Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: HG/SS Gym Liderleri ve Taktikleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar. Bu konu HG/SS'ye yeni başlamış olan ve oynayacak olanlar için yazılmıştır. Bazı kişilerin bazı GYM'lerde zorlandığını duydum. O yüzden bu konuyu açma gereği duydum.


Falkner: Pokemonları:


[Resim: Spr_HGSS_Falkner.png] [Resim: Spr_4h_016.png][Resim: Spr_4h_017.png]



İlk Gymler gibi bu Gymde oldukça kolay. Karşınıza ilk baş Pidgey geliyor ve bu tabii ki çocuk oyuncağı. Pidgey'e saldırarak kolayca devirebilirsiniz. Sonra Pidgeotto çıkarıyor ve bu Pidgey'den daha zor tabii ki. Aslında Pidgeotto'da kolay bir lokma ancak Düşük Levelli pokemonlarla saldırırsanız yenmeniz biraz zorlu olabilir. Çünkü İlk baş Sand-Attack saldırıyor ve Accuary'niz düşüyor. Accuary Statınız en düşüğe indiği zaman size saldırmaya başlıyor. Ve sizde buna sinir oluyorsunuz. Eğer saldırınız tuttuğu zaman Pidgeotto hasar alıyor ancak Roost ile kendi canınını iyleştirebiliyor. İlk Nuzlockem'da bundan dolayı kaybetmiştim. Eğer Starter pokemonunuzu geliştirirseniz oldukça kolay olacaktır. Ve söylemeliyim Chikorita ile başlayanlar dezavantajlı olacaktır.

Aynı zamanda Mareep ve Geodude yakalamanız sizin için faydalı olacaktır.


Bugsy: Pokemonları:
[Resim: Spr_HGSS_Bugsy.png] [Resim: Spr_4h_123_f.png][Resim: Spr_4h_011.png][Resim: Spr_4h_014.png]


Bu elemanda kolay bir lokma. Pokemonlarına bakarsak ilk başta Scyther'ı görüyoruz. Bu eleman zaten sürekli kendi Scyther'ına güveniyor. Scyther'ı indiği zaman bir işe yaramıyor ve anca Metapod ve Kakunasını kullanmaktan çaresi kalmıyor. Scyther'ının güçlü olduğunu söyleyebilirim. Cyndaquil ile başlayanlar için kolay ancak Chikorita ile başlayanlar için yine zorlu bir mücadele olacak gibi. Cyndaquil'iniz büyük ihtimal Quilava olmuştur ve Ember, Flame Wheel saldırılarını biliyordur büyük ihtimal. Bu elemanın Scyther'ına ateş saldırıları ile dalın. Büyük ihtimal tek darbede inmeyecektir. Bu arada Scyther U-Turn kullanabiliyor. Size saldırdığınız zaman başka pokemonlar seçebiliyor. Scyther'ı devirdiğiniz zaman bilin ki diğer Pokemonlar oldukça çocuk oyuncağı olduğu.



Whitney: Pokemonları:


[Resim: Spr_HGSS_Whitney.png] [Resim: Spr_4h_035.png][Resim: Spr_4h_241.png]

İlk Crystal oynadığım zaman bu kızı yenmekte oldukça zorlandığımı söyleyebilirim. Çünkü bu da anca diğerleri gibi Miltank'ına güveniyor. Takımınızda Fight türü olmadığı sürece Whitney'i yenmeniz bir hayli zor. Mankey, Machop gibi pokemonları yakalayarak Whitney'e karşı kullanabilirsiniz. Clefairy kolay bir yem olacaktır sizin için çünkü defansları kötü. Her neyse yendiğiniz zaman sırada size Miltank'ını gönderiyor. Size bir şey söyleyeceğim. Miltank'ın Def statı 105 yani Fiziksel Saldırılara karşı oldukça dayanıklı. Eğer pokemonunuz Erkekse size karşı Attract kullanıyor ve pokemonunuzu aşık ediyor :D Bu sebepten dolayı saldırı yapma olasılığınız düşüyor ve size karşı Rollout, Stomp saldırılarıyla saldırıyor. Rollout kullandığı zaman ilk baş size az bir hasar vermekte ancak her tur geçtiği zaman bu saldırı bir hayli güçleniyor. Ve 5.Tura geldiğiniz zaman sizin pokemonunuza kesin OHKO yapabilmekte.

Bu arada Quilavası olanlar belki şu taktiği deniyebilirler. Smokescreen+Ember. SmokeScreen Miltank'ın Accuarysini düşürmekte ve bundan yararlanarak ember saldırısını kullanabilirsiniz.


Morty: Pokemonları:

[Resim: Spr_HGSS_Morty.png] [Resim: Spr_4h_092.png][Resim: Spr_4h_093.png][Resim: Spr_4h_093.png][Resim: Spr_4h_094.png]


Şimdide geldik 4.Gym'e. Bu adam hayalet türü pokemonlarını kullanmakta. Bu pokemonlara süper etkili vuran tek türler Psychic, Ghost ve Dark. Ve bu türleri oyunun başlarında bulmanız biraz zor. Psychic türü isteyenler Abra yakalayıp Kadabra'ya geliştirebilirler. Veya hayalet türü yakalamak isteyenler Gasty yakalasın ve Haunter'a geliştirsinler. Dark türünü bilmiyorum ve oyununun başlarında şuan bulunmamakta. Ama Croconaw'ı olanlar Bite ve Crunch saldırıları biliyordur.

Uzun lafın kısası bu adamın Gastly'si oldukça kolay. Tek darbede iniyor zaten. Ancak 2 Haunter'ı Gastly'den daha zor. Ancak ben Bill'den aldığım Eevee'yi Espeon'a evrimleştirdiğim ve Confusion öğrettiğim için ikisini de yenmem oldukça kolay oldu. Son Pokemonu ise Gengar. Bu pokemonun Speed statı ve Special Attack'ı oldukça yüksek. Ve sizden daha hızlı olacak büyük ihtimal. Size Mean Look saldırısını vuruyor ilk baş. Daha sonra sizi Hypnosis ile uyutuyor ve Shadow Ball ile size saldırıyor. Ancak benim Espeonum daha hızlı olduğu için Confusion ile Gengar hemen yere serildi.


Chuck: Pokemonları:


[Resim: Spr_HGSS_Chuck.png] [Resim: Spr_4h_057.png][Resim: Spr_4h_062.png]

Dövüş türlerini kullanmakta. Dövüş türlerinin Attack statları oldukça yüksektir ve size Fiziksel Attack ile saldırıcaktır. Ancak Dövüş türlerinin genellikle Sp.Atk statı oldukça kötü olur. Ancak Chuck'ın Poliwrath'ı öyle değildir. Evet şimdi gelelim kendini pehlivan sanan adama. İlk başta Primeape var ve bu pokemonların Levelleri 29-31 arasındadır. Ben bu GYM'i oldukça kolay geçtiğimi söyleyebilirim Espeon ile birlikte. Confusion ile Primeape yere kolayca devrildi ve OHKO. Poliwrath'ı ise 2HKO ile yendim. Hypnosis, Body Slam, Surf, Focus Punch saldırıları var. Ancak bunlar bana kalıcı hasar vermeye yetmedi.

Bu adamı yenmek isteyenler Alazakam ve Espeon gibi pokemonlarla saldırabilir. Veya Flying türü de iyi bir seçim olacaktır. Ancak genelde oyunun şimdi ki kısımlarında Pidgey, Spearow, Hoothoot gibi pokemonları bulabilirsiniz sadece. Bu pokemonlar güçsüz ancak Pidgey evrimeştikten sonra Feather Dance, Wing Attack Hoothoot Hypnosis, Psychic saldırıları kullanabiliyor. Ve Fearow ise Drill Peck.

Jasmine: Pokemonları:



[Resim: Spr_HGSS_Jasmine.png] [Resim: Spr_4h_081.png][Resim: Spr_4h_081.png][Resim: Spr_4h_208_f.png]


Jasmine aslında benim için biraz kolay bir lokma. Çünkü Cyndaquil ile başladığım ve Typloshion'a evrimleştirdiğim için oldukça kolay oldu. İlk iki pokemonu Magneton gördüğünüz gibi ve oldukça ezik pokemonlar :D Ground, Fight, Fire türlerine karşı zayıflar ve bu saldırılarla kolayca indirebilirsiniz. İkisini de halettikten sonra geriye Steelix kalıyor zaten. Şimdi beni iyi dinleyin. Yoksa Steelix sizi zorlayabilir. Steelix Steel/Ground türü pokemonudur. Fight, Ground, Water, Fire türü saldırılara karşı zayıf. Steelix'in Muhteşem derecede 200 Defansı vardır ama aynı zamanda kötü bir 65 Special Defense'ı. Bu rozeti almak istiyorsanız lütfen Fiziksel Saldırı kullanmayın. Eğer Steelixi yenmek istiyorsanız. Surf, Flamethrower ve Fire Blast sizin için yeterli olacak. Saldırdığınız zaman büyük ihtimal OHKO olacak ve Jasmine size 6.GYM rozetini verecek.

Pryce: Pokemonları:


[Resim: Spr_HGSS_Pryce.png] [Resim: Spr_4h_086.png][Resim: Spr_4h_087.png][Resim: Spr_4h_221_m.png]



7.Gym Lideri olan Pryce Buz türü pokemonları kullanıyor. Ve bu pokemonlar Level 30 ve Level 34 arasındalar. Bunun taktiğini kısaca açıklayım sizlere. Takımınızda Elektrik ve Ateş türünden bir pokemon alın. Benim takımımda Ampharos ve Typloshion vardı. İlk baş size Seel çıkaracak ve Elektrik saldırısı ile saldırın. Büyük ihtimal OHKO olacak ve yere devrilecek. Daha sonra size Dewgong çıkarıyor ve buna da Elektrik ile saldırın. Ancak Seel'in aksine Dewgong size karşı dayanıklı olacaktır ve Saldırma fırsatı olacaktır. Büyük ihtimal size karşı Hail kullanacak. Hail kullandığı zaman hava kar fırtınalı olacaktır. Ve buz türü olmayan pokemonlar her tur HP kaybedecek. Birde Blizzard'ın Accuary'si yükselecektir. Bir kez daha saldırdığınız zaman Dewgong zaten nakavt olacak ve size karşı rakip bu sefer Piloswine gönderecek. Bu arada biraz sinirinizi bozabilir ama Piloswine Snow Cloak abilitysine sahip. Eğer Dewgong Hail basmışsa Evasion'u %20 artıyor ve bazen saldırınızı kaçırabiliyorsunuz. Flamethrower ve Fire Blast saldırılarını deneyin. Eğer leveliniz düşükse tek atamıyorsunuz ve Sitrus Berry yiyerek canını dolduruyor. Size karşı Blizzard ve Ice Fang kullanıyor ve bu oldukça iyi hasar verir. Ancak ben Typloshion'a Flamethrower öğrettiğim için kolay yendim ve 7.GYM rozetini garantiledim.


Clair :Pokemonları:


[Resim: Spr_HGSS_Clair.png][Resim: Spr_4h_130_f.png][Resim: Spr_4h_148.png][Resim: Spr_4h_148.png][Resim: Spr_4h_230.png]


En zor GYM! Çünkü bu kadın Ejder türü pokemonlarını kullanmakta ve levelleri oldukça yüksek. İlk baş Gyarados gönderiyor sizlere ve sizde bundan yararlanarak Elektrik türü pokemon gönderin. Gyarados x4 yiyecektir ve tek hamlede KO olacak. Eğer Fiziksel Attack kullanırsanız tek atmanız pek garanti değil (Intimidate) Diğer pokemonu ise Dragonair. Dragonaire Super Effective atan tek tür Dragon ve Ice türleri. Genellikle bu türler oyunlarda zor bulunurlar özellikle Dragon türleri. Bu Şehire giderken geçtiğiniz mağaradaki buz pokemonları ufak bir yardımı dokunabilir. Ancak buz türü pokemonu yakalamayan kişiler Shiny Gyarados'un Ice Fang ve Feraligatr'ın Ice Fang saldırısını kullanabilirler. İlk Dragonairi yendiğiniz zaman size karşı İkinci Dragonair göndermekte. Buz türü kullanıyorsanız ikinci Dragonair'e dikkat edin çünkü bu Dragonair Fire Blast bilmekte! Ancak Ben Gyaradosun Ice Fang'ı ile saldırdığım için bu sorun olmadı. Birde Dragonairler Thunder Wave kullanıyor ve bu çok sinir bozucu tabii ki de :D Son pokemonu Kingdra ve sadece Dragondan Super Effective yemekte. Bu pokemonda biraz zorlanabilirsiniz çünkü ilk baş size Karşı SmokeScreen kullanıyor ve Accuarynizi düşürüyor. Ve daha sonra Accuaryniz yeterince düştüğü zaman size karşı Dragon Pulse ve Hydro Pump saldırılarını kullanmakta. Ben ilk baş Thunder Wave ile paralyze ettim ve daha sonra Kingdra'ya saldırdım. Siz daha farklı taktikler deneyebilirsiniz.



Elite Fourlar Eklenecektir!
Konuyu takip ediyorum.ancak elite fourla kanto liderlerini eklersen xok daha iyi olur