Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 294 - On a Wingull and a Prayer!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:On a Wingull and a Prayer!
Japonca Adı:Old Man Briney and Peeko The Wingull!
Türkçe Adı : Kaptan Ve Wingull'u

[Resim: genizet.png]

İlk Hoenn Salon rozetini kazanan Ash ve acıkmış arkadaşları Dewford Adası'ndaki Spor Salonu'na gitmek için kalkacak vapura binmeye hazırlanıyorlardı.

Açlıktan ölmek üzere olan dostlarımız Rustboro Şehri'nden ayrılmadan önce karınlarını doyurmak için makarna yemeye giderler. Fakat gittikleri dükkan kapalıdır. May dükkanın kapalı olmasının imkansız olduğunu düşünür. Çünkü harita rehberinde dükkanın Rustboro Şehri'ndeki en iyi makarna yapan yer olduğu yazmaktadır. May harita rehberine tekrar göz atıp tarihi kontrol eder. Tarihi kontrol ettikten sonra haritanın 10 yıl önce yayınlandığını fark eder. Dostlarımız makarnacıyı ararken kaybolup limanı bulmayı başaramamışlardır. Ancak Max çevreyi biraz araştırdıktan sonra limanın biraz ileride olduğunu görür. Dostlarımız hemen limana doğru yola çıkarlar. Dostlarımız yeni limanda öğleden sonra kalkacak olan vapura kadar vakitleri olduğu için biraz dinlenmeye karar verirler.

May bot bulmak için dostlarımızdan ayrılıp limanı gezmeye başlar. May balık tutan yaşlı adamın yanına gidip bir bot bulup bulamayacağını sormaya çalışırken bir Wingull görür. May, Wingull hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine bakar.


Wingull: Martı Pokémon'u. Wingull dalgalar arasında sörf yapar gibi durmaksızın gökyüzünde uçar. Genellikle yiyecek ve değerli eşyaları taşır. Daha sonra taşıdığı eşyaları saklar.

May, yaşlı adamın Wingull'unu çok sevimli bulur. Wingull'a, Brock'un özel Pokémon yemeğinden ikram eder. May ile yaşlı adam tanışırlar. Yaşlı adamın ismi Briney'dir. May, Brine'ye bir bot bulup bulamayacağını sorar. May durumlarını anlatınca Bay Briney, dostlarımızı Dewford Adası'na götürmeye karar verir. May dostlarımıza haber vermek için Bay Briney'in yanından ayrılır. May, dostlarımızı alıp Bay Briney'in yanına geldiğinde Bay Briney, May'i tersleyip kovar. Fakat May, Bay Briney'in neden kendisini kovduğunu anlayabilmiş değildir.

Bu sırada Memur Jenny dostlarımızın yanına gelip konuşmalarına dahil olur. Memur Jenny, dostlarımıza Su Takımı'nın eski limanda olduğunu ve kötü şeyler planladığını söyleyerek dostlarımızı uyarır. Dostlarımız Su Takımı'nın, Memur Jenny'nin kurduğu gözetleme noktalarından geçmeden Rustboro Şehri'nden nasıl ayrılabileceklerini düşünürken deniz yolu akıllarına gelir.

Bölgedeki tek bot sahibi kişi Bay Briney olduğu için Bay Briney ile Peeko'nun tehlikede olabileceğini düşünürler. May de Bay Briney'in kendisini korumak için onu tanımıyormuş numarası yaptığını anlar. Dostlarımız tüm bunları fark ettikten sonra hemen Bay Briney'in yanına geri giderler.

Dostlarımız Bay Briney'in rıhtımına giderken karşılarına bir Crawdaunt çıkar. Ancak Crawdaunt'un kıskaçlarının arasında Wingull vardır. Ash, Crawdaunt'la savaşması için Pikachu'yu gönderir. Savaş başlayacakken aniden tüm alan sise bürünür. Kimse neler olduğunu anlayamadan Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı hemen harekete geçip güçlü bir vakum kullanarak Pikachu ile Bay Briney'in Wingull'unu yakalar. Brock, Roket Takımı'nı durdurması için Lotad'ı gönderir. Lotad, Su Tabancası'nı kullanarak Pikachu ve Wingull'u kurtarır. Fakat yere düşen kafesi Bay Briney'den önce Crawdaunt yakalar. Crawdaunt, Roket Takımı'nı havaya uçurmak için Baloncuk Işını kullanarak balonu patlatır. Patlama sonrasında Roket Takımı havaya uçar.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Su Takımı üyesi Wingull'u alarak Bay Briney'in botuna binip denize açılır. Dostlarımız Su Takımı üyesini nasıl takip edebileceklerini düşünürken Bay Briney başka şansı olmadığı için yıllardır sakladığı süper hızlı Wingull gemisini ortaya çıkartır. Bay Briney gemiyi hızlandırdıktan sonra Su Takımı üyesine yetişir. Ash, Su Takımı üyesini durdurmak için Pikachu'yu gönderir. Fakat Crawdaunt, Su Nabzı kullanarak Pikachu'nun saldırıya geçmesine fırsat vermez. Crawdaunt ardından Baloncuk Işını kullanarak Pikachu'yu geminin arka tarafına fırlatır. Ancak Pikachu hemen kendini toparlayıp Yıldırım saldırısını kullanır. Saldırı tekneye ulaşamadığından dolayı Su Takımı üyesi kaçmaya devam eder. Bay Briney geminin motorlarını ateşleyerek Su Takımı üyesinin önüne çıkar. Su Takımı üyesi hızı arttırarak geminin üstünden atlar. Fakat atlarken Wingull'un kafesi denize düşer. Kafesi bu sefer Crawdaunt yerine Bay Briney yakalar. Dostlarımız Wingull'u geri aldıkları için sevinirlerken büyük bir deniz altı karşılarına çıkar. Bu büyük deniz altı Su Takımı'na aittir. Su Takımı üyesi deniz altına binerek kaçmayı başarır.

Dostlarımız Wingull'u kurtardıktan sonra May tekrar Wingull'a, Brock'un özel Pokémon yemeğinden verir. Tüm olanlardan sonra Wingull çok acıkmıştır. Ancak acıkan tek kişi Wingull değildir. Dostlarımız da çok acıkmışlardır. Dostlarımız iyi bir gece uykusu çektikten sonra Bay Briney ile birlikte Dewford Adası'na doğru yola çıkarlar.


Bay Briney'in sevgili Wingull'u güvenle geri dönünce kahramanlarımız Rustboro Şehri'ni arkalarında bırakarak tekneye bindiler. Şimdi Dewford Adası'na, Hoenn Ligi'nin ikinci spor salonuna doğru yola çıktılar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Aqua Takımı Üyesi
Bay Briney





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: rsiconani270.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani265.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Aqua Takımı Üyesi: [Resim: rsiconani342.gif]


Bay Briney: [Resim: rsiconani278.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Ash ve arkadaşları Briney'in, Wingull'ını, Aqua Takımı'ndan kurtarırlar.
- Ash ve arkadaşları Dewford Şehri'ne giderler.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga