Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 296 - Brawe the Wave
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Brawe the Wave
Japonca Adı:Dewford Gym! Enter Brawly the Surfing Gym Leader!
Türkçe Adı : Dalgaya Meydan Okuma

[Resim: genizet.png]

Hoenn Ligi'ne girmek için çalışan Ash, Dewford Kasabası'na ve ikinci spor salonu maçına yaklaştı. Ama şüphesiz onun aklındaki tek şey salon liderine meydan okumak ve ikinci rozetini kazanmaktı.

Bugün dostlarımızı sabahın erken saatlerinde Pokémon Merkezi'nden çıkıp Dewford Spor Salonu'na doğru giderken buluyoruz. Kısa bir yürüyüşten sonra dostlarımız salona ulaşırlar. Ash, salonun kapısını çaldığında salondan elinde sörf tahtası olan bir grup insan çıkar. Çıkanlardan birisi Ash'e nasıl yardımcı olabileceğini sorar. Ash, spor salonu liderini aradığını söyler. Ne tesadüftür ki Ash'e yardım etmek isteyen kişi salon lideri Brawly'dir. Brawly, Ash'in meydan okumasını kabul eder. Fakat Brawly gününü denizde sörf yaparak geçireceği için Ash'in meydan okumasını bir günlüğüne erteler. Dostlarımız da plaja gidip sörf yapan insanları izlerken salonu lideri Brawly'i görürler. Brawly, Makuhitası'yla birlikte sörfe başlar. Ash, Makuhita hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.

Makuhita: Cesaret Pokémon'u. Makuhita asla pes etmez. Ne kadar devrilse de daima ayağa kalkmasını bilir. Ayakları üzerine her kalktığında vücudunda enerji biriktirir.

Ash, Brawly'nin meydan okumasını sadece sörf yapmak için kabul etmediğini görünce sinirlenip yüzerek Brawly ve Pokémonu'nun yanına gider. Ash, Brawly ile Makuhita'nın konsantresini bozunca onlar da Ash ile birlikte dalgaların içine düşerler. Brawly ve Makuhita kıyıya çıktıktan sonra Ash, maç için hala Brawly'i ikna etmeye çalışırken aniden birileri Pikachu'yu ağ kullanarak yakalar. Kimse neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı sloganını yarıda kesip bot ile uzaklaşır. Brawly, Pikachu'yu kurtarması için Makuhita'yı gönderir. Makuhita sörf tahtasını kullanarak Roket Takımı'nın peşinden gider. Makuhita bota kafasını kullanarak saldırır. Saldırı sonrasında bot ters döner. Pikachu'nun içinde olduğu ağ da denize düşer; fakat bu Pikachu'nun serbest kalmasını sağlamamıştır.Böylece Pikachu, Yıldırım saldırısını kullanarak botu patlatır ve Roket Takımı da havaya uçar.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Ash istediğini elde eder. Brawly sörf yapmayı bırakıp Ash'le savaşmak için salona geri döner. Ash, Brawly'i sörf yaptığı için kolay lokma olarak görür. Savaş ikiye iki olacaktır. Sadece meydan okuyan kişi maç esnasında Pokémon değiştirme hakkına sahiptir. Ash savaş için Dövüş türüne karşı avantajlı olan Taillow'u gönderir. Brawly de sahaya Machop'u gönderir. May, Machop hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.


Machop: Süpergüç Pokémon'u. Machop'un kasları ne kadar çalışırsa çalışsın asla yorulmaz. Machop ortalama kiloya sahip 100 insanı atabilecek güce sahiptir.

Taillow, Kanat saldırısıyla başlayarak Machop'un yerde yuvarlar. Yere düşen Machop tekrar ayağa kalkar. Taillow bir kez daha Kanat saldırısını kullanır. Machop saldırılar sonrasında sadece yerde yuvarlanır. Taillow üst üste Kanat saldırısını kullanmaya devam etse de Machop defalarca Kanat saldırısına maruz kalmasına rağmen her yere düşüşünde tekrar ayağa kalkmayı başarır.

Max, Machop'un arka arkaya aldığı saldırılardan sonra nasıl ayağa kalkabildiğini merak ederken Brock, Machop'un nasıl ayağa kalktığını anlatır. Machop sörf tahtasına binerken kontrol için bacaklarını kullandığı gibi savaşta da aynı yöntemi kullanmaktadır. Bu yüzden saldırılar Machop üzerinde hiçbir hasar oluşturmamaktadır. Taillow bu sefer Kanat saldırısı yerine Hızlı Saldırı kullanır. Machop Çapraz Darbe kullanarak Taillow'u yere savurur. Yere düşen Taillow ayağa kalkmayı başaramamıştır. Brock güç saldırılarının Machop üzerinde hiçbir işe yaramayacağı konusunda Ash'i uyarır. Fakat Ash, Brock'un uyarısını dikkate almayıp aynı şekilde savaşmaya devam eder.

Ash ikinci ve son Pokémon'u olarak Treecko'yu gönderir. Treecko, Çarpma kullanarak savaşa başlar. Machop, Taillow'la savaşında olduğu gibi yuvarlanarak saldırıyı emer. Treecko üst üste Çarpma saldırısını kullanır ve üst üste saldırılara dayanamayan Machop yorulur. Treecko bunu fırsat bilip Hızlı Saldırı kullanarak Machop'u yere savurur. Yere düşen Machop ayağa kalkmayı başaramamıştır. Ash, Machop'u yendiği için sevinirken Treecko, Machop'la savaşırken çok yorulmuştur. Brawly ikinci ve son Pokémon'u olarak Makuhita'yı gönderir. Treecko, Çarpma kullanarak saldırıya geçer. Makuhita da Machop gibi yuvarlanarak saldırıyı emer. Çok fazla saldırı yapan Treecko sonunda yorulur. Makuhita, Treecko'nun yorgunluğunu fırsat bilip Ölümcül Vuruş kullanarak Treecko'yu havaya fırlatıp yere savurur. Makuhita Kol Vuruşu'nu kullanarak Treecko'ya büyük hasar verir. Aldığı hasar sonucu yere düşen Treecko zorlanarak da olsa tekrar ayağa kalkar. Makuhita Sismik Çarpma kullanarak Treecko'yu kucağına alıp havaya uçurduktan sonra yere fırlatır. Treecko inanılmaz bir şekilde Sismik Çarpma'dan sonra tekrar ayağa kalkar. Treecko ayağa kalktığı sırada Makuhita evrim geçirip Hariyama'ya dönüşür. May hemen Pokédex'ine bakar.


Hariyama: Kol saldırı Pokémon'u. Hariyama, Makuhita'nın evrim geçirmiş halidir. Vücudu gerildiğinde kasları taş gibi sert olur.

Brock, Ash'i Treecko'yu daha fazla savaşmaya zorlamaması konusunda uyarır. Fakat Ash, Brock'un uyarısını dikkate almayıp savaşa devam eder. Treecko Çarpma saldırısıyla devam eder. Hariyama, Treecko'nun kuyruğunu yakalayıp Treecko'yu yumruklayarak duvara fırlatır. Duvara yapışıp yere düşen Treecko bir kez daha ayağa kalkmayı başaramamıştır. Brawly savaşı kazanır.

Savaş sonrasında dostlarımız Treecko'yu Pokémon Merkezi'ne götürürler. Hemşire Joy, Ash'i Treecko'yu savaşmaya zorlamaması gerektiği konusunda bilgilendirir. Dostlarımız da Hemşire Joy'un dediklerini desteklerler. Ash sinirlenip May'i, Max'i ve Brock'u bağırarak tersler. Sörf yapan birisine kaybetmeyi hazmedemeyen Ash dostlarımıza susmalarını söyleyerek Treecko'nun yanından ayrılır. Ash, Treecko'yu savaşa zorladığı için pişmanlık duyarak plajda ilerlerken sörf yapan Brawly ile Hariyama'yı görüp onları izler. Brawly okyanusatan çıktıktan sonra Ash, Brawly'nin yanına gider. Ash, ve Brawly sörfün Pokémonları güçlendirmesi hakkında konuşurlarken dostlarımız da plajda Ash'i, Brawly ile konuşurken görürler.

Brawly okyanusa gittikten sonra dostlarımız Ash'in yanına giderler. Ash davranışlarından dolayı dostlarından özür dileyip Dewford Adası'nda bir süre eğitim yapmak istediğini söyler. Böylece dostlarımız bir süreliğine Dewford Adası'nda kalıp eğitim yapmaya karar verirler.


Dewford Spor Salonu maçının Ash için yenilgi ile sonuçlanmasına rağmen Ash kazanmak için daha güçlü bir arzuyla ayrıldı. Ve şimdi Dewford Adası'ndaki çalışması başlamak üzere.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Brawly





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani276.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Brawly: [Resim: rsiconani066.gif][Resim: rsiconani296.gif][Resim: rsiconani297.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Ash, Brawly ile yaptığı maçı kaybeder.
- Brawly'nin, Makuhita'sı evrim geçirip Hariyama'ya dönüşür.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga