Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 285 - Taming of the Shroomish!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Taming of the Shroomish!
Japonca Adı:Bizarre! The Shroomish Mansion Mystery!
Türkçe Adı : Shroomishler’i Evcilleştirme

[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız Rustboro Şehri’ne doğru giderken uzun zamandır şehir yaşamından uzak kaldıklarından Rinshin Kasabası’na uğramaya karar verdiler.

Dostlarımızı bugün kasabada ikiye ayrılırken görüyoruz. Ash’le Max yiyecek bir şeyler almaya giderken Brock ile May de yolculuk için gerekli olan malzemeleri almaya giderler. Brock ve May vitrinlere bakarken Ash’le Max kasabada burger yiyerek karınlarını tıkabasa doyururlar. Karınlarını doyurduktan sonra Ash ve Max şehirde vahşi Pokémon aramaya karar verirler. Dostlarımız şehrin dar bir sokağında bir Pokémon bulurlar. Bu sırada Brock ile May yolculuk için gerekli olan malzemeleri alırlar. May yolda ilerlerken kasabadaki insanların konuşmalarına kulak misafiri olur. Söylentiye göre kasabanın girişindeki büyük köşk lanetlidir. Bu sırada Ash’le Max buldukları Shroomish’e yakından bakarlar. Ash, Shroomish hakkında bilgi edinmek için Pokédex’ine göz atar.

Shroomish: Mantar Pokémon'u. Shroomish yumuşak huyludur ve ormanın içindeki çürümüş yaprak yığınları arasında yaşar.

Dostlarımız Shroomish’in pek mutlu görünmediğini fark ederler. Dostlarımız Shroomish’in aç olabileceğini düşünüp ona Pokémon yemeği verirler. Ancak Shroomish yemeğe Sersemletme Tozu'yla karşılık verir. Ash ve Max Sersemletme Tozu'nun etkisi geçtikten sonra tekrar Shroomish’in yanına dönerler. Max’den sonra Ash, Shroomish’e Pokémon yemeği vermeyi dener. Shroomish bu sefer dostlarımıza saldırmayıp Pokémon yemeğini yer. Ash’le Max, Shroomish ile ilgilenirken May ve Brock da kasabanın girişindeki perili köşke giderler. Perili köşk Ash’le Max’in de ilgisini çeker ve onlar da yanlarında Shroomish ile perili köşke giderler.

Shroomish perili köşkü görünce Max’in kucağından inip köşkün içine doğru ilerlemeye başlar. Dostlarımız Shroomish’i takip etmeye başlarlar. Shroomish’i takip ederken May ve Brock’la karşılaşırlar. Dostlarımız farkında olmadan birbirleriyle buluşurlar. Dostlarımızın konuşmasına bir adam daha dahil olur. Adam dostlarımıza köşke girmenin yasak olduğunu söyler. Dostlarımız adamdan özür dileyerek bir Shroomish’i takip ederek köşke geldiklerini söylerler. Adam dostlarımıza kasabada yıllardır Shroomish olmadığını söyler ve dostlarımıza Shroomishlerin kasabadan yok olma hikayesini anlatır.

Hikayeden sonra adam ve dostlarımız tanışırlar. Adamın ismi Alex’dir. Dostlarımız hep birlikte konağa girip içeride neler olup bittiğine bakmaya karar verirler. Dostlarımız konağın içinde kısa bir aramadan sonra Shroomish’i bulurlar. Ancak Shroomish bu sefer tek başına değildir, yanında birkaç tane daha Shroomish vardır. Dostlarımız Shroomishlere bakarken aniden bir patlama olur ve dumanların içinden Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. James savaş için Cacnea’yı seçer. Jessie seçimini Seviper’dan yana kullanır. Roket Takımı ve dostlarımız savaşa başlayacakken Shroomishler bağırarak savaşa engel olurlar. Dostlarımız neler olduğunu anlamaya çalışırken aniden konağın içinden bir Shroomish sürüsü ortaya çıkar. Seviper Zehirli Kuyruğu'nu, Cacnea ise İğne Füzesini kullanarak Shroomishlere saldırır. Shroomishler saldırıları atlatıp Sersemletme Tozu'yla karşılık verirler.

Dostlarımız Sersemletme Tozu'ndan etkilenmemek için odadan çıkarlar. Dışarıya çıkınca dostlarımız gizemli ayak izlerinin ve işçilerin kendilerini hasta hissetmelerinin sebebinin Shroomishler olduğunu anlarlar. Ancak Max’in kucağındaki Shroomish hala çok üzgün gibidir. Max, Alex’e Shroomishlerin tek istediğinin yeniden konakta yaşamak olduğunu söylerken yenilmek bilmeyen Roket Takımı tekrar ortaya çıkıp Shroomishleri çalar.
Pikachu, Roket Takımı’nı durdurmak için Yıldırım saldırısını kullanır. Ancak Roket Takımı’nın kullandığı robot elektriğe karşı bağışıklı olduğundan Pikachu’nun saldırısından etkilenmez. Yakalanmayan Shroomishler hep birlikte Sersemletme Tozu kullanırlar; ama Sersemletme Tozu kasabaya doğru gitmeye başlar. Forretress, Hızlı Dönüş kullanarak Sersemletme Tozu'nun kasabaya gitmesini engeller. Meowth kapalı alanda uzun süre havasız kaldıklarından dolayı havalandırma sistemini açar. Ancak Meowth yanlışlıkla havalandırma sistemi yerine camları açar. Böylece Roket Takımı bir kez daha Sersemletme Tozu'na maruz kalır. Shroomishler Roket Takımı’na karşı Sarmaşık Tohumlarını kullanırlar. May savaşa Torchic’i de dahil eder ve Torchic Köz saldırısını kullanarak yakalanan Shroomishleri ağın içinden çıkartır. Pikachu, Gök Gürültüsü kullanarak Roket Takımı’nın makinesini patlatır. Patlama sonrasında Roket Takımı bir kez daha havaya uçar.

Roket Takımı havaya uçtuktan sonra Alex her şeye rağmen konağın yıkılması gerektiğini ancak yeniden bir orman yapacağını ve Shroomishlerin de yaptığı bu ormanda yaşayacağını söyler. Dostlarımız bu habere çok sevinirler. Tüm olanlardan sonra dostlarımız Alex ve Shroomishler ile vedalaşarak yeniden Rustboro Şehri’ne doğru yönelirler.


Kahramanlarımızın ufak bir yardımı sayesinde Shroomishlerin evi önceden olduğu gibi ormana dönüşecek. Acaba yolculukları devam ederken kahramanlarımızı daha nasıl arkadaşlıklar bekliyor?




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Alex





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Brock: [Resim: rsiconani205.gif]


May: [Resim: rsiconani255.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif][Resim: rsiconani336.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Alex: [Resim: rsiconani285.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani067.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga