Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 314 - A Different Kind of Misty
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:A Different Kind of Misty
Japonca Adı:Plusle & Minun! The Mountain Lighthouse!
Türkçe Adı : Farklı Türden Bir Sis

[Resim: genizet.png]

Hoenn Ligi için girdikleri maceralara devam eden kahramanlarımız sisli bir dağ yolunda Mauville Şehri'ne doğru ilerlemeye devam ediyorlardı.

Bugün Roket Takımı'nı Thatcher isimli bir çocuktan Işık Taşı'nı çalıp kaçarken görüyoruz. Bu sırada dostlarımız sisli bir yolda ilerlemekteydiler. Dostlarımız sisli yolda birkaç adım attıktan sonra Ash önünü görmediği için yere düşer. Dostlarımız sis dağılana kadar ormanda mola verirler. Dostlarımız mola verirken Roket Takımı'nın sesini duyarlar; fakat onları göremezler. Aynı şekilde Roket Takımı da Pikachu'nun sesini duyar. Sis dağılınca Roket Takımı'yla dostlarımız karşı karşıya gelirler. Roket Takımı'nın Işık Taşı'nı harekete geçirebilmek için bir elektrik Pokémon'una ihtiyacı olduğu için dostlarımızı görünce sevinirler. James, Cacnea'yı gönderir ve Cacnea, İğne Füzesi'ni kullanarak saldırıya geçer. Pikachu, Demir Kuyruk'la saldırıyı geri püskürtür. İğne Füzesi, Roket Takımı'nı vururken Jessie, Işık Taşı'nı elinden düşürür. Pikachu, Işık Taşı'nın üstüne çıkıp Yıldırım'ını kullanarak Roket Takımı'nı havaya uçurur.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Pikachu'nun üstünde durduğu taşın parladığını fark ederler. Kısa bir süre sonra taşın parlaması geçer. Dostlarımız taşın ne için olduğun anlamaya çalışırken bir kız gelip dostlarımıza hırsız muamelesi yapar. Kızın Magnemite'ı dostlarımıza Yıldırım Oku'yla saldırır. Pikachu, Hızlı Saldırı kullanarak Magnemite'ı yere savurur. Savrulan Magnemite tek vuruşla savaşamayacak duruma gelir. Roket Takımı'nın taşını çaldığı çocuk Thatcher, Plusle'ını ve Minunu'nu, ablası Alyssa'nın Magnemite'ını şarj etmesi için gönderir. Ash ve May, Plusle'yle Minun hakkında bilgi edinmek için hemen Pokédexlerine bakarlar.


Plusle: Şarj Pokémon'u. Plusle takım arkadaşlarını her zaman (+) kıvılcımlarıyla destekler.

Minun: Şarj Pokémon'u. Minun (-) kutupta kıvılcım göndererek takım arkadaşlarına yardımda bulunur.

Plusle'la Minun, Alyssa'nın Magnemite'ını Yardım Eli'ni kullanarak şarj ederler. Magnemite iyileşince yeniden saldırıya geçer. Dostlarımız taşın Alyssa'ya ait olduğunu anlayınca taşı Alyssa'ya geri verirler. Ancak havaya uçan Roket Takımı taş için tekrar geri gelir. Thatcher, Alyssa'ya taşı çalanların Roket Takımı olduğunu söyler. Alyssa durumu anlamaya çalışırken Roket Takımı taşı çalmak için harekete geçer. Pikachu, Yıldırım Oku'nu kullanarak yenilmek bilmeyen Roket Takımı'nı tekrar havaya uçurur. Küçük bir yanlış anlaşılmadan sonra dostlarımız Alyssa ve Thatcher'la tanışırlar. Ash, Alyssa'ya Işık Taşı'nın hikayesini sorar. Alyssa, Işık Taşı olmadan deniz fenerinin çalışmadığını söyler.

Alyssa dostlarımızla birlikte taşı deniz fenerine geri götürür. Plusle'yle Minun, Işık Taşı'nı şarj ederek çalıştırırlar. Thatcher, Ash ceketini giyince Ash'in efsanede bahsedilen efsanevi kahraman olabileceğini düşünür. Dostlarımız efsaneyi merak ederler. Efsaneye göre mavi cübbeli bir kahraman yanında bir elektrik Pokémon'uyla birlikte Işık Taşı'nı köy halkına hediye olarak armağan eder. Ayrıca efsaneye göre köy tehlikede olduğu zaman kahraman geri dönüp köyü koruyacaktır. Efsaneyle ilgili kısa sohbetin ardından Thatcher'la Alyssa dostlarımıza köyü gezdirirler. Thatcher dostlarımıza kasabayı gezdirirken dostlarımızı dedesinin evine götürür. Dostlarımız Thatcher'la sohbet ederken Thatcher daha önce hiç Pokémon savaşı yapmadığından ve tecrübesiz olduğundan dolayı kahraman sandığı Ash'den yardım ister. Ash, Thatcher'a yardım etmeye karar verir.

Ash, Thatcher'a pratik yaptırırken sis çökmeye başlar. Alyssa aceleyle deniz fenerine gider. Dostlarımız da hep birlikte Alyssa'nın peşinden giderler. Dostlarımız deniz fenerine ulaşamadan Roket Takımı bir Zapdos robotuyla ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı robotu kullanarak deniz fenerine saldırır. Saldırı sonrasında deniz fenerinin üst kısmı parçalanır. Magnemite, Yıldırım Oku'nu kullanarak saldırıya geçer. Fakat robot Pikachu'dan dolayı elektriğe karşı dayanıklıdır. Roket Takımı hemen harekete geçip Magnemite'ı ve Işık Taşı'nı çalar. Dostlarımız elektrik saldırılarına karşı bağışıklı robota ne yapabileceklerini düşünürken Roket Takımı hızlı davranıp Pikachu'yu da çalar. Pikachu'yu alınca Roket Takımı, Magnemite'ı Alyssa'nın kucağına fırlatıp uçarak kaçar.

Roket Takımı uzaklaşırken Pikachu, Yıldırımı'nı kullanarak Işık Taşı'nı yakar. Işık Taşı yanınca dostlarımız Roket Takımı'nın nerede olduğunu görürler. Hemen Roket Takımı'na doğru ilerlemeye başlarlar. Plusle'la Minun, Yardım Eli'ni kullanarak Pikachu'yu yeniden şarj ederler. Şarj olan Pikachu, Yıldırımı'nı kullanarak tekrar saldırır. Elektrik tipi ataklara karşı dayanıklı olan robot bir şekilde saldırıdan etkilenir. Robot hasar gördüğü için kontrolünü kaybeder. Böylece Işık Taşı ve Pikachu serbest kalır. Plusle'la Minun birbirlerini şarj edip Kıvılcım Saldırısı'nı kullanarak Roket Takımı'nı havaya uçururlar.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Işık Taşı tekrar deniz fenerine geri döner. Dostlarımız Alyssa ve Thatcher'la vedalaşarak Mauville Şehri'ne olan yolculuklarına devam ederler.


Işık Taşı'nı güvenle geri alan Ash, yeni bir arkadaş ve öğrenci kazandı. Şimdi yolculuklarına devam eden kahramanlarımızı yeni maceralar ve Mauville Şehri Spor Salonu bekliyor.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Alyssa
Thatcher





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Alyssa: [Resim: rsiconani081.gif]


Thatcher: [Resim: rsiconani311.gif][Resim: rsiconani312.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga