Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 283 - Tree's A Crowd!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı:Tree's A Crowd!
Japonca Adı:Treecko's Woods! Protect the Big Tree!
Türkçe Adı : Ağaçların Dostları

[Resim: genizet.png]

Ash ve arkadaşları, Hoenn Bölgesi'ndeki ilk Spor Salonu'nu bulmak için Rustboro Şehri'ne doğru ilerliyorlar. Ama şimdilik görecekleri tek savaş May ve Max arasındaki savaş olacak.

Bugün dostlarımızı Petalburg Ormanı'nda kaybolmuş bir şekilde buluyoruz. Kaybolan dostlarımız ne yapacaklarını düşünürken Ash, ağaç dallarında Treeckolar görür. Ash, Treeckolar hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.

Treecko: Kertenkele Pokémon. Treecko, pürüzsüz ve dik duvarlara tırmanabilir ve kalın kuyruklarını düşmanlarına saldırmak için kullanır. Söylenenlere göre eğer Treecko bir ağaca yuva yaparsa yuva yapılan ağaç çok uzun süre yaşayabilirmiş.

Ash, Treeckoları görünce çok heyecanlanıp savaşmadan onlardan birisini PokéTopu ile yakalamayı dener. Ama sonuç hüsrandır. Ash'in Treecko yakalama denemesinden sonra Treeckolar ağaçtan uzaklaşırlar. Ash Treeckoların peşinden gider. Kısa bir süre sonra dostlarımız Ash'i aramaya başlarlar. Ash, Treeckoları ararken çok büyük bir ağaç görür. Ağaç normal boyutundan çok daha büyüktür. Ancak ağaç ölüyor gibi görünmektedir. Ash ağacın yanına doğru giderken karşısına bir Treecko çıkar. Ash, Treecko'ya savaş için meydan okur. Treecko Hızlı Saldırı kullanarak Pikachu'yu ağaca fırlatır. Pikachu kendini toparlayıp Hızlı Saldırı kullanır. Treecko saldırıyı atlatıp kuyruğuyla Pikachu'yu yere savurur. Treecko ile Pikachu savaşırken Treecko sürüsü Ash'in savaştığı Treecko'nun yanına gelir. Treeckolar aralarında bir şeyler konuşurlar.

Bu sırada olayları izleyen Jessie ve James, Treeckoların ne konuştuğunu merak edip Meowth'dan konuşmaları çevirmesini isterler. Sürünün lideri olan yaşlı Treecko, diğer Treecko'ya ağacın öldüğünü yaşamak için başka bir ağaca gitmekten başka çarelerinin olmadığını söyler. Diğer Treecko liderin sözlerinin aksine ağacı terk etmemeleri gerektiğini, sonuna kadar ağacı korumaları gerektiğini söyler.

Konuşma sonunda Treecko sürüsü, ölen ağacın yanından ayrılırlar. Ash'in savaştığı Treecko ise ağacın yanında kalır. Ash de Treecko ile birlikte ağacın yanında kalır. Ancak Treecko bir anda ağacın yanından uzaklaşır. Böylece Ash, Pikachu ile birlikte ağacın yanında Treecko'yu beklemeye karar verir. Ash gökyüzünde birkaç tane Murkrow görünce Taillow'u kullanarak Brock, May ve Max'e haber verebileceğini düşünür. Taillow dostlarımızı ağaca getirmeye giderken Ash, Treecko'yu ölen büyük ağaca su taşırken görür. Ash bir süre boyunca Treecko'yu ağaca su taşırken izler ve Treecko'ya yardım etmek için Pikachu ile beraber ağaca su taşımaya başlarlar. Yardımsever dostlarımız ağaca su taşırken Treeckolar'ın birileri tarafından kafese koyulduğunu görürler.

Ash neler olduğunu anlamaya çalışırken Roket Takımı ortaya çıkıp sloganını söylemeye başlar. Roket Takımı, Treeckoları bir kafese koyduktan sonra balona binerek uzaklaşmayı dener. Pikachu, Roket Takımı'nı durdurmak için Yıldırım saldırısını kullanır. Ancak Roket Takımı'nın balonunda elektrik emici aletler bulunduğundan saldırı işe yaramamıştır. Roket Takımı hemen harekete geçip ağ ile Pikachu'yu da çalar. Yakalanmayan tek Pokémon, Ash'in savaştığı Treecko'dur. Treecko balonu patlatmak için bir dal kullanır. Ama dal çok ince olduğundan balonu etkilememiştir. James, Treecko'ya karşı Cacnea'yı kullanır. Cacnea, İğne Füzesi'ni kullanarak Treecko'ya saldırır; amaTreecko saldırıyı atlatır. Ash, Cacnea hakkında bilgi edinmek için Pokédex'ine göz atar.


Cacnea: Kaktüs Pokémon. Cacnea genelde kuru çöl bölgelerinde yaşar ve iğneli kollarını çekiç gibi sallayarak saldırı yapar.

Treecko ağacın üstünden balona zıplayarak Jessie'ye kuyruğuyla saldırır. Saldırıdan dolayı geri giden Jessie farkında olmadan eliyle Treeckoların kafesinin kapağını açar. Treeckolar kafesten çıkmaya başlarlar. Bu sırada bizim Treecko da balonun içinde Roket Takımı'nı oyalar. Treecko balonun üzerine zıplayıp Cacnea'yı kızdırır. Öfkelenen Cacnea İğne Füzesi'ni kullanarak Treecko'ya saldırır. Ancak Treecko zıplayınca İğne Füzesi Roket Takımı'nın balonunu vurur ve balon patlar. Kafesten çıkan Treeckolar, Pikachu'yu da kurtarırlar. Böylece Roket Takımı bir kez daha havaya uçar.

Sürü lideriyle anlaşmazlığa düşen Treecko tüm olanlardan sonra sürü lideriyle ve dostlarıyla barışır. Treeckolar ile Ash büyük ağacın yanında dururken aniden ağaç ortadan ikiye ayrılır. Treeckolar ağacın devrilmesine engel olurlar. Tam bu sırada yeniden güneş doğar ve ortadan ikiye ayrılan ağacın içinden bir tohum çıkar. Ash, Treecko'nun yanına giderken Treecko aniden Ash'e saldırır.

Bu sırada Taillow dostlarımızı Ash'in yanına getirir. Pikachu ile Treecko savaşa başlar. Pikachu Yıldırım Şoku'nu kullanır; fakat Treecko saldırıyı atlatır. Pes etmeyen Pikachu, tekrar Yıldırım Şoku'nu kullanır. Treecko bu sefer saldırıyı atlatmayı başaramaz. Buna rağmen çimen tipi olan Treecko elektrik tipi hamleden pek etkilenmemiştir. Treecko, kuyruğunu kullanarak Pikachu'yu geri püskürtür. Pikachu da Hızlı Saldırı'yla karşılık verir. Treecko saldırıyı zıplayarak atlatır. Pikachu tekrar Yıldırım Şoku'nu kullanır ve Treecko'ya büyük hasar verir. Yere düşen Treecko savaşamayacak duruma gelince Ash bunu fırsat bilip PokéTopu'nu kullanarak Treecko'yu yakalar.

Ash, Treecko'yu PokéTopu'ndan çıkartır. Treecko dostlarıyla vedalaşırken sürünün lideri olan yaşlı Treecko bizim Treecko'ya ağacın içinden çıkan tohumu verir. Treecko tohumu büyük ağacın olduğu yere eker. Dostlarımız Treecko'yu da aralarına katarak yeniden Rustboro Şehri'ne doğru yola çıkarlar.


JŞimdi Ash ve arkadaşları yeni başlangıçların rüyası içinde evden ayrılan yeni arkadaşları Treecko ile Rustboro Şehri'ne doğru maceralarına devam edebilirler.




[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James





[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani252.gif][Resim: rsiconani276.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani331.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani198.gif][Resim: rsiconani252.gif]




[Resim: olaylar.png]
- Ash bir Treecko yakalar.




[Resim: EmeiGeenler.png]
ExtraLiqht
maNga