Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: İlk Takımım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
İlk oluşturduğum takımım eleştirilerinizi bekliyorum (Normal Takım)
Charizard @ Life Orb
Trait: Blaze
EVs: 112 HP / 124 Spd / 112 Atk / 60 Def / 56 SAtk / 44 SDef
Hasty Nature
- Dragon Pulse
- Fire Blast
- Earthquake
- Fury Cutter

Electabuzz @ Air Balloon
Trait: Static
EVs: 68 Def / 124 Atk / 108 Spd / 92 HP / 88 SAtk / 28 SDef
Gentle Nature
- Thunderbolt
- Fire Punch
- Psychic
- Natural Gift

Domphan @ Air Ballon
Trait: Technician
EVs: 252 Spd / 252 Atk / 4 SDef
Jolly Nature
- Rapid Spin
- Rollout
- Eartquake
- Counter

Wigglytuff @ Charcoal
Trait: Cute Charm
EVs: 192 Atk / 252 HP / 4 SDef / 60 Spd
Adamant Nature
- Sing
- Body Slam
- Ice Punch
- Fire Punch

Sceptile @ Coba Berry
Trait: Overgrow
EVs: 252 Spd / 252 SAtk / 4 Atk
Hasty Nature
- Focus Blast
- Leaf Storm
- Acrobatics
- Counter

Azumarill @ Water Gem
Trait: Thick Fat
EVs: 252 Atk / 252 HP / 4 SAtk
Lonely Nature
- Ice Punch
- Waterfall
- Hyper Voice
- Fake Tears
Charizard zaten flying air balloon gereksiz onun yerine life orb verebilirsin

Azumarill e huge power ability daha iyi olur stab aldığın saldırı yerine dıger tür gem vermeyi deneyebilirsin

jigglypuff ve electrabuzz
gibi tam evrımlesmemıs pokémonlar yerine son seviyeleri kullan

not&edit: charizard stealth rock dan %50 yiyor takıma rapid spin bilen biri alman gerekebilir
Bu OU takımı mı, yani normalde kullanacağın bir takım mı? Yoksa bu haftanın UU Ladder Challenge'ine katılmak için kurduğun bir UU takımı mı? Belirtsen iyi olurdu, ona göre hangi Pokemon'ları alabileceğini söyleyebilirdik. Onun dışında, takım oluştururken bu sitedeki Pokemon analizlerine veya Smogon'a bakarsan iyi olur. EV'ler, saldırılar falan kötü olmuş açıkçası.

İstersen takımı hangi tier'de kullanacağına karar ver, ondan sonra Smogon'a/bizim sitedeki analizlere bakarak takımını tekrar düzenle (ve Jigglypuff'ı kesinlikle takımından çıkar). Sonra bu konuyu editle, biz de düzelttiğin takımı yorumlayalım.

Şu anda takımı ne için kullanacağın belli değil ve EV'ler/saldırılar rastgele verilmiş. Yorum yapmakta zorlanıyorum açıkçası.

Selam verip gitmişsin, konuşmak istersen Pokemon Türkiye server'ında bekliyoruz bu arada :)
Editledim :)
En iyisi sen servera gel bence :) Orada daha iyi yardım edebiliriz sana.
Normal takım dediğin için OU olduğunu farz ediyorum. Yalnız çok bir şey değiştirmemişsin, sadece Jigglypuff yerine Wigglytuff almışsın. Şimdi, bu Pokemon'ları kullanacaksan nasıl kullanman gerektiğine bakalım, sonra açıklamaları yapayım ve takımı nasıl değiştireceğimize karar verelim. Değiştirdiğim şeyleri kalın, altı çizili ve italik yazıyorum.

Spoiler:
Charizard @ Heat Rock
Trait: Solar Power
EVs: 252 Spd / 4 Def / 252 SAtk
Timid Nature
- Sunny Day
- Fire Blast
- Solarbeam
- Air Slash

Donphan @ Leftovers
Trait: Sturdy
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 Atk
Impish Nature
- Rapid Spin
- Stealth Rock
- Earthquake
- Counter

Sceptile @ Choice Specs
Trait: Overgrow
EVs: 252 Spd / 252 SAtk / 4 Atk
Hasty Nature
- Focus Blast
- Leaf Storm
- Hidden Power [Fire]
- Rock Slide

Azumarill @ Choice Band
Trait: Huge Power
EVs: 252 Atk / 212 HP / 44 Spe
Adamant Nature
- Ice Punch
- Waterfall
- Aqua Jet
- Superpower

İlk önce, Wigglytuff ve Electabuzz'ı değiştirmekle bile uğraşmadığımı fark etmişsindir. İkisi de maalesef OU'da kullanılamayacak Pokemon'lar: Electabuzz yerine Thundurus-T veya Jolteon; Wigglytuff yerine ise Chansey veya Blissey çok daha iyi seçenekler. Diğerlerine gelince, bu Pokemon'ları ayrı ayrı kullanmak istesen yazdığım şekilde kullanırsın. Ama bu 4 Pokemon'u bir arada böyle bir takımda kullanırsan başarısız olursun, çünkü birbirleriyle alakasız Pokemon'lar. Bu 4 Pokemon'un yanına hangi 2 Pokemon'u koyarsan koy, OU'da bir sürü Pokemon'u karşılamakta ve savaş kazanmakta zorlanırsın.

Donphan iyi bir Pokemon ve çoğu takımda kullanılabilir, onu es geçiyorum. Charizard'ı sun takımı dışında, Azumarill'i ise rain takımı dışında kullanamazsın. Sceptile'i çok kullanmak istiyorsan istediğin bir takımda kullan (en iyi Sun'da olur), Sceptile bir Jigglypuff/Wigglytuff veya Electabuzz kadar kullanılamaz değil, ama Sun kullanıyorsan Venusaur, Rain/Sand/weatherless için ise Celebi (ve hatta Shaymin) çok daha iyi seçenekler.

Bu 3 Pokemon'dan hangilerini illa kullanmak istiyorsun? Başka kullanmak istediğin Pokemon'lar var mı? Ona göre takımı nasıl değiştireceğimize karar verebiliriz.
Electabuzz ı değiştirmeyi unutmuşum :) Benim için fark etmez gerekirse değiştirebilirim. Lucario,Pyrogon Z(umarım doğru yazmışımdır) , Chansey ve Thundrust-T hoşuma gitti. Jigglypuff ı Sing için aldım rakibin en tehlikeli pokemonunu uyutup ondan bir süre kurtulmayı düşündüm.Electabuzz ise evrimleşmişini almadım çünkü Atack yerine Hızı koyarım bitirici bir hamleyi yapıp adam daha bana saldırmadan işini bitirim die düşündüm :)
(01-09-2013, 08:25 PM)Minato Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Electabuzz ı değiştirmeyi unutmuşum :) Benim için fark etmez gerekirse değiştirebilirim. Lucario,Pyrogon Z(umarım doğru yazmışımdır) , Chansey ve Thundrust-T hoşuma gitti. Jigglypuff ı Sing için aldım rakibin en tehlikeli pokemonunu uyutup ondan bir süre kurtulmayı düşündüm.Electabuzz ise evrimleşmişini almadım çünkü Atack yerine Hızı koyarım bitirici bir hamleyi yapıp adam daha bana saldırmadan işini bitirim die düşündüm :)
Tamam ama Jigglypuff statları çok kötü bir pokemon. Birde hızına bak 20. Regilerden, Slowbrodan bile düşük. O yüzden ilk hamleyi rakip yapacaktır. Üstelik Jigglypuff'ın kötü defansları yüzünden hemen ölecektir. Sing zaten etkili bir saldırı değil çok kaçırıyor. Eğer rakibini uyutmak istiyorsan Breelom, Amoongus gibi Spore kullanıcıları alman daha mantıklı.

2.si ise Electabuzz hızlı bir pokemon doğru olabilir. Ancak Electivire'ın Motor Drive yeteneği sayesinde Elektrik saldırılarından etkilenmiyor. Üstelik hızını arttırıyor. Bu yüzden Electivire hız konusunda bile Electabuzz'dan üstün olacaktır. Bunun dışında Jolteon, Thundurus-T gibi bir pokemonlar daha iyi bir seçenek olacaktır Hız konusunda.
Jolteon uygun olabilir :) .Server kapalı mı bana gözükmüyorda ?
Pc'ye reset atmadan önce serverı kapatmıştım. Açık bırakmayı unuttum şimdi açtım :)
Sayfalar: 1 2