Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 332 - Going, Going Yawn!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Going, Going Yawn!
Japonca Adı: Heat Badge! Win the Blazing Battle
Türkçe Adı : Yavaş Yavaş Uykuya Dal!
[Resim: genizet.png]

Lavaridge Kasabası’na geldikten kısa bir süre sonra Ash, dördüncü rozetini kazanmayı umarken kahramanlarımız Lavaridge Salonu’nun yeni lideri Flannery ve onun büyükbabası Bay Moore ile tanıştılar. Roket Takımı Flannery’nin Torkoal’unu çalmaya geldiğinde kahramanlarımız birlikte çalışmayı ve onların şeytani planlarını engellemeyi başardılar. Torkoal’un sahibine geri dönmesini sağladılar ve bir kez daha takım çalışmasının değerini kanıtladılar. Şimdi rahatlıtıcı bir kum banyosundan sonra Ash, Salon mücadelesine girerek başka bir Hoenn Ligi Rozeti kazanmak için hazırlanıyor.

Ash, salona gelir ve yerini alır. Hakem Flannery’nin büyükbabasıdır. Her eğitmenin üç Pokémon kullanacağı savaşta Flannery ilk olarak Magcargo’yu Ash ise Corpish’i seçer. Maçı izleyen Roket Takımı’da sahanın altına kadar uzanan bir tünel kazmaya karar verirler. Böylece bir anda sahaya dalıp Pokémonlar’ı çalacaklar ardından da geldikleri tünelden geri gideceklerdir. Magcargo maça Alev Püskürtme Saldırısıyla başlar. Corpish, Sertleşme sayesinde saldırının hasarını en aza indirir. Sonrada Baloncuk Işınını kullanır. Magcargo bu saldırıyı İkili Takım kullanarak atlatır. Bu seferde Corpish tüm Magcargolar’a Baloncuk Işınını gönderir. Bu sayede gerçek olana da vurmayı başarır. Magcargo’nun iyi olmadığını gören Flannery endişelenmeye başladığı anda büyükbabasının ona söylediği sözler aklına gelir. Sonrada sakin olmalıyım kilit nokta bu der. Corpish işi Kıskaç Koluyla bitirmek ister fakat Magcargo Yansıtma’yı kullanarak bu saldırıyı atlatır. Magcargo’nun yaptığı Kum Fırtınası Corpish’i çok yorar. Bir Kum Fırtınası daha gelince Corpish Magcargo’ya havadan saldırır. Gelen Kumları Yengeç Çekiciyle dağıtır ve yine aynı saldırıyla Magcargo’nun işini bitirir. Roket Takımı’da tünel kazarken yanlışlıkla su borusuna vurdukları için boru patlar tünel suyla dolar.

Flannery ikinci Pokémon’u olarak Slugma’ı seçer. Ash’de Corpish’i geri çağırır ve Treecko’yu yollar. Treecko,Slugma’nın saldırılarını atlatıp karşı saldırıya geçer fakat tüm saldırıları Magcargo’nun yapmış olduğu Yansıma’ya takılır. Slugma Duman Saldırısıyla Treecko’nun görüşünü kapatır. Ardından da Vücut Darbesiyle Treecko’nun üstüne atlar. Treecko, üstündeki Slugma’yı Mermi Tohumu saldırısı sayesinde atar. Slugma hemen Alev Püskürtücüsünü kullanır. Treecko kısmen bu saldırıyı atlatsa da alevlerden bazıları Treecko’nun bacağını yakmıştır. Ash, Treecko’yu geri çağırır ve Corpish’i yollar. Slugma tekrar ortalığı Dumana boğar. Corpish Yengeç Çekiciyle dumanları dağıtır fakat bu seferde Slugma’nın Esneme saldırısına maruz kalır ve uyumaya başlar. Ash’te Corpish’i geri çağırır ve Pikachu’yu seçer. Pikachu Hızlı Saldırıyı kullanarak Yansıma saldırısını bozar. Slugma tekrar Dumanı kullanır. Pikachu Demir Kuyruğu kullanmak için dumanların arasına girince arkadan bir Alev Püskürtme saldırısı yer. Ayağa kalkar ve Yıldırım Ok’unu kullanır. Elektrik saldırısı dumanları elektriklendirir ve saldırı doğrudan Slugma’ya gider. Dumanlar dağılınca Slugma Esneme’yi kullanmak ister fakat Pikachu Hızlı Saldırı ardından da Gök Gürültüsüyle Slugma’nın işini bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Forretress

Flannery son Pokémon’u olarak Torkoal’u seçer. Torkoal, Pikachu’nun Yıldırım Ok’u saldırısını Demir Defansı kullanarak atlatır ve Alev Püskürtmeyi kullanır. Pikachu’da bu saldırıyı atlatır ve ard arda elektrik ve fiziksel saldırılar dener fakat hiç biri Torkoal’un Demir Defansını geçemez. Torkoal’da Yüksek Isıyla Pikachu’nun işini bitirir.

Ash bu sefer Treecko’yu seçer. Treecko sahaya çıkar çıkmaz bacağını tutmaya başlar. Torkoal’da Yüksek Isı Saldırısıyla Treecko’yu yener. Ash’de uyuyan Corpish’i seçer. Corpish Torkoal’un birkaç saldırısına maruz kaldıktan sonra uyanır. Kıskaç Kolu saldırısını dener fakat saldırı Demir Defansı geçemez. Ardından da Corpish Çamur Bombası saldırısına maruz kalır. Yine de savaşa devam eder. Ash biraz düşününce Torkoal’un Demir Defansını nasıl geçeceğini bulur ve Corpish’e Yengeç Çekicini kullan der. Torkoal yine Demir Defansı kullanır fakat bu sefer Corpish saldırıyı Torkoal’un yan tarafına yapar. Bu sayede Torkoal kendi etrafında hızlı bir şekilde dönmeye başlar ve kabuğundan dışarı çıkar. Corpish’de Baloncuk Işını saldırısıyla Torkoal’un işini bitirir. Bu sayede maçı Ash kazanır. Flannery Isı Rozetini Ash’e verir ve onu tebrik eder.

Ve böylece, Torkoal gibi güçlü bir rakibe karşı kendini kanıtlayan Ash ısı Rozeti’ne sahip oldu. Ama Hoenn Ligi’ne giden bu uzun yolda kahramanlarımızı nice zorluklar beklemekte.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Flannery
Bay Moore








[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani341.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Flannery: [Resim: rsiconani218.gif][Resim: rsiconani219.gif][Resim: rsiconani324.gif]


Bay Moore: [Resim: rsiconani157.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani198.gif][Resim: rsiconani217.gif]







[Resim: olaylar.png]

[Resim: 24.gif] - Ash, Flannery'i yener ve Isı Rozeti'ni kazanır.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige