Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: StallBreaker Nedir? StallBreaker Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle Stall Breaker hakkında size bilgiler vermeden önce Wall (Staller) Pokemonlar hakkında ufak bir bilgi vereceğim.

Stall Nedir?

Genellikle yüksek HP, Def ve SpDef'e sahip olan pokemonlardır. Ve bu Pokemonların indirilmesi oldukça zor olduğunu söyleyebilirim. Staller pokemonları genellikle üç gruba ayrılır ve bu üç grubu aşağıda belirteceğim.



*Special Wall


Bu grupta yer alan pokemonların ortalamanın üstünde Sp.Def ve HP statları vardır. Genellikle bu pokemonların Recover, Softboiled ve Wish gibi canlarını doldurabilen saldırılara sahiptir.


Örnek Pokemonlar: Blissey, Chansey, Jellicent, Snorlax, Cresselia, Jirachi, Celebi, Milotic, Umbreon Tyranitar(Sandstorm Aktifken)


*Physical Wall



Bu grupta yer alan pokemonların ortalamanın üstünde Def ve HP statları vardır. Special Walllar gibi bu grubunda can dolduran saldırıları vardır. Bu gruptaki pokemonlar genellikle Impish ve Bold Naturelerini kullanır.



Örnek Pokemonlar: Skarmory, Gliscor, Hippowdown, Gligar, Ferrothorn, Slowbro, Tangrowth, Cofagrigus






*Mixed Wall



Bu gruptaki pokemonlar diğer iki gruba göre daha az yaygındırlar. Genellikle bu grupta daha az pokemonlar bulunmaktadır. Hem Special Defense statları Hem de Defense statları ortalamanın üstündelerdir.


Örnek Pokemonlar: Suicune, Registeel, Deoxys-D, Bronzong, Dusclops, Porygon2



Evet Staller Pokemonları anlatmış durumdayım. Peki bu pokemonlar durdurulması imkansız mı? Tabii ki hayır. Genellikle Stallerların Hızları ortalamanın altındadır ve ofansif statları çok iyi değildir. Bu pokemonlara Genellikle Daha çok HP, Special Defense ve Defense yönünden EVsler verildiği için sizin pokemonunuzdan daha yavaş olacaktır. Birde Stall Kullanan kişiler bilirler. Stall kullanmak oldukça zordur. Stall Kullanan kişi yanlış tahminle oynarsa Maçının kaybetmesine bile mal olabilmektedir. Ve çok konuşmadan direk StallBreaker'a geçiyorum. StallBreaker nedir? StallBreaker Pokemonlar genellikle rakip takımının Wall Pokemonlarını zor duruma getirecek pokemonlardır. Eğer Stall Takımlardan bıkıyorsunuz o zaman bu konuya devam etmeninizi öneririm. Sizin için oldukça yararlı bilgiler verebilirim.


[Resim: 609.png]

Calm Mind Reuniclus


Reuniclus @ Leftovers
Ability: Magic Guard
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD
Bold Nature (+Def, -Atk)
- Calm Mind
- Psychic
- Focus Blast
- Recover



Biliyorsunuz ki Reuniclus oldukça hatta Çok yavaş bir pokemon desek doğru olur. Ve Stallerlar genellikle yavaş pokemonlardan oluşur. Ama Reuniclus bunlardan daha yavaş bir pokemon. Fakat bu bizim umrumuzda tabii ki değil. Çünkü Reuniclusun Attack ve Speed statları dışında diğer statlarının güzel olduğunu söyleyebilirim. Calm Mind saldırısını bilmekte ve Böylelikle indirilmesi daha zor hale geliyor. Ve aynı zamanda Calm Mind Reuniclus'un Special Attack'ını arttıracaktır. Reuniclusun canı azaldığı zaman Recover kullanabiliyor ve buda Reuniclus indirilmesi daha zor bir pokemon oluyor.


Aynı zamanda yukardaki sette ufak bir değişiklik yapabilirsiniz. Ve çoğunuzun bildiği gibi Reuniclus iki tane güçlü Psychic saldırısı kullanabilmekte. Psychic ve Psyshock. Psychic yerine Psyshock kullanabilirsiniz. Psyshock aslında bu seti durdurabilecek olan Blissey gibi bir pokemona karşı kullanabilirsiniz. Ancak bunu gören Eğitmen size karşı Gliscor gibi bir pokemon seçecektir. Ve sizde bu pokemonla oldukça uğraşmanız gerekecek.


Taunt+Will-O-Wisp Mew


[Resim: 151.png]


Mew @ Leftovers
Ability: Synchronize
EVs: 252 HP / 224 Def / 32 Spe
Bold Nature (+Def, -Atk)
- Taunt
- Will-O-Wisp
- Softboiled
- Psychic



Mew aynı zamanda Harika bir StallBreaker. Zaten Mew her türlü role girebilmektedir değilmi? Sweeper, Staller, Pivot, Annonyer ve sayamadığınız zibilyon tane rol. Yukardaki seti kısaca açıklıyorum. Stealth Rock, Spikes, Leech Seed, Roar, Recover, Substitute, Toxic kullanan Staller pokemonlara karşı Taunt kullanılır daha sonra Rakip pokemon size karşı hasar veren saldırı kullanmak zorunda kalır. Ve sizde buna karşılık Will-O-Wisp kullanıyorsunuz. Gerçi Toxic Rakibin HP'sini daha çok götüren bir saldırı ancak Skarmory, Ferrothorn, Forretress, Jirachi gibi pokemonlar Stall Takımlarında oldukça yaygınken Will-O-Wisp kullanmak daha mantıklı seçim olacaktır. Canınız azaldığınız zaman Softboiled basıyorsunuz ve Rakibiniz buna karşı oldukça sinirleniyor ve büyük ihtimal RageQuit oluyor. Eğer rakibe karşı Taunt+Will-O-Wisp kullandıysanız Psychic kullanın. Ve STAB olduğundan dolayı fazla hasar verebilmekte.


Mixed Salamence


[Resim: 373.png]


Salamence @ Life Orb
Ability: Intimidate
EVs: 116 Atk / 216 SpA / 176 Spe
Rash Nature (+SpA, -SpD)
- Draco Meteor
- Fire Blast
- Brick Break
- Roost



Salamence Stall takımlarına karşı oldukça etkili bir pokemon. Bu sette Salamenceyi durdurabilecek olan pokemonlar oldukça az. Salamenceyi karşınıza çıkardığınız zaman rakip pokemon Intimidate sayesinde Atk'ı bir birim düşüyor. Ve Salamencenin Kötü Def Statını durdurmak için kullanılabilir. Draco Meteor sizin STAB Hamleniz olmakta. Genellikle Physical Wall olan Gliscor, Hippowdown, Slowbro ve Tangrowth'un işini kolayca bitirebilmektedir. Ve Life Orb+Rash Nature+216 SpA ile Draco Meteor'a karşı direnmesi oldukça zor. Genellikle bir Draco Meteor kullandıktan sonra Salamenceyi değiştirmeniz tavsiye edilir. İkinci saldırınız olan Fire Blast oldukça önemli bir saldırıdır. Genellikle Salamence'nin Draco Meteor'unu gördükten sonra Ona karşı dirençli olacak olan Ferrothorn ve Skarmory gibi bir Steel türü pokemonları çağırabilmektedir. Ve sizde It's A Trap! diyorsunuz ve Fire Blast basarak evde yüksek sesle Nihahahahaha! diyerek bağırıyorsunuz. Buda Rakibin sinirlerini oldukça bozmakta ve size Karşı Special Wall Blissey gönderdi. Ve Rakip ikinci sefer yanılgıya düşüyor. Brick Break kullanarak Blisseye OHKO atıyorsunuz. Sonrasında noluyor Rakip RageQuit olarak maçtan çıkıyor veya Trollük yaparak Süre bitene kadar bir hamle yapmıyor.




Swords Dance Gliscor

[Resim: 477.png]

Gliscor @ Toxic Orb
Ability: Poison Heal
EVs: 252 HP / 184 Def / 72 Spe
Impish Nature (+Def, -SpA)
- Swords Dance
- Earthquake
- Ice Fang
- Taunt



Rakibin Special Wallarını silip süpürebilecek bir pokemon. Ve Staller kullanan kişiler genellikle bu pokemona karşı sinir olmaktadır. Ice Beam ve Scald bulundurmadığınız sürece durdurmanız gerçekten zor. Gliscor'un bu Setini de açıklıyorum. 72 Spe sayesinde normalde sizden daha yavaş olan Tentacruel gibi bir pokemonun önüne geçiyorsunuz. Ve bu sayede Stallerdan daha hızlı olmayı garantiliyorsunuz. Öncelikle Stallerin sevmeyeceği bir saldırıyı olan Taunt'u kullanıyorsunuz ve bu sayede Rakip size karşı Hasar Veren saldırı kullanmak zorunda kalıyor. Ve Sizde 252 HP/184 Def sayesinde bu saldırılardan fazla hasar almıyorsunuz. Üstelik Poison Heal sayesinde her tur canınız'ın 1/8'ü doluyor. Ancak Gliscor yine de Earthquake ile Special Wallara ciddi hasarlar veremiyor ve sizde Swords Dance kullanıyorsunuz. Eğer 2 kere bastıysanız Physical Walları durdurabilecek bir Attack'a sahip oluyorsunuz. Ve şimdi de Earthquake basarak rakibin canının nasıl azaldığını izleyin. Ve sizde Rakibe Zaaaaaaaaaa! yazarak rakibin moralini bozabilirsiniz. :/ Peki Earthquake'e karşı dayanıklı olan Pokemonlara Karşı ne cevap vereceksiniz. Tabii ki Ice Fang! Ancak bu setin ufak bir kötü tarafı var. Skarmory ve Bronzong gibi pokemonları durduramıyorsunuz.




Nasty Plot Azelf

[Resim: 487.png]

Azelf @ Life Orb
Ability: Levitate
EVs: 28 HP / 252 SpA / 228 Spe
Timid Nature (+Spe, -Atk)
- Nasty Plot
- Psyshock
- Flamethrower
- Hidden Power Fighting



Bu set Stall takımları için oldukça tehlikelidir. Azelf'in setini kısaca açıklıyorum Nasty Plot ile birlikte SpAtk'ınız iki kademe artıyor. Ve ilk bastığınız zaman 696 Special Attack'a sahip oluyorsunuz! Ehehehe bunu gören Rakip size karşı Blissey gönderebilir. Sizde Psyshock vuruyorsunuz ve bu sayede Blissey ve diğer Special Wallara karşı üstünlük sağlayabiliyorsunuz. Ve Çoğunlukla Psyshock sizin ana saldırınız olacak. Ancak Skarmory gibi bir pokemonla karşılaşmadığınız zaman. Veya Jirachi gibi bir pokemon. Üzülmeyin ki Azelf Flamethrower kullanabilmekte ve rakibiniz bunu görünce Şok oluyor. Son saldırı olan Hidden Power Fighting gerekmedikçe hiç kullanmayın çünkü rakibin pokemonuna diğer saldırılardan daha az hasar verecektir. Sadece Azelf'i durduracak olan Tyranitar için kullanılabilir.


Swords Dance Toxicroak


[Resim: 459.png]

Toxicroak @ Life Orb
Ability: Dry Skin
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Adamant Nature (+Atk, -SpA)
- Swords Dance
- Cross Chop
- Ice Punch
- Sucker Punch


Eğer bir Stall takımla karşı karşı oynuyorsunuz Toxicroak kullanmanızı genellikle tavsiye ediyorum. Çünkü Vaporeon, Politoed, Jellicent gibi hantal su pokemonlarını Toxicroak kolayca engelleyebiliyor. Birde bu Toxicroak'ı genellikle Rain takımlarında kullanmanızı tavsiye ediyorum. Aksi takdirde Toxicroak pek bir iş yapamayabilir. Dry Skin'den dolayı Su türü saldırılarına karşı bağışıklık kazanıyor ve Her Tur HP'sinin %12.5'ini doldurabiliyor. Ve Tabii ki Life Orb'un götürdüğü HP bizim için pek bir önemi olmuyor. Swords Dance bastıktan sonra 600'den fazla bir Attack Statına ulaşıyorsunuz. SD Boostundan sonra Cross Chop STAB ile birlikte oldukça fazla güçleniyor. Çoğunlukla Special Wall'lara OHKO yapabilmenizi sağlıyor. Ancak bazı Cross Chop'a dayanıklı pokemonlar olan Jellicent için Sucker Punch tercih edilebilmektedir. Ice Punch bu arada Landorus-T ile karşılaştığınız zaman oldukça harika bir hasar vermenizi sağlıyor.


Ve tabii ki Bu setin dezavantajlı tarafı Skarmory gibi bir pokemon tarafından kolayca durdurabiliyorsunuz. Ve aynı zamanda büyük ihtimal Landorus-T sizden daha hızlı olacak ve Earthquake ile sizi tek hamlede devirebiliyor. Buda sizin için çok kötü bir durum.


Wobbuffet


[Resim: 202.png]


Wobbuffet @ Leftovers
Ability: Shadow Tag
EVs: 200 Def / 56 SpD / 252 Spe
Timid Nature (+Spe, -Atk)
- Encore
- Counter
- Mirror Coat
- Tickle



Wobbuffet Stall Takımlara karşı herhangi bir hasar vermemektedir. Ancak oldukça işe yarayabilir diyebilirim. İlk önce siz Wobbuffet'i çağırdığınız zaman Shadow Tag sayesinde rakip pokemonun kaçmasını önleyeceksiniz. Ve bu durumda rakip size karşı hamle yapmaktan başka çaresi kalmıyor. Ve rakibin pokemonu size karşı OHKO hatta 3HKO atması oldukça zor olduğunu söyleyebilirim. Timid Nature+252 Spe EVs sayesinde Hız EVsleri vermeyen Defansif pokemonlardan daha hızlı olabiliyorsunuz. Rakip ilk önce sizi zayıflatıp daha sonra saldırmak isteyecektir. Ve bunun için Toxic, Leech Seed, Will-O-Wisp gibi hamleler kullanacaktır. Ancak rakip Wobbuffet'in Encoresini unutacak ve sizde Encore ile o saldırıda kalmasını sağlayacaksınız. Ve bu arada sizin Tickle basma şansınız artacaktır. Tickle Rakibin Attack ve Defense statını düşürmektedir. Eğer Tickle'ı 6 defa kullandıysanız sizin için yeterli olacaktır ve Pursuiter çağırın. Rakip kaçmaya çalışırken Pursuit kullanarak KO yapabilirsiniz.







Eline sağlık,ayrıca devasa atkından ve abilitysinden dolayı Haxorus,mixed sweeper olduklarından dolayı Infernape ve Hydreigon de wallbreaker olarak yaygın kullanılıyor.
Mixed Kyurem-B ve Darmanitan da benim kullanmayı sevdiklerimden.

[Resim: 685.png]
Kyurem-B @ Leftovers
Trait: Teravolt
EVs: 4 Atk / 252 SpA / 252 Spe
Mild Nature
- Substitute
- Outrage
- Earth Power / Hidden Power [Fire]
- Ice Beam

[Resim: 584.png]
Darmanitan @ Life Orb
Trait: Sheer Force
EVs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Adamant Nature
- Flare Blitz
- Superpower
- U-Turn
- Rock Slide

Bu iki Pokemon da nispeten yavaş olduklarından ofansif takımlar için yenmesi kolay Pokemon'lar, ama stall takımlarına çok ciddi hasar verebiliyorlar.