, o da zor.

Empoleon'a karşı iki katı avantajlı değil, tam tersi normalden daha kötü durumda. Normal bir Bitki-Su-Ateş üçgeninde Bitki türleri Su'ya hem SE vurur hem de saldırılarına karşı dayanıklıdır. Toprak türü Empoleon'a karşı SE vurur, o tamam ama Torterra yarı Toprak türü olduğu için Su ona normal vurur, ayrıca Empoleon'un öğrenebildiği Buz saldırılarına karşı 4 katı zayıftır. Bitki normalde Çelik türüne karşı NVE (not very effective) olduğu için Torterra'nın Bitki saldırıları Empoleon'a SE değil normal güçte vurur.

Görünüşünü beğenebilirsiniz, ama diğer 2 başlangıç Pokemon'una karşı en kötü durumda olan Torterra.
(03-10-2010, 05:40 PM)Saimcan95 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tortterra en avantajlı gelişmiş. Türü bitki ve yer. İnfernape ona ateş saldırısı yapsa etkisi normal bir bitkiye olduğu kadar zararlı olmaz. Yer olduğundan infernape açısından üstün oluyor. Empeleon açısından hem bitki hemde yer türü olduğundan iki kat avantajlı. Çok kullanışlı bir pokemon torterra.

Hatalar yapiyorsun. Birkere ates torterraya karsi "super effective"dir. Cunku yer elementi atese karsi dayanikli degildir , normal sayida zarar verir. Ama torterranin fizikal defansi cok yuksek oldugu icin flare blitz bayiltamayabilir ve torterra bir earthquake ile kazanir. Ama infernape "special" bir set kullaniyorsa torterrayi "fire blast" gibi saldirilarla alt eder. Empoleonda ise su/demir elementleri vardir onun icin yer gercektende sorun verir ama demir elementi bitkiye dayanikli oldugu icin , bitki normal sayida zara verir. Bence infernape ikisindende daha hizli oldugu icin ve ikisinide bir vurusla yenebilecegi icin aralarinda en iyisidir ama tur olarak empoleon su/demir oldugu icin genelde daha dayanikli olandir.
chimchar
tutwig[Resim: Turtwig.gif]
Chimchar diyorum.. Ateş pokemonlarını sevdiğimden dolayı.. :)
Ben çimen startarları severim, Turtwig'de mahallenin abisi havasıyla girdi animeye, aynı Bulba'da olduğu gibi.. Treecko'da aynı şekilde karizmatik bir şekilde giriş yaptı. Ama Torterra'nın büyük dezavantajları var. Başka konuda yazmıştım burada da tekrarlayayım


Alıntı:Bunun yanında Torterra'nın çimen-toprak olduğunu öğrenince başta sevinmiştim, ama düşününce çok kötü bir karma olduğunu ortaya çıkıyor.. Toprağın elektriğe karşı büyük üstünlüğü var doğru ama çimenin de avantajı var, bu bakımdan büyük yarar getirdiğini söyleyemem. Diğer yandan çimenin suya olan üstünlüğü, toprağın dezavantajı ile karışından kayboluyor ve starterların arasından taş-kağıt-makas (ateş-su-çimen) dengesi bozuluyor. Toprağın zehire olan avantajı, çimenin dezavantajıyla kayboluyor. Çimen türü saldırılar başka bir çimen türünde not effective olması gerekirken Torterra'da normal etkisini gösteriyor.. Örnekleri uzatmak mümkün.. Türe pek aldırmayan Ash bile bunu fark etmiş olacak ki Torterra'sını fazla kasmadı, tüm kıtalarda çimen pokemonları yıldızken (Bulba, Sceptile, Beyleaf) Sinnoh'da Torterra yerine Infernape yıldızlaştı.. Paul'e karşı olan maçta onun yıldız olmasını anlarım ama animenin geneline bakınca da durum böyle..


Battle için en uygunu Chimcar gibi görünüyor.
haklısın ama turtwig i çok seviyorum
Sayfalar: 1 2 3 4