Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 293 - Stairway To Devon!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Stairway To Devon!
Japonca Adı:Devon Corporation! Shadow of Team Aqua!!
Türkçe Adı : Devon'ın Merdivenleri

[Resim: genizet.png]

Şimdi de Hoenn Bölgesi'ndeki ilk spor salonu rozetini kazanan kahramanlarımız Dewford Adası'ndaki sıradaki spor salonuna gitmeden önce Rustboro Şehri'nde eğleniyorlar.

Bugün dostlarımızı yapacaklarını planlarken Pokémon Merkezi'nde buluyoruz. Fakat Max, Pokémon Yer Belirleyicisi'nin üstüne portakal suyu döktükten sonra aniden dostlarımızın yanından aceleyle ayrılır. Max, Pokémon Yer Belirleyicisi'ni bozduğunu May'e nasıl söyleyeceğini düşünerek Rustrboro Şehri'nde gezerken bir mucit ile karşılaşır. Mucit, Max'e Devon Şirketi'nden bahseder. Max ile Mucit konuşurken bir adam gelip mucidi kovalamaya başlar. Ancak Mucit adamın elinden kaçar. Max olanları şaşkınlıkla izler.

Bu sırada Ash, Pokémon Merkezi'nde görüntülü telefonla Profesör Oak'la görüşüyordur. Ash, Profesör Oak'la telefonda görüştükten sonra Brock ve May alışverişten dönerler. Fakat May tekrar alışveriş yapmak için Pokémon Merkezi'nden ayrılır. May alışverişe giderken Max, Pokémon Yer Belirleyicisi'ni onarmak için Mucit'in bahsettiği Devon Şirket'ine gider. Max, Devon Şirketi'nde ürün tamir bölümü olmadığını öğrenince mucidin yalan söylediğini düşünür. Max bir şeyler öğrenebilmek için Devon Şirketi'nde biraz vakit geçirir. Bir süre mucit ile karşılaşır ve Devon Şirket'inin içinde gezmeye başlarlar. Mucit, Max'i Devon Şirket'inin ürün tamir bölümüne götürür. Ürün tamir bölümündeki görevliler Max'e, mucit sandığı kişinin Devon Şirketi'nin başkanı olduğunu söylerler. Max bu duyduğuna çok şaşırır. Görevliler başkanın bazen yardımcısı Kennedy ile anlaşmazlığa düştüğünden dolayı ürün tamir bölümüne saklandığını söylerler. Pokémon Yer Belirleyicisi'ni ürün tamir bölümüne bıraktıktan sonra Max, başkanla sohbet ederek Devon Şirketi'ni gezmeye devam eder. Gezerken başkan, Max'e Pokémon yaratma makinesini gösterir. Başkan makinenin henüz yapım aşamasında olduğunu ancak yakın zamanda çalışır hale getirileceğini söyler. Max bu makineden çok etkilenir. Bu sırada başkanın asistanı Kennedy ile karşılaşırlar. Başkan Kennedy'e Pokémon Merkezi'ne gidip Max'in arkadaşlarını bulup buraya getirmesini söyler. Bunun üzerine Kennedy yanlarından ayrılır.

Başkan şüpheli bir çalışan görür ve Max ile birlikte takip etmeye başlar. Max ve Başkanın takip ettiği şüpheli çalışan gizlice Devon Şirketi'nden çıkış yapar. Başkan, Max ile birlikte şüphelinin peşinden giderken Kennedy dostlarımıza Devon Şirket'ini gezdirmektedir. Dostlarımız Şirketi gezerken Kennedy ile sohbet ederler. Kennedy dostlarımızı Pokémon Yaratma Makinesi'ne götürür. Ancak görevliler Kennedy'e iki tane yaratma kapsülünün kayıp olduğunu söylerler. Dostlarımız kapsüllere ne olduğunu merak ederken Max'le Başkan şüpheli çalışanı takip etmekteydiler. Fakat çalışanı takip ederken Max'in ayağı kayar ve çıkan sesten dolayı çalışan takip edildiğini anlar. Çalışan hızla kaçmaya başlar. Başkan, Kennedy'i arayıp Max ile birlikte şüpheli birisini takip ettiklerini söyler. Kennedy, Başkan'a iki adet yaratma kapsülünün laboratuvardan çalındığını bildirir. Başkan, Kennedy'e şüphelinin Devon Şirketi'nin çatısına çıktığını söyler. Dostlarımız Kennedy ile birlikte kestirme yoldan giderek hırsızın önüne çıkarlar. Başkan ve Max de arkadan gelirler. Böylece şüphelinin etrafı sarılır. Hırsız laboratuvardan çaldığı kapsülleri geri vermemek için Crawdaunt'unu gönderir. Ash, Crawdaunt hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.


Crawdaunt: Düzenbaz Pokémon. Crowdaunt çabuk sinirlenir ve rakiplerine karşı mücadelede çok hızlıdır. Söylenene göre başka Pokémonlar Crawdaunt'un bölgesinde de yaşayabilir.

Ash savaş için Pikachu'yu seçer. Pikachu, Hızlı Saldırı kullanarak Crawdaunt'u duvara fırlatır. Toparlanan Crawdaunt, Yengeç Çekici'yle Pikachu'yu yere savurur. Ash hırsızla savaşırken Roket Takımı çatıya gelip sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı'nın peşinden Memur Jenny de çatıya gelirken Crawdaunt, Kabarcık Işını'nı kullanır. Hırsız dikkatleri dağıttıktan sonra Crawdaunt'u geri çağırıp kaçar. Fakat Roket Takımı kapsüllerini almak için hırsızın bindiği roketin üstüne atlayıp hırsızı yakalar ve Meowth da kapsülleri hırsızın cebinden çalar. Fakat roket dört kişiyi taşıyamayıp Devon Şirketi'nin çatısına düşerken Meowth kapsülleri elinden düşürür. Orada bekleyen Max, kapsülleri yakalamayı başarır. Pikachu da Yıldırım saldırısını kullanarak Roket Takımı'nı ve hırsızı havaya uçurur.

Dostlarımız hırsızın kim olduğunu anlamaya çalışırken Memur Jenny hırsızın Aqua Takımı'ndan biri olduğunu söyler. Memur Jenny dostlarımıza Hoenn Bölgesi'nde sorun çıkartan iki gruptan bahseder. Sorun çıkaran gruplardan biri Aqua Takımı diğeri ise Magma Takımı'dır.

Tüm olanlardan sonra Başkan dostlarımıza yardımlarından ötürü teşekkür eder. Dostlarımız konuşurken May, Max'e Pokémon Yer Belirleyicisi'nin nerede olduğunu sorar. Başkan masanın altından Max'e Pokémon Yer Belirleyicisi'ni verir. Böylece Max ablasına Pokémon Yer Belirleyicisi'nin bozulduğunu söylemekten kurtulmuş olur. Dostlarımız yemekten sonra Başkan'la vedalaşarak Dewford Adası'na doğru yola koyulurlar.


Bu Max'in ilk yalnız macerasıydı. Diğerleri de Hoenn Bölgesi'ndeki iki gizemli gücü öğrendi. Ash ve arkadaşları hala onları bekleyen tehlikeleri bilmeden yollarına devam ediyorlar.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Mr. Stone
Aqua Takımı Üyesi





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Aqua Takımı Üyesi: [Resim: rsiconani342.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Aqua Takımı ilk kez görülür.
- Max, Pokénav'ı düzeltir.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga