Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 330 - Fight for the Meteorite
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Fight for the Meteorite
Japonca Adı: Once Again, Team Magma Vs. Team Aqua! Mt. Chimney Battle!
Türkçe Adı : Meteor İçin Büyük Savaş
[Resim: genizet.png]

Lavardige Kasabası’na ve Ash’in sıradaki Salon Maçına gittikçe yaklaşan kahramanlarımız sonunda Chimney Dağı’nın eteklerine vardılar. Fakat yollarında dağın haricinde aşmaları gereken başka engellerde olacak gibi duruyor!

Dostlarımız son anda bindikleri teleferikte oturmuş manzarayı seyrederlerken onlarla birlikte binen kılık değiştiren Roket Takımı Pikachu’yu çalmak için yaptıkları bir planı daha hayata geçirmeye karar verirler. Roket Takımı üyeleri kendilerini tur rehberi olarak tanıtırlar ve yolculuk önemli olan her şeyi açıklayacaklarını söylerler. Bu arada teleferiğin yanından Magma Takımı’nın hava aracı geçer.

Bir adam dağda elinde bir aletle bir şey arıyordur. Aletin sinyalini takip eden adam bir taş ve bulur ve bir meteor bulduğunu söyler. O anda Magma Takımı’nın hava aracı adamın yanına iner. Bir grup insan adamın çevresini sarar. Komutan Tabitha, o meteoru bize vereceksin profesör der. Aqua Takımı’da olay yerine gelir. İki kişi teleferiğin yönetildiği odaya gelir. Pokémonlar’la görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra bir kişi teleferiği durdurur. Teleferik durunca dostlarımız tur rehberleri bir şey yapmadıkları için onlardan şüphelenirler. Baskı altında kalan Roket Takımı’da kendilerini ifşa ederler.

Magma ve Aqua Takımlar’ı karşı karşıya gelirler. İki takımda profesörün elindeki meteoru istemektedirler. Magma Takımı Mightyenalar’ı ve Golbatlar’ı Aqua Takımı ise Walreinler’i ve Crawdauntlar’ı gönderir. Karışıklıktan yararlanmak isteyen profesör kaçmaya başlar fakat her iki takımdan da birer ekip profesörün peşine düşer.


Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Mightyena

Ash, teleferikte bulduğu bir halatı önlerindeki direğe atar böylece teleferikten karşıya geçmek için bir yol bulmuş olur. İlk olarak Ash teleferikle direk arasındaki halatın üstünden sürünerek karşıya geçmeye başlar fakat Roket Takımı bizi bırakmayın diyerek onlarda halatın üstüne atlar. Dört kişiyi kaldıramayan halat kopar. Ash karşı tarafa Roket Takımı ise teleferiğin olduğu tarafa gider. Ash yardım çağıracağım deyip direkten aşağı iner. Bu arada Magma ve Aqua Takımlarının savaşı Magmaların lehine biter. Aqua Takımı’da bu yüzden bir süreliğine geri çekilirler. İki takımın üyelerinden kaçan profesör Ash’e çarpar. İkisi birlikte bir kayanın arkasına saklanarak Magma Takımı’nı atlatırlar. Profesör adının Cozmo olduğunu ve uzaydan gelen astroit, meteor gibi şeyleri araştırdığını söyler. O anda bir Golbat profesörün elindeki meteoru alır. Meteoru alan ekipte komutanlarına taşı aldık diye haber verirler. Bir adam meteoru bir makinenin içine koyar. Komutanda deney başlasın der. Magma Takımı bir lazeri volkanın ağzındaki lavlara doğru tutarlar. Profesör, onların amaçlarının volkanı aktif hale getirmek istediklerini, meteoru da ateşleyici olarak kullanacaklarını söyler. Ash bir plan düşünür plana göre profesör onları oyalarken Ash’de lazeri durdurup meteoru geri alacaktır. Profesör onları oyalarken Ash, lazerin yanına gelir. İçindeki meteoru görür fakat makine mühürlendiği için açmayı başaramaz. Pikachu Yıldırım Ok’unu kullanınca aşırı yüklenme olur ve lazer daha da güçlü çıkmaya başlar. Pikachu kendisine gelen Magma elemanlarını def etmek için bir Yıldırım Ok’u daha kullanınca makine elektriklenir. Komutanın yanındaki adam kontrolü kaybettiklerini, tehlikeli mesafede olduklarını söyler. BU makine yüzünden oluşan rüzgarda teleferiği sert bir şekilde sallamaya başlar. Komutan Tabitha bari meteoru kurtarayım der ve makineye doğru koşmaya başlar. O anda profesör komutana Çarpma saldırısını kullanır. Ben zaten meteora sahip olamayacağım bari insanlığa karşı kötü kullanılmasın der ve lazer makinesini içinde meteor varken lavların içine atar. Olayı gören her iki takımda yapılacak bir şey kalmadı derler ve hava araçlarına binip uzaklaşırlar.

Dostlarımızda teleferikten sağ salim bir şekilde çıkmayı başarırlar. Roket Takımı tam Pikachu’yu yakalamak için hamle yapacakken Wobbuffet PokéTop’undan çıkar. Üstünde durdukları kayada sağlam olmadığı için dağın eteklerinden aşağı yuvarlanırlar. Profesör Lavardige Kasabası’na giden yolu dostlarımıza gösterir ve Ash’in Salon maçında başarılı olması için ona dua edeceğini söyler.

Yorucu bir maceranın ardından kahramanlarımız Profesör Cozmo’ya veda ediyorlar. Fakat Chimney Dağı’ndan aşağı inerken Ash’in aklındaki tek şey Lavaridge Kasabası’ndaki maçıdır.





[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
May
Max
Jessie
James
Aqua Takımı Elemanları
Magma Takımı Elemanları
Tabitha
Shelly
Profesör Cozmo








[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Aqua Takımı Elemanları: [Resim: rsiconani342.gif][Resim: rsiconani365.gif]


Magma Takımı Elemanları: [Resim: rsiconani042.gif][Resim: rsiconani262.gif]


Shelly: [Resim: rsiconani342.gif][Resim: rsiconani365.gif]


Tabitha: [Resim: rsiconani262.gif]







[Resim: olaylar.png]

- Magma ve Aqua Takımları Chimney Dağı'nda savaşırlar.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige