Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 317 - What You Seed İs What You Get!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:What You Seed İs What You Get!
Japonca Adı:Treecko's New Technique!! Watmel Field's Bullet Seed!
Türkçe Adı : Ne Görürsen Onu Alırsın!

[Resim: genizet.png]

Üçüncü rozetini kazandığı Mauville Spor Salonu zaferinin de etkisiyle Ash, Hoenn Ligi'ne bir an önce katılma umuduyla sıradaki maçını beklemeye dayanamamaktadır.

Dostlarımız Pokémon Merkezi'nden çıkıp yolda ilerlerken Ash ve May tartışmaya başlarlar. Çünkü yakın zamanda Fallarbor Kasabası'nda Pokémon Yarışması gerçekleşecektir. Kısa bir tartışmadan sonra dostlarımız önce Fallarbor Kasabası'na daha sonra Ash'in spor salonu maçı için Lavaridge Kasabası'na gitmeye karar verirler. Dostlarımız Fallarbor Kasabası'na ilerlerken yemek molası verirler. Dostlarımız yemek yerken suyun içinde yüzen üç tane karpuz görürler. Dostlarımız buldukları karpuzları hemen yemeye başlarlar. Dostlarımız karpuzları yerken Ash, Treecko'nun karpuz çekirdeklerini tükürerek Mermi Tohumu hareketini öğrenebileceğini düşünür. Treecko kısa bir çekirdek tükürmenin ardından Mermi Tohumu'nu kullamayı denerken bir Grovyle Mermi Tohumu kullanarak dostlarımıza saldırır. Ash hemen Pokédex'ine bakar.

Grovyle: Orman kertenkelesi Pokémon'u. Grovyle, Treecko'dan evrim geçirir ve ormanın derinliklerinde yaşar. Ağaç tırmanıcısı olarak bilinirler ve bir ağaçtan ötekine kolaylıkla atlayabilirler.

Dostlarımız Grovyle'ın neden saldırdığını anlamaya çalışırken Grovyle'ın yanına bir Slugma gelir. May, Slugma hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine bakar.

Slugma: Lav Pokémon'u. Slugma'nın organlarına oksijen ve yiyecek götürmesini sağlayan ve tüm vücudunda dolaşan aşırı derecede sıcak magması vardır.

Grovyle, Slugma'yla birlikte dostlarımıza saldırmaya başlar. Dostlarımız Grovyle ile Slugma'nın neden saldırdıklarını anlamaya çalışırken bir kız Grovyle ve Slugma'yı durdurur. Kız dostlarımızı karpuz hırsızlığıyla suçlar. Kısa bir konuşmadan sonra kız dostlarımızın karpuz hırsızları olmadığını anlar. Kız dostlarımızı karpuz tarlasına davet eder. Yolda ilerlerken dostlarımız ve kız tanışırlar. Kızın ismi Natasha'dır. Dostlarımız tarlayı gezdikten sonra Natasha'yla Ash ikili savaş yapmaya karar verirler. Kurallara göre her iki eğitmen de sadece iki Pokémon kullanabilir.

Natasha savaş için Grovyle ve Slugma'yı seçer; Ash de seçimini Treecko ve Corphish'den yana kullanır. Treecko, Grovyle'a Çarpma saldırısını; Corphish de Slugma'ya Baloncuk Işını'nı kullanarak saldırır. Grovyle, Çarpma saldırısını atlatıp Baloncuk Işını'na Mermi Tohumu'yla karşılık verir. Slugma da Corphish'e Kor kullanarak saldırır. Corphish, Sertleşme kullanarak saldırıları karşılar. İyi bir savunmanın ardından Treecko, Hızlı Saldırı'yla Grovyle'a; Corphish de Yengeç Çekici'yle Slugma'ya saldırır. Grovyle saldırıyı atlatıp Yaprak Kılıcı'yla Corphish'i yere fırlatır. Corphish hızlı bir şekilde kendini toplar. Grovyle tekrar Mermi Tohumu'nu kullanarak saldırır. Slugma da Alev Püskürtücüsü'yle saldırıyı destekler. Corphish tekrar Sertleşme kullanarak saldırıları karşılar; ancak bu sefer saldırılardan hasar alır. Corphish, Baloncuk Işını'nı; Treecko da Çarpma saldırısını kullanarak yeniden saldırır. Grovyle saldırıyı atlatıp tekrar Yaprak Kılıcı'nı kullanarak Corphish'i yere savurur. Grovyle Mermi Tohumu'nu; Slugma da Vücut Çarpması'nı kullanarak saldırıya geçer. Corphish tekrar Sertleşme kullanır ve Treecko da onun arkasına geçer. Ancak bu sefer Ash'in taktiği işe yaramamıştır. Çünkü Slugma, Vücut Çarpması'yla Corphish'in Treecko'yu korumasını engellemiştir. Grovyle da bunu fırsat bilip Mermi Tohumu'nu kullanarak Treecko'ya büyük darbe indirir. Alınan büyük hasarlardan sonra Corphish ile Treecko ayağa kalkıp maça devam etmeyi başarırlar. Treecko, Corphish'in sağ kıskacına tutunur. Corphish, Yengeç Çekici'ni kullanarak Slugma'ya saldırır. Saldırıya geçerken Treecko, Corphish'in kıskacının üzerinden atlayıp Hızlı Saldırı kullanarak Grovyle'a saldırır. Saldırıları hedeflerini vurur; ancak Grovyle ve Slugma, maç boyunca hasar almadıkları için çok etkilenmezler. Grovyle, Güneş Işını'yla saldırıya geçer. Corphish, Sertleşme kullanarak saldırıyı karşılasa da bunu yaparken hasar görür. Slugma, Corphish'in sersemlemesini fırsat bilip Alev Püskürtücüsü'yle saldırıya geçer. Corphish de Baloncuk Işını'yla karşılık verir. Saldırıların çarpışması sonucunda Alev Püskürtücü'sü Corphish'i; Baloncuk Işını'da Slugma'yı savaşamayacak duruma getirir. Böylece savaş teke tek maça dönüşür.

Savaş devam ederken tarlada karpuzları bekleyen Electrode, Natasha'nın yanına gelip bir şeyler anlatır. Natasha karpuz hırsızlarının tekrar geldiğini tahmin ederek savaşı bırakıp hep birlikte tarlaya giderler. Dostlarımız tarlada hırsızları görünce şaşırırlar. Çünkü karpuz hırsızları Roket Takımı'dır. Roket Takımı hemen sloganını söylemeye başlar. Sloganını söyledikten sonra Roket Takımı Cacnea Robotu'na biner. Robot karpuz çekirdekleriyle dostlarımıza saldırır. Grovyle, Mermi Tohumu'yla karşılık verir. Treecko, Grovyle'ı Mermi Tohumu'nu kullanırken izler. Treecko, Grovyle'ı izlerken Roket Takımı, Grovyle'ın ağzına bir bant fırlatır. Dostlarımız ne yapabileceklerini düşünürken Treecko, Mermi Tohumu'nu kullanmayı dener. Birkaç denemeden sonra Treecko, Mermi Tohumu'nu kullanarak karpuzları kurtarır. Pikachu da Yıldırımı'nı kullanarak bir kez daha Roket Takımı'nı havaya uçurur.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Natasha ve Ash savaşa kaldıkları yerden devam ederler. Treecko, Mermi Tohumu'yle saldırmayı dener. Ancak bu sefer başarısız olur. Grovyle, Yaprak Kılıcı'yla saldırıya geçer. Treecko saldırıyı atlatıp Çarpma kullanarak onu havaya fırlatır. Grovyle toparlanıp Mermi Tohumu'yla saldırır. Treecko, Hızlı Saldırı kullanarak hem saldırıyı atlatır hem de Grovyle'a büyük hasar verir. Grovyle ayağa kalkıp tekrar Mermi Tohumu'nu kullanır. Treecko, Mermi Tohumu'na Mermi Tohumu'yla karşılık verir ve bu saldırı da başarılı olur. Ancak Treecko saldırıyı uzun süre kullanamayınca Grovyle'ın Mermi Tohumu, Treecko'yu savaşamayacak hale getirir. Savaş sonrasında dostlarımız Natasha'yla vedalaşarak yola çıkarlar.


Ash'in yardımıyla Treecko sonunda Mermi Tohumu'nu öğrendi. Ve şimdi mideleri karpuzla dolu olarak kahramanlarımız sıradaki durakları Fallarbor Kasabası için yola çıkıyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Giovanni
Natasha





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani341.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Natasha: [Resim: rsiconani101.gif][Resim: rsiconani218.gif][Resim: rsiconani253.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Treecko, Mermi Tohumu'nu öğrenir.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga