Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ladder Challenge- Açıklama ve 1. Hafta İçin Oylama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 513.png][Resim: 212.png][Resim: 676.png][Resim: 639.png][Resim: 199.png][Resim: 653.png][Resim: 200.png]

Bildiğiniz gibi PO turnuvamız yeni bitti, ama maalesef 3 turnuvadır oyuncu sayısı yeterli olmadığı için turnuvalar istediğimiz gibi gitmiyor. Bu yarışma, bu sorunun üstesinden gelmek için.

Belki okumuşsunuzdur, ladder challenge'ın mantığını şu mesajda anlatmıştım, ama tekrar özetleyeyim: Her hafta oylamayla bir tier belirleyeceğiz, hafta boyunca Pokemon Showdown veya Pokemon Online'da o tier'i oynayacağız, o hafta sonunda en yüksek puana ulaşan, o haftanın galibi sayılacak. Seçtiğimiz tier'i, kullandığımız stratejileri, o anki puan durumunu vesaire o haftanın konusunda tartışacağız.

Bu tip bir yarışmanın, klasik turnuvalara göre bir çok üstünlüğü olacak: Birincisi ve bu site için en önemlisi, kimse kimseyi beklemek zorunda kalmayacak. Katılacağım deyip katılmayanlar, yarışmanın gidişatını aksatmayacak. İkincisi, her şey bir maça bağlı olmayacağından şans faktörünün etkisi azalmış olacak. Üçüncüsü, OU dışındaki tier'leri de oynamış, farklı Pokemon'ları kullanmış olacağız. Dördüncüsü, yarışmanın başlangıcını kaçıranlar isterlerse hafta ortasında, hatta sonraki haftalarda katılabilecekler. Son olarak; bu yarışmayı yıl boyu devam ettirebileceğiz.

Pokemon X/Y çıkana kadar 7 haftamız var. Bu da 5. nesilin 7 farklı tier'ini oynayabileceğimiz anlamına geliyor. X/Y çıktıktan sonra ne yapacağımıza duruma göre bakarız.

Katılmayı düşünenlerden ricam, bu konunun altında sonraki haftanın yarışması için:

a) Hangi nicklerle yarışacaklarını (istediğiniz kadar nick kullanabilirsiniz tabii ki, ama belirtin ki karışıklık olmasın)
b) Hangi simulatörü, dolayısıyla hangi tier listesini istediklerini (Pokemon Online (PO) veya Pokemon Showdown (Smogon))
c) Hangi tier'i istediklerini

belirtmeleri. Daha önce ladder'da kullanmadığınız nickler kullanın ki herkes aynı puandan başlasın, haksızlık olmasın. Nickleri kontrol edeceğim. Pazartesi günü bu konuyu kilitleyeceğim ve hangi tier en çok istenmişse ilk hafta onunla başlayacak.

Herhangi bir sorunuz varsa bu konunun altında sorabilir veya PM atabilirsiniz.
Konu için teşekkürler. Bunu bekliyordum :)

A) SweeperMagikarp
B) Pokemon Showdown (Açıkçası Pokemon Online'ın tier listesine şuan alışamadım. Ve bazı pokemonların Uberda olması gerekirken OU'da olması biraz kötü. Bazı pokemonlar ise OU'da olması gerekirken NU'da olabiliyor. )
C) UU tieri (Sürekli OU olmasından artık sıkıldım :) Bana göre UU olsa iyi olur çünkü hem daha farklı tierde oynamış oluruz hem de daha farklı pokemonları kullanırız.
Ben de katılabilirim ancak bu sene biraz tempolu geçeceği için benim yüzümden gecikmeler olabilir :D

Nick: Jazzinkanto (zaten bu nick im var sıfırdan yeni nick almam gerekirse bile kesinlikle buna benzer bir şey olacak)
Pokémon showdown!
LC
Güzelmiş katılıyorum .


a) Sametahayata veya Hüsmen veya Maraba
b) Smogon
c) NU
Harika olmuş bu sistem.Katılıyorum.

a) ptech
b) Showdowna geçmeye üşeniyorum ama tier listesinden dolayı onu seçiyorum yine de :D
c) UU
güzel düşünmüşsün günay :) katılıyorum.

a)ExtraLiqht
b)Showdown, Smogon
c)UU
:D Katılıyorum
A)Berkanege
B)Showdown
C)OU
Belki yeri değil aslında ama bir clan kursak daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Benimle birlikte toplamda 8 kişiyiz ve gözlemlerime göre bu 8 kişi zaten düzenli olarak server'a giriyor, yani bu oyunu oynuyor. Eğer sayı çok artmazsa, kendi aramızda yarışmaktansa bir clan kurarak ladder yapmamızın daha iyi olacağını düşünüyorum ama yine de yazayım:

a) [TR]Panzaeron
b) Pokemon Online - PO
c) Herhangi bir nesil OU (5. nesil hariç)
Oynayan hemen hemen herkes mesaj attı herhalde. Katılmayı düşünen, ama daha önceden Pokemon Online/Pokemon Showdown oynamamış olan varsa da bu konuya yazsın veya bana PM atsın, seve seve yardım ederiz.

Neyse, bundan sonra pek mesaj gelmeyeceğini düşünüyorum maalesef. Oylar şu şekilde:


UU-3
LC-1
NU-1
OU-1
1/2/3/4.nesil OU -1

Pokemon Showdown-6
Pokemon Online-1

Pokemon Showdown'da UU oynayacağız gibi gözüküyor. 1-2 saat daha beklerim, gece yarısından sonra konuyu açarım. Yarından itibaren de oynamaya başlarız.

@Panzaeron: Şu an detaylarını bilmiyorum ama Smogon her sene dünyanın farklı yerlerindeki insanların takım kurarak katıldığı "World Cup" düzenliyor. Bir 10 kişi falan olursak Türkiye takımı olarak katılabiliriz aslında, ama şimdiye kadar pek araştırmadım, nasıl oluyor detayları Smogon'da sormak lazım. Bunun yanında Pokemon Showdown'da Türkçe oda açılmasını isteyebiliriz, ama onun için daha fazla kişi lazım. Showdown'da İspanyolca/Fransızca/Portekizce odalar var şu an. En az kullanıcısı olan İtalyanca'yı daha 10 kişi altı görmedim, diğer üçü sürekli 50-150 kişi arası.

Klanların mantığı ne ki? Yani sadece adımızın başına [TUR] koyup ladder'da savaşacaksak olabilir, evet.
Konuyu kilitliyorum. Yeni konuyu birazdan açacağım. Bu arada, unutmadan, ben de nick olarak gnaaye ve gnaaye_uutest, gnaaye_uurain gibi şeyler kullanacağım. Konuşmaya yeni konuda devam edebiliriz.