Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Medicham
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 120px-308Medicham.png]

Türü: Psychic/Fight


Ability'leri:



Pure Power: Bu pokemonun Attack Statı iki katına çıkar.

Telepathy: İkili ve Üçlü maçlarda sizin takımınızda olan pokemonlardan hasar almazsınız.




Base statları: 60/60/75/60/75/80

Bu pokemonun direk olarak statlarına bakarsanız 'Ya bu pokemon çok güçsüz niye kullanayım ki ben bunu' diyebilirsiniz. Aslında doğru Medicham stat olarak çok güçsüz bir pokemon ama onun Pure Power yeteneği ile Medicham RU'da oldukça popüler. Pure Power Medicham'ın Attack Statını 2 kat güçlendiriyor. Ve bu Attack Statı Uberdeki Rayquaza ve Groudon kadar oldukça yüksektir. Evet bu pokemonun özelliğini öğrendikten sonra yine şöyle bir soru sorabilirsiniz. 'Peki Neden bu pokemon RU'da?' Aslında cevabı oldukça basit. Medicham'ın Statları oldukça berbat, o yüzden herhangi bir saldırıdan OHKO olması hiç de şaşırtıcı bir durum değildir. Bunun dışında hızının çok iyi olduğu söylenemez. Bir çok Sweeperdan daha yavaş kalıyor. Ancak bu sorunu Choice Scarf ile kapatabiliriz.

Choice Scarf



~ Hi Jump Kick
~ Psycho Cut
~ ThunderPunch
~ Trick



Item: Choice Scarf
Ability: Pure Power
Nature: Adamant/Jolly
EV: 4 HP / 252 Atk/ 252 Spe



Açıkçası söylemek gerekirse Medicham'ın kullanabildiği en iyi set. Zaten Medicham'ın hızı oldukça kötü değil mi? Bu set Choice Scarf ile kullanılırsa Medicham harika bir Revenge Killer oluyor. Eğer Medicham'a Adamant Nature verirseniz Alamomola, Tangrowth, Slowking gibi pokemonlara 2HKO yapma şansınız oluyor ve Stealth Rock'a girmiş bir Moltres'i kolayca OHKO edebiliyorsunuz. Aslında Choice Scarf verdiğimizden dolayı Jolly'e pekte ihtiyaç duymayabiliriz. Ancak bazı Choice Scarf Sweeperlar yine de Medicham'dan hızlı olabiliyor. Fazla oyalandım bunları anlatırken. Hemen kısaca sizlere saldırıların kullanımını veriyorum. Hi Jump Kick aşırı derece güçlü ve STAB ile birlikte canavar bir saldırı. Rakip pokemonun Fighting'e karşı Resisti veya Immunity'si olmadığı sürece Hi Jump Kick basın. Çünkü bir çok Pokemon bu saldırıya karşı OHKO ve 2HKO olacaktır. Psycho Cut ikinci STAB saldırınız ve Hi Jump Kick'ten daha az güce sahip. Genellikle Psychic türüne karşı zayıflığı olan pokemonlara ve Ghost türlerine karşı vurabilirsiniz. ThunderPunch ise bizim üçüncü saldırımız. Rakip pokemonun Slowking gibi bir pokemonu olmadığı sürece kullanmak pek mantıklı değil. Ve son saldırımız Trick Defansif pokemonlara karşı ufak bir sürpriz yapabilirsiniz.



Physical Attacker




~ Hi Jump Kick
~ Psycho Cut / Zen Headbutt
~ ThunderPunch
~ Drain Punch / Bullet Punch




Item: Choice Band /Life Orb
Ability: Pure Power
Nature: Adamant/Jolly

Bu set daha çok Medicham'ın zorlandığı Stall takımlara karşı kullanılır. Iteminiz Life Orb veya Choice Band olduğu sürece Medicham'ın Hi Jump Kick'i daha fazla güçlü olacaktır. Resist olmadığı sürece tüm pokemonlara OHKO edebilecek kapasiteye sahip. İkinci saldırıya gelelim ve Zen Headbutt dikkatinizi çekmiş olabilir. Aslında Zen Headbutt Psycho Cut'tan daha güçlü bir saldırıdır ancak Zen Headbutt'ın ıskalama şansı biraz fazla olduğundan dolayı kullanamayabilirsiniz. Şanssız olan Arkadaşlar Psycho Cut'u kullanabilirler :D. Üçüncü saldırıyı geçiyorum çünkü geçen sette anlatmıştım. Son saldırıda iki farklı seçeneğiniz var. Drain Punch sizin ikinci Fight türü saldırı. Genellikle Life Orb'un götürdüğü HP'yi tazelemek için kullanılır. Diğer bir saldırı ise Bullet Punch sizden hızlı pokemonlara karşı iyi hasar vermektedir.









Tehditler:


[Resim: 442.gif]


Hem Dark hem Ghost türü olmasından dolayı Hi Jump Kick ve Psycho Cut'a karşı bağışıklık kazanacaktır. Ve ThunderPunch'a karşı 3HKO bile olamayacaktır. Herhangi bir Ghost türü saldırı ile OHKO yapacaktır.


[Resim: 297.gif]


Fake Out ile birlikte ilk saldırıyı o yapacaktır. Daha sonra Toxic Orb aktif olursa Bullet Punch ile birlikte Medicham'a OHKO yapacaktır. (Guts)