Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 3.Jenerasyon Oyunlarını Online Oynayın!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hepinize Merhabalar! Bugün sizlere Visual Boy Advanceden nasıl Online oynanıldığını göstereceğim :) Aslında biraz zor sayılabilir gözünüzde ama halletiğiniz zaman kurulumu oldukça basit gibi görülüyor. Aşağıda size adımlarla anlatımı verdim. Online oynayabilmek için İki Program lazım. Ve bu programların yüklemesi oldukça kolaydır.



1.Adım: VBA Link'i Yükleyin


Link İçin Tıkla!



2.Adım: Hamachi'yi Yükleyin





Link İçin Tıkla



3.Adım: Hamachi Ağı Kurun veya Bağlanın




Kurduğunuz Hamachi Ağın adını ve şifrenizi kendiniz ayarlayın ve bunu arkadaşlarınız ile paylaşın. Bir ağa en fazla 5 kişi girebilmektedir. Eğer ağ dolu ise tekrar bir ağ açın. Eğer Arkadaşınızın hamachi ağına bağlanmak istiyorsanız Ağ Adını ve şifreyi bilmeniz yeterli.



4.Adım: VBA Link'e Girin



Daha önce oynadığınız Emulatörün kaydettiği dosyalar VBA Link'te çalışmaktadır. Eğer önceki emülatördeki oynadığınız oyunu aktarmak istiyorsanız söylediğim adımları uygulamanız gerekir.

1-VBA Link'i açın
2-Oyununuzu açın.
3-Yukardaki ayarlardan File> Import> Battery File'a tıklayın. Ve oyununuzun sav dosyanı bulun. Sav dosyasını bulduktan sonra açın, oyun tekrardan başlatılacaktır. Eğer önceki emulatörde Shift+F1 ile değil oyun içinden kaydettiyseniz Continue kısmı gelecektir. Ona tıklarsanız kaydettiğiniz yere dönecektir.


5.Adım: Ayarlarınızı Yapın



İlk önce iki oyuncu anlaşıp söylediğim komutları uygulamalı. Aksi takdirde Pokemon R/S/E/FR/LG oyunlarını Online oynamayabilirsiniz :)



İki oyuncu oyunu başlattıktan sonra Options>Link kısmına gelerek Wireless Adapter kısmını işaretlemeleri gerekir.



Daha sonra Wireless Adapter'ın alt kısımda Settings kısmını göreceksiniz. Ona tıkladığınız zaman karşınıza böyle bir şey çıkacaktır.


[Resim: nJohZ6N.png]


Büyük ihtimal General Bölümünde sizde One Computer işaretli olacaktır. Onu değiştirin ve Network'u işaretleyin

Şimdi beni dikkatle dinleyin;

1-Hamachi Ağını Açan Kişi Server bölümüne gelsin. Start tuşunu göreceksiniz ve ona tıklayın. Daha sonra bağlantıya girecek olan kişiyi bekleyin.

2-Bağlantıya girecek olan kişi Client bölümüne gelsin. Ordaki kutucukta bulunan *localhost*'u silsin. Onun yerine Bağlantıyı Kuran Kişinin Hamachi Ağını yazsın. Daha sonra Connect tuşuna basın.

3-Bağlantıya girecek olan kişi karşısına Diğer oyuncuları bekleyecekmisin? tarzında soru gelecektir. Eğer sadece 2 kişilik oynayacaksınız hayır. 3 veya 4 kişilik oynayacaksınız evet deyin.


Bu arada oyuna baştan başlıyorsanız en az 1 rozetiniz olması gerekir. Yoksa iki kişi arasında bağlantı kurulmaz.


6.Adım: Şimdi Oynama Zamanı



Şimdi ayarlama kısmını bitirdik. İki oyuncuda PokeCenter'da olmaları gerekir. Biliyorsunuz ki PokeCenter'ın bir üst katı daha var. Oraya girin ve girdiğiniz zaman en sağdaki kadınla konuşun. Trade Center ve Collesium kısmı çıkacak. Eğer arkadaşlarınızla pokemonlarınızı takas etmek istiyorsanız Trade Center'a tıklayın veya savaşmak istiyorsanız Collesium kısmına tıklamanız yeterli. Birisi Odayı kuracak diğer kişi ise o odaya bağlanacak bu kadar basit. İyi eğlenceler!






Ve evet sonunda bitti Resim eklemediğim için üzgünüm. Umarım işinize yarar :) He bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey daha var.

Kendi açtığım Hamachi Ağı:

Ağ Adı: pkmntr
Şifre: 123

Trade etmek ve savaşmak isteyen olursa hamachi ağımıza buyursun gelsin. Eğer takıldığınız bir yer olursa söyleyin ben yardımcı olacağım :) İyi günler dilerim.


2 saatdir uğraşıyoruz yapamadık şunu yaaa......

Sinir oldum.....